Scorpion. Pilot

Rövid leszek, mert nem igazán tetszett, amit láttam.Első benyomások, de ezt nem szeretném újranézni.


A sorozat állítólag igaz történeten alapszik. Mondjuk, hogy elhiszem.
Adott egy arrogáns /taszítóan, nem Sherlockosan/, fiatal szuperzseni, aki anno 6 évesen még a NASA-t is megfenyegette blabla... magyarul extra okos. Érzelmi intelligenciája azonban a padlón van.

szegény srác, egész rész alatt ilyen fejet vág.
A flashback után (aminek sok jelentősége nincs, csak vázolja, hogy a kis srác zseni, meg van egy gonosz FBI-os) a jelenben landolunk egy szakítás kellős közepén. WHAT. Én a szakításom alatt nem a gyermekkorom nagy traumáin gondolkodom. Nem tetszik a vágás /pedig magyar, Gyula Xy felügyelte!/. Megtapasztaljuk, hogy a főhősünk tényleg szívtelen és munkamániás. Ja, és minden lében kanál. A pincérnő fiát molesztálja, mert zseni a gyerek. Elvégre, ez annyira reális, minden pincérnő fia született zseni! Menjünk csak be az első Burger Kingbe, máris elénk toppan egy pöttöm Einstein. Jó, oké, nézzük el.


Szegény CBS, kifutott a jó gyermekszínészekből. A srác két szót szólt egész rész alatt. A gondolkodófeje sem valami elmélyült zseniarc.

Vissza a sztorihoz. Az Arrogáns létrehozott egy bélyeggyűjtő klubbot, ami csupa zseniből áll. Bérelnek (nem, nem bérelnek, bitorolnak) egy raktárat, amiben se víz, se áram, se fűtés nincs és összejárnak, hogy a végtelen semmin gondolkodjanak. Van egy Szerelő ázsiai lányunk, egy matematikus, rigolyás Pacákunk és egy Mentalistánk. 

image

Sablonkarakterek, akiket nem tudok szeretni. Erre rátesz egy lapáttal, hogy nagyon gyors a cselekmény, még a szereplők nevét sem tudom, máris a meg nem értettségükről hadobálnak. Nincsen érzelmi kötődés, most látom őket először, és in medias res, kapom képességeikből az intravénás injekciót. 
Legnormálisabb és eddig legkidolgozottabbnak tűnő karakter Toby (húha, első név!), a Mentalista. Mindig is vonzott a dedukció, Poe Morgue utcai kettős gyilkossága, Sherlock Holmes, Partick Jane, meg unblock a Hazudj, ha tudsz! sorozat háttere. Most kaptam egy karaktert, aki ezeknek a szereplőknek tulajdonságaiból lett összegyúrva, és azt mondom, inkább tenném őt főszerepbe az elcsépelt tulajdonságai ellenére, mint ezt az indiai kölköt. Legtöbb interakciót, lehetőséget és színészi játékot benne/tőle láttam. Spinoffot neki!

Szupertitkos ügynökbácsi felvázolja a vészhelyzetet a gyerekeknek. Leállt az LAX reptér teljes kommunikációs rendszere és nem tudnak leszállni a gépek. Ja, és a techguruk, akiknek milliós a havi fizetésük nem tudják megoldani a gubancot. Ooooké. Arrogáns már dolgozott a bácsival /a flashbackben fekete hajspray-vel be volt fújva a haja, talán onnan ismerős lehet/, nem bízik benne, de levegőben lóg a kérdés, hogy miért nem. Igazából, amire kiderül (és nem is szolgáltat igazi indokot), már el is felejtettem, hogy volt ilyen szál is a történetben.

dacos és érzelmileg roncsolt Arrogáns
Őszintén. Nem tudom, miért pont abba a kávézóba kellett menniük világot menteni? Oké, igen, értek angolul.. de mégis.
A nő meg a zsenigyerek természetesen benn kell maradjon a szupertitkos művelet alatt. Mindezt azért, hogy megalapozzák későbbiekben kibontakozó viszonyuk Arrogánssal.
Ami még zavart: az egész csapat ebben a vészhelyzetben Pincérnőstül, Gyerekestől, Gonosz ügynökbácsistól összeszokottan működött. Teszem fel: a csapat nem találkozott még ilyen világméretű problémával. Az ügynök és Arrogáns között ellentét feszül. A nőci és a gyerek csak random ott vannak. És minden tökéletesen működik. Ahha.
Ezután nem igazán van miről beszélnem.

