{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc sorozat

18:00 , , 6 Hozzászólások


Hirtelen nem tudok egyetlen sorozatot választani, ezért kategóriánként említek meg egyet-egyet.

Kedvenc vígjáték (sitcom)

forrás
Rövid sztori: Caroline kikerül a nagybetűs életbe, miután dúsgazdag édesapját lecsukják csalásért és lopásért. Miután nincs hová mennie belebotlik Maxbe, a pontos ellentettjébe: a lány világ életében szegény volt, családi háttere zűrös (ha egyáltalán van olyan neki), napról napra él. Max megsajnálja Caroline-t, befogadja magához és közösen dolgoznak a Dinerben, ahol a legkülönfélébb emberek gyűlnek nap mint nap össze. Kezdjük ott, hogy már a személyzet sem "totál százas": Oleg a perverz ukrán szőrös szakács, Earl a jazz (és drog) fanatikus öreg gentleman és Han, a tulaj, aki... Han. Mégis miért tart össze a két lány? Max cupcake-eket süt, álma egy saját cupcake-bolt, Caroline pedig ért az üzlethez, ezért összefognak, hogy közösen nyissanak egy vállalkozást. *no spoilers, csak a pilot nagyvonalban*

Miért nézem? Max és a beszólásai (lásd lejjebb), random Chestnut, Sophie (az a nő zseniális :D), egy igazi szelet a new yorki életből, 20 perces (ennyi időm van reggelente), élvezhető, szerethető és... rékás :)
Azonosulni tudok mindkét lánnyal, és néha rádöbbentenek, hogy semmi sem fekete-fehér.

forrás
forrás

Kedvenc krimi

forrás
Szerintem ezt meg sem kell említenem, mindenki ismeri, tele vele a net. A sorozat Sir A. C. Doyle műveinek adaptációja és khm. átirata, napjainkban játszódik. Híres, mert egy évad 3 rész, így van 9 (és egy negyed) részünk eddig és az évadok közt legalább 2 év eltelik.

Miért nézem? Benedict Cumberbatch hangja miatt. Andrew Scott miatt. Mert Moffat és Gatiss olyat írtak, amit nem tudok megunni sokadjára sem. Mert kívülről fújom minden mondatát angolul és szeretném magyarul is fújni :D Mert nem olyan, mint az RJD-s Sherlock (erőszakra és viktoriánus korra kihegyezve), nem is olyan, mint az Elementary (ami nekem kissé túlcsavart). Megtalálja (általában) az aranyközépszert.
+ So much sass. Fandom. Ships. No, I don't ship anyone... But it melts my heart.

forrás
forrás

Kedvenc horror 

forrás
Én inkább a thriller-dráma kategóriába sorolnám ugyan...
Az American Horror Story minden évada más-más rémlegendát dolgoz fel: első egy "gyilkos" házban, második egy elmegyógyintézetben, harmadik egy boszorkányiskolában, negyedik egy cirkuszban játszódik.
Nem gondolom, hogy annyira félelmetes lenne, én a stáblista alatt sokkal jobban reszketek (az a zene..), mint a rész futása közben. Ryan Murphy elárulta, hogy minden évad összeköttetésben áll egymással, ezért szeretném behozni a második évados lemaradásom, hogy mindent értsek. Ja igen, a második a legbetegebb évad szerintem, én nem bírtam 2 résznél tovább, de ráveszem majdcsak magam a folytatásra.

Miért nézem? Igényes, kiváló színészek játszanak benne, ötletes, szórakoztató, elborzasztó és izgalmas. Nem az a tipikus minden percben lemészárolnak 30 embert, de klasszikus hangulata van a lassabb cselekmény miatt.

forrás
forrás

Kedvenc bűnügyi 

forrás
Igazából ez egy dramedy, de a legtöbb sorozat, amit nézek nem sorolhat szimplán egy kategóriába. Hát ez is egy nehéz eset.
A sorozat Neal Caffrey, fehérgalléros bűnöző és Peter Burke, FBI-ügynök kapcsolatáról szól (nem a romantikus módon). Adott egy jóképű szélhámos, aki négy év után megszökik a börtönből, érthetetlen módon, hiszen pár hónap lenne már csak a szabadulásáig. Peter, az egyetlen ember, aki rács mögé tudta juttatni Nealt, újra elkapja, majd alkut ajánl neki: szabadlábon járhat nyomkövetővel, ha segít felgöngyölíteni a fehérgalléros bűnügyeket, mint tanácsadó. Bármi mást hozzátennék, spoiler lenne, mert tényleg mozgalmas sorozat, mindenkinek ajánlani tudom csak.

