Nightgaming - TOS

23:36 , , 2 Hozzászólások

Town of Salem

*Reeka highjackeli a posztot*

Bizonyára sokan ismeritek azt a játékot, ami általában minden osztálytábor kelléke, vicces, izgalmas és éjszakába nyúlóan játszható (általában a tanárok tudta nélkül). Nem, nem az üvegezésről beszélek :D
Nem tudom, régebben mennyire volt ismert a "gyilkosos" vagy "maffia" vagy "alszik a város", mindenesetre velem már elég kis koromban megismertették. Mire nem jó egy drámaklub? Manapság szerintem már-már az erdei iskolák, osztálykirándulások és nagyobb baráti összeröffenések elengedhetetlen kellékévé vált ez a játék.

Igazán jó kis játék. Hasonlítható a régi játékhoz, amit akkor játszottunk, mikor néhány baráttal összeültünk, "gyilkosos"-nak hívtuk. Volt egy játékmester, mindenki lehajtotta a fejét, ő kinevezte a szereplőket a játékban, aztán kezdődött a móka.
Egy városba legalább tíz szereplő kellett. A hagyományos verzióban volt két-három maffiatag vagy egy-két gyilkos, egy orvos, egy rendőr és több polgár. Mikor "alszik a város", a szereplők fölkeltek és végezték a dolgukat: a maffia diskurált, majd megölt valakit, a gyilkos gyilkolt, az orvos (nem tudva, ki halt meg) gyógyított, a rendőr pedig megvádolt valakit, akiről a játékmester elmondta, hogy gonosz-e, vagy sem. Mikor felkelt a város, mehetett a találgatás, ki a tettes, mi az indítéka, kit szavazzunk ki. A maffiának a lényege, hogy a csapatok közül valamelyik életben maradjon: vagy a városiak, vagy a bűnözők. A játéknak vége, ha már csak polgár vagy csak gonosztevő maradt a körben. 

Nos, a TOS ennek a virtuális változata. 15 játékossal operál egy menet. A roleok száma 30, és abból kapunk egyet véletlenszerűen. Ez garantálja azt, hogy senki se legyen szürke kisegér a városban, ugyanis a legtöbb szerep jár valamilyen speciális képességgel is, amit általában este tud végezni. Ahogy a linken látható, 3 csoport van, bár ez igazából mindegy, hisz minden szerepnek más a győzelemhez vezető célja. Igazából több csoport van... A lényege ugyanaz, mint a régi fajtában: saját köröd nyerjen. A városiakon, a maffián és a sorozatgyilkoson kívül vannak (számomra) "joker karakterek", mint az executioner (kivégző) vagy a jester, akiknek saját feladatuk van, számukra mindegy, ki nyer.
A mókafaktort ott növeli, hogy egy közös chatablakon beszélhetünk. A félrevezetés és az igazság összemosódása teszi igazán érdekessé. Főleg mikor valaki bizonygatja, hogy ártatlan!



Egész északját felölelő játék. Igaz, egy menet nem sok idő, ha egy dinamikus kört fogunk ki, de megeshet, hogy negyed órába vagy 20 percbe is beletelik. A vádaskodás és a nevetés mellett valahogy egy menetből mindig ezer "plusz egy" lesz, és ettől szuper játék!


Ha az olvasók igényt tartanak rá, akkor csinálhatunk egy közös TOS-ozást! 
Feltételek :
  • legyen 13 jelentkező (plusz a Főnök és Én [15])
  • közös skypeolás (a laggolást nem fogadjuk el kifogásnak!)
  • legyen jó a hangulat!! 
  • nagyon minimál angoltudás (lesz segítség :))

Igazából annyira rákaptam most erre a játékra, hogy úgy gondoltam (megálmodtam), hogyha lenne rá igényetek, minden (legalábbis nyári) hónapban két napon (egy hétköznap és egy szombat) rendezhetnénk egy-egy PPP-partit. Tekintve, hogy az olvasótábor fiatal, remélem, sokan csatlakoznátok hozzánk :)

Az első játéknap június 30-án, csütörtökön lenne, 10:00tól (egész estig). 

Miért? Mert akkor lesz vége az érettségi vizsgáimnak és szeretnék visszatérni az életbe :)

Regisztrálni a játékba ezen a linken lehet: http://www.blankmediagames.com/TownOfSalem/
Facebook eseményhttps://www.facebook.com/events/1580060482246996/

Ha regisztráltatok, és részt vennétek ebben a buliban (vagy duóban/trióban nyomni velünk, ha épp fent vagyunk), írjátok meg a felhasználóneveteket kommentben, és felveszünk barátnak :)
Ha kedvet kaptatok, akkor jöhetnek a kommentek és megbeszélünk mindent!

Egy kis kedvcsináló : 

(Igen, az angoltudásom nem tartozik a tehetségeim közé, és mivel nem mindig vagyok benne biztos mit írnak, szükségeltetik a GF, meg még kezdője vagyok a játéknak!)

~Tori, a hős útitárs tollából, az élet tengerén~

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ilyet mi is nagyon-nagyon sokat játszottunk ^-^ Én mindenképp beszállnék, ha összejönne 15 emberke!
    ((Egyetlen kifogásom, hogy az angol erős gyengém, nem tudom mennyire hátráltatna... :'D))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülnénk Neked a csapatban ^^ Az angol nem nagy probléma, tekintve, hogy csak a szerepek és a leírásuk angol, azt meg el tudjuk előtte magyarázni mindenkinek :) A chatben magyarul beszélnénk, tehát nem lenne gond :)

      Törlés