ezért adnék a srácnak spinoffot. amúgy elég ecc-pecc-kimehetsz volt.
A sorozat nagyon pörgős, a szereplők és a történet kidolgozásának rovására. De tény, hogy gyors és gyors és gyors. Más jó benne nincs.
A végről: Komolyan. 1) Miért nem szippantotta ki a másodpilótát a nyomáskülönbség? 2) Komolyan, van olyan hosszú kábel, és lehetséges is és jajj. Nem is tudtam felfogni, hogy és mi történik. Zavaros volt. és GYORS.


+ Az oké, hogy a szuperzsenik szupermunkát kapnak. DE. A pincérnő, aki elhanyagolja a gyerekét, hisztigép és teljesen átlagos, miért kap szupermelót? Ráadásul úgy, hogy semmi feladata nincs. Áhá, szóval erre költik az adófizetők pénzét!


Nem, még nem lehet vége! Szót kell ejtenem a karakterekről!

Főszereplőnk, Walter. 
A színész semmi. Rakás kaki. Nem jön át az arroganciája, a (kiirtottak a fegyveremmel embertömegeket) megtörtsége.. Semmi nem látszik az arcán. Ez ↑ öröm? Vagy egy erőltetett mosoly? Utóbbi. (A kissrác épp barátkozik és örül, ha nem jönne le a képről) Arrogáns egész végig nulla színészi játékkal alakítja a zsenit. Az alábbi kép mutatja, mi a legtöbb, amit kapunk tőle.


Pincérnő? Párja. Nem képes semmit érezni- hiába hisztizik, hogy fél, aggódik, stb. Nem képes kimutatni/megjátszani. 
Aggódom?
Mérges vagyok?
Meglepődtem?

Egyhangú, unalmas, rossz színészi játék.

Többiek? Sablonkarakterek. A dagi matekos jobban játszik, mint a két főszereplő. A Mentalista még jó. A többi szégyen. 

Random bambafejek: 26-29 darab. SOK.
Géniuszok: 4/5. 
Megmagyarázatlan, de érdektelen dolgok: 12. Nem érdekel. Nem és nem.

Karakterek: 4/10 sablon és rossz
Színészek: 4/10 aki jó, nem kap sok szerepet
Sztori: 6/10 jó lenne, de túl gyors és nagy része hihetetlen. valószínűleg mert kidolgozatlan

Nézni vagy nem nézni.  NEM. Nagyon nem. Még a kedvetekért sem tudtam újranézetni magammal. Nem. Sajnálom.

Ti láttátok már a Scorpiont? Hogy tetszett? A beszámoló után belenéztek, vagy sikerült teljesen eltántorítanom titeket?

4 megjegyzés:

  1. Én még őrlődöm, nagyon szeretném, ha legalább guilty plasurenek beférne a történet miatt, még pár részt adok neki, de ha így haladnak, nálam is kasza lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a történet nekem is tetszik, de a kialakítás és a színészek nagyon nem :( meg az sem, hogy elklisésítik (lásd: első látásra szerelem Paige-Walter). idén már van 2 newbie, akiket biztos követni fogok még egy ideig, azokhoz képest ez semmi, így nem fér bele a keretembe :( jönnek a visszatérő sorozatok! :D

      Törlés
    2. Ne is mondd, mondjuk én idén "nagytakarítást" tartottam, de még így is túl sok, amit nézek. Mik az új kedvencek? Nekem most a Forever nagyon bejövős:D.

      Törlés
    3. nálam folyamatosan morzsolódnak le a sorozatok... aztán rájövök, hogy mégis nézni akarom őket és most van vagy 20, amit szeretnék behozni :D
      új kedvenc, ami Imádatom tárgya címre törekszik nekem is a Forever, de a rendőrnéni nem tetszik benne. tuti szerelem lesz, az meg szerintem ilyen formában nem kéne a sorozatba. másik, aminek adok egy esélyt, az a Selfie. előző bejegyzésem a pilotjáról szól :) a Gothamtól elment a kedvem, a Flash pilotja biztató volt, de kissé gyenge, meg még a Constantine-t várom :)

      Törlés