Miért nézem? Valamit elszúrt az Ég bennem, mert kollektíve vonzódom a sötét hajú kék szemű férfiakhoz. Egyébként a művészetszeretetem miatt nézem. Meg mert vicces, érdekes, pörgős, addiktív. ...és Willie Garson aka Mozzie <3

forrás
forrás

Kedvenc sci-fi 

forrás
Kérdés volt? Nem. Ezen kívül a Supernatural az egyetlen sci-fim.
Lassan 1000 éves időlord, 13 regeneráció (igen, War Doctorral együtt, lehet nem tudok számolni :D), 51 év és sok-sok rész és évad. Nehéz lenne elmagyarázni.

Miért nézem? Fekete-fehér (klasszikus), sassy (9th), Van Gogh, Rory the Roman, "Rose Tyler, I...", K-9, Sarah Jane, scarf!, bowties are cool, grandfather!, daleks, TARDIS, Capt. Jack Harkness. Mert jó.


 

forrás
 

Kedvenc fantasy 

forrás
Nick Burkhardtot a sors és a genetika egy különleges képességgel áldotta meg: látja az emberek valódi arcát, a szörnyeket. Polgári hivatását tekintve nyomozó és egyre többször döbben rá, hogy a felgöngyölítendő ügyei természetfeletti lényekhez, mesehősökhöz köthetőek. De nem a Once Upon a Time-os cuki mesehősökhöz. Miután feldolgozták szinte az összes Grimm-mesét a sorozat kezdett ellaposodni... majd feltámadt hamvaiból, mikor túl mertek lépni a "minden részben valami Wesen"-tematikán. Kinőtte magát és most sok szálon, izgalmasan fut a széria. Ami nagyon nagy pluszpont neki, hogy nem felejtkeznek el az írók egyetlen mellékvágányról sem, nem hagynak lezáratlanul (sok) kérdést.

Miért nézem? Említettem a sötét haj-kék szem dilemmám, nem? Szeretem, mert mesés, bűnügyi, nem rémisztő, jók a színészek, fordulatos a történet, szerethetők a karakterek és egy egész új világ tárul elém a sorozat által.


 



    
/A fenébe is a betűtípusba, direkt olyat választottam amiben van ékezetkészlet, erre tessék.../

6 megjegyzés:

  1. Ezt nem tudom szó nélkül hagyni. :D Matt Bomer... álompasi, akiről 2 napja tudtam meg, hogy férjezett és 3 gyerek apukája. Attól még jó pasi, még mindig kedvelem. :D Amúgy zseniális sorozat, most nézem az 5. évad záróepizódját. Addiktív na. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ... én megmondtam :D Rossz sorozatokat nem nézek, mert akkor nem nézném. *Réka későesti gondolatai* Ugye, hogy ugye? Álompasi a köbön! *Réka csendben ül a billentyűzet felett és végigpörgeti magában az összes évadot*
      Vissza a valóságba: sajnálom, hogy minden második férfi meleg manapság,de örülök, hogy egyre több joguk és lehetőségük van felvállalni önmagukat. Ha mellette nem hagynak fel a képernyős szerepléssel, hogy csorgathassam rájuk a nyálam :D

      Törlés
  2. BBC Sherlockot én is nézem. Egy barátnőm mutatta meg nekem, hogy basszus ezt neked muszáj nézned. Aztán addig nem hagyott nyugton, míg meg nem néztem az első évadot. Viszont szerintem bűn, hogy olyan sokat kell várni az évadokra. Főleg, hogy az három részt foglal magába. :D Hát hogy lehet így rendesen rajongani érte? Még azt is elfelejtem, mi volt az előző évadban, annyit kell várni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gatiss egyszer úgy nyilatkozott, hogy valami különlegeset akartak alkotni, és ennek része a három részes évadbeosztás. Sajnálatunkra :(
      Hogy lehet így rajongani érte?:D Nézz fel tumblira, fanfiction.netra vagy deviantartra és meglátod :D "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"

      Törlés
  3. Imádom az American Horror Storyt, az első és a harmadik évad a kedvencem. Most pedig meghoztad a kedvemet a Grimm-hez, ami nagy baj, mert így is túl sok sorozatot nézek egyszerre :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az első és a harmadik évad a kedvencem :) Az első az a tipikus "csak a végén áll össze a kép" felépítésű volt és ebbe szerettem bele. A harmadik pedig a témája miatt volt kedvenc: imádom a boszorkányokat.
      A Grimmet nagyon ajánlom, az a jó benne, hogy az első két évadot lehet úgy is nézni, hogy a részek közt több hét szünetet tartasz, mert nem függenek annyira szorosan össze. Én is így hoztam be suliidőben a lemaradásom. A harmadik-negyedik évadot viszont kötelező egyben ledarálni, mert annyira összefügg és fordulatos és élvezetes hogy asdfgh! :D

      Törlés