Sziget '14

Idén is eljött a várva-várt fővárosi fesztivál ideje.

Mit (volt) érdemes megnézni?

  1. Bastille. Nem kérdés. Egyik kedvenc zenekarom, egyedi a zenéjük és nehéz őket elhívni Anglián kívülre. Ott voltam, és meg kell mondjam, tökéletes kikapcsolódás volt. Könnyed, slágerekkel, a közönség megmozgatásával. Bár nem volt szükség felszólításra, a tömeg magától is pogózott :)
  2. Imagine Dragons. Legnagyobb bánatomra, nem egy napra tették a Bastille-jal, így nem tudtam ott lenni. Másik kedvenc zenekarom, akiknek minden számát kívülről fújom, míg az előbb említettnek csak néhány dalát ismertem, így nehéz volt választani köztük. Jöjjenek vissza mielőbb!
  3. Macklemore & Ryan Lewis. Ez a páros megmozgatta már a világot, és most Budapesten is világraszóló bulit rendeztek. Szerintem nem kell őket bemutatnom. 
  4. The 1975. "ÚJ" zenekar, de a világon már mindenki dúdolgatja nyári slágereiket. No comments needed. 
  5. Stromae. Belga srác, mély tartalmú dalszövegekkel újszerű dallamos stílussal. Egy hallgatást legalább megér, akár fesztiválon akár otthon :)
  6. A magyar vidéki programokat. Táncház, műhelyek, zene. A legjobb reklám a magyar kultúrának. -kissé elfogult vagyok.
  7. A Cirque du Szigetet. Elképesztő mi mindenre nem képesek az artisták. Látványos show szinte egész nap, tűzzel, kitekert testekkel és tánccal. 
  8. Companyia la tal és Acrojou. Ezek az utcai színészek, akrobaták megalapozták a fesztiválhangulatot. Remélem minél több hasonló előadót beszerveznek a következő években is.
  9. A Perseidák-meteorrajt és az augusztusi csillaghullást. Sajnos jó helyet kellett kifogni ahhoz, hogy az amúgy is felhős esti égen elkapjunk egy-egy meteort csíkot húzni. A fényszennyezés sem sokat segített, de a színpadi fényektől messze lehetett egyet-kettőt kívánni :)
  10. A művészeti alkotásokat. Tojások, tűzokádó sárkány, graffitik, fényfestés, szobrok és egyéb. Gyönyörű, kortárs és fesztiválra illő.

 

Mit (volt) érdemes vinni?

  1. Esőkabát. Kiszámíthatatlan ez az augusztusi időjárás.
  2. Innivaló és "életmentő" cukorka. Pánikrohamokat nem állít meg, de vércukorszintet feldob.
  3. Furcsa, vicces fesztiválcucc. Amit máshol nem vennél fel.
  4. Gyógyszer. Aspirin, kalcium tabletta, sebtapasz... úgy hallottam, nem jó az ellátás, hacsak nem komoly esetről van szó.
  5. Gumicsizma. Három gumicsizma.
  6. Go-pro kamera. Azoknak, akik meg akarják örökíteni az emléket. Meg a hátul állóknak :P

0 megjegyzés: