Jó horrort találni kész horror.

Azt hiszem, a címmel mindenki egyetért. Biztos ti is voltatok már úgy, hogy meg szerettetek volna nézni egy igazán rémisztő vagy szimplán jó történettel rendelkező horrorfilmet. Elkezdtetek keresgélni, kikötöttetek egy jónak tűnő mozinál, és végignevettétek az egészet. Na, ha mégsem jártatok így, szerencsések vagytok. Eddig annyi de annyi nevetségesen gagyi rémfilmet láttam, hogy könnyebb lenne a jókat összeszámolni.


1. A klasszikus: A kör


Aki még nem látta, annak kötelező. Akár szereted a horrort, akár nem. Kultuszfilm lesz, ha már nem az.
Terjeng egy felvétel, amit ha valaki megnéz, hét nappal később meghal. Mi van a kazettán? Miért halnak meg a nézők? Honnan került elő ez a rejtélyes videó? Meg lehet kerülni a biztos halált?
A Kör című japán horror amerikai átdolgozása. A japán menőbb.

2. A betiltott: Broken


Egy nő egyik napról a másikra eltemetve ébred néhány méterrel a föld alatt egy koporsóban. Kiszabadulása esélytelen. Azt hiszi, ha kijut, jobb lesz. Nem. Ekkor kezdődnek a szörnyűségek. Cél: az életben maradás úgy, hogy már elvesztetted a racionális gondolkodásod.
Magyarországon megjelenésekor betiltották a filmet.

3. A misztikus, sci-fi: A köd


Stephen King regényének adaptációja. 
"Furcsa, túlvilági köd ereszkedik egy amerikai kisvárosra. David Drayton, és kisfia, Billy a kisváros vegyesboltjában rekednek sok más lakóval együtt. David veszi észre elsőként, hogy valami mozog a ködben: halálosan rémisztő, nem evilági lények. A túlélés a csapat összetartásán múlik, de ismerve az emberi természetet, lehetséges ez? Ahogy kezd elharapódzni a félelem és a pánik, Davidben megfogalmazódik a végső kérdés. A ködben feltűnő idegen faj az ijesztőbb, vagy azok az emberi szörnyek, amelyekké a boltban rekedt emberek váltak; azok, akik egészen idáig szomszédok és barátok voltak?" /port.hu/

4. A véres: Ház az erdő mélyén


Egy fiatal főiskolás banda kirándulni indul. Rájuk sötétedik, menedéket keresnek – nem mást találnak, mint egy rejtélyes, félelmetes fabódét, azt azonban nem sejtik, hogy milyen rettenetes események várnak rájuk. Mindenféle veszélyes lénnyel találják szemben magukat. A túlélésre nincs esély, visszafordulni nem lehet...

5. A megosztó: Démonok között


Eddig akitől hallottam róla vagy félt tőle, vagy nevetett rajta. Én még nem láttam. 
A film megtörtént eseményeken alapul. "Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni."

6. Amikor a történet fontos #1 : Tükrök


"Ben Carson nyomozó lába alól kicsúszott a talaj. Nemcsak az állását veszítette el, a magánélete is zsákutcába került. A férfi szeretné összeszedni magát, talpra állni, ezért éjjeliőri állást vállal az egykori áruház kiégett romjainál. Amikor éjszakánként bejárja a kihalt épületet, különös dolgokat tapasztal. A hajdani áruház büszkeségének számító, hatalmas, díszes tükrökben borzalmas képeket lát. Kezdetben maga sem tudja, hogy valóság vagy látomás mindez. Ám rá kell döbbennie, a saját belső démonjai mellett ép ésszel felfoghatatlan rémségekkel is szembe kell néznie."
A főszerepben pedig Kiefer Sutherland. Imádom ezt a horrort. 

7. Amikor a történet fontos #2 : Halálos hallgatás


"Óvakodj Mary Shaw szemeitől /Gyermeke nincsen, a babákkal öl"
Avagy a babás horror. De míg Chuckyn a gyilkos babán teli torokkal nevettem, ez megfogott. 
"Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Az emberek szerették volna elfelejteni az esetet, de nem sikerült. A lincselés résztvevői sorra gyilkosság áldozatai lettek. Napjainkban meggyilkolják egy fiatal házaspár egyik tagját, és felbukkan egy eltemetett bábú. Jamie, az áldozat férje visszatér a szülővárosába, hogy szembenézzen a gonosszal."

8. A softhorror: Paranormal Activity


Sorry a kép miatt :D Az összes Paranormal Activity a homecamos felvételeken alapul. Alapsztori mindig ugyan az. A pár egyik tagja valamit észlel, amit párja nem hisz el neki, ezért bekamerázzák a házat. Nem olyan rossz, de nem mondanám horrorfilmnek. Gyenge idegzetűeknek is jó :)

9. A halloweeni: Kísértetek éjszakája


Néhány tini felkeres egy szellem járta kórházat halloween éjszakáján. Bumm bumm bumm. Gyilkolás. Meg kell nézni, írni nem lehet róla.

10. A sorozat: American Horror Story


Három évaddal büszkélkedhet eddig az általam legjobbnak talált horrorsorozat.
Első évad egy különös házról szól. Inkább pszichológiai és agyrobbantó, mint véres (oké, utolsó 2 rész, na :D).
A második évad az eddigi legbetegebb, amit nem bírtam végignézni. Félelmetes, őrült, beteg, asdfghjk. Aki horrort keres, annak mindenképp ezt ajánlom.
Harmadik évad egy boszorkányiskoláról szólt. Inkább misztikus volt, mintsem brutális vagy rémisztő.
A negyedik évad pedig októberben indul, ahogy írtam néhány bejegyzéssel ezelőtt, cirkuszban fog játszódni. Sohasem szerettem a bohócokat. Brr.

10 +1. Ha eleged van mindebből és úgy érzed már tele a hócipőd a horrorral: Horrorra akadva


Ezek azok a filmek (folytatásos), amitől jobban féltem a fiatalságot, mint a horrortól. Káromkodás, "félelmetes dolgok", szex, drogok. Szóval nem ajánlom 16 alatt. Amúgy ha már láttatok pár híres horrort, az segít, mert konkrétan azoknak paródiája összegyúrva. Fűrész, Kör, A falu, Ház az erdőben, Tükrök... Jót tesz egy kis előismeret, de anélkül is élvezhető :)

Remélem tudtam segíteni azoknak, akik kérték a top 10 horror filmem vagy halloweeni filmeket keresnek :)


7 megjegyzés:

  1. Előre le kell szögeznem: nem szeretem a horrorokat. Még A kör-t sem láttam, de azért láttam pár Zs-kategóriásat, pl. A hirnök-öt, na azon beszartam. :D
    A húgom jobban szereti, a Paranormal Activity összes részét látta már... (Én meg nem szeretek félni.)
    (Amúgy az AHS 2. évada még nem undi - vagy csak magas az ingerküszöböm, de valami visz tovább, hogy meg kell néznem. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem gyermekkori énem szeretett borzongani, innen eredt, hogy nagyon sok horrort láttam. manapság épp ezért csak nevetni tudok rajtuk :D igazából, félni én sem szeretek.
      Az AHS második évada az én ingerküszöbömnek nem tetszett, inkább leborult előtte :D Lehet neki kéne futnom még egyszer :)

      Törlés
    2. Befejeztem az AHS 2. évadát, hát ez csak egy kicsit véresebb volt, semmi horror nincs benne. Az első évad még mindig jobban tetszett.

      Törlés
  2. VukmirVukmir:

    Innen talán csak a Halálos hallgatás és a Kör ami megüti a mércét(,AHS az utóbbi időben elég gagyi). Reménykedtem, hogy valami keményebb listát láthatunk majd. Persze nem kell egy Szerb film, vagy egy Vomit Gore, de egy Mártírok simán reférhetett volna. A Shinig-ot is nagyon hiányolom, meg a 80-as évek klasszikusait (Friday 13th, Nightmare on Elm Street, stb...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, az AHS elgyengült, de remélem a 4. évad jobb lesz, mert a cirkuszban elég sok lehetőség rejlik.
      a Szerb filmet, a Vomit Gore-t és a Mártírokat sem ismerem. A Shiningot imádom, de szerintem inkább thriller, mint horror. a "régi" filmek pedig történetükben zseniálisak, színészi játékuk is felbecsülhetetlen, de a mai emberek nem ijednek meg tőlük. próbáltam már baráttal/barátnőkkel múltszázadi horrort nézetni, de csak nevettek rajtuk. én élvezem :)

      Törlés
  3. Nehéz jót találni, ezért mostanában inkább thrilleket keresgélek. A 13 kísértet és a Más világ nekem nagy kedvenceim, érdemes őket megnézni. Szerencsére engem elszórakoztatnak a zs-kategóriás horrorok, el vagyok kényeztetve ilyen téren :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dettó, a thrillerek most elárasztották a filmpiacot ^^
      a horrort régi énem jobban szerette, mint mai, meg manapság inkább sorozatfüggő vagyok, mint filmkukac :)

      Törlés