Kedvencek kedvence - Liebster award 4.0

12:46 , , 6 Hozzászólások

A cím most arra vonatkozik, hogy újonnan egyik kedvenc bloggeremtől kaptam meg a díjat. Nina (.ambivalentina) lapján már tegnap olvastam a Liebster Awardos bejegyzést, de akkor még nem volt feltüntetve a jelöltek névsora. Igazából örülök, hogy kíváncsiak vagytok rám és olvastok, de jelenleg tényleg nem éremelem meg a díjakat, mert egy lusta fetrengő és magát marcangoló állat vagyok, aki elkezdett tanulni (!). Hova süllyedhetek még lejjebb?

Inkább nem is húzom az időt, belecsapok a lecsóba.


Újabb 10 random dolog rólam

1. A legtöbb körömlakkom kék. /Érdektelen, nincs ihletem/

2. Egyszer még régen megfogadtam, hogy írok egy eposzt karácsonyra az angoltanárnőmnek magyarul. Azóta se lett kész :D

3. Most töltöttem le egy csomó programozással foglalkozó szakkönyvet. Jejj, nyári program garantálva!

4. A jövő szerdai VKP-ban az én egyik témámat húzta ki a random.org, és most nem tudom, mit írjak...

5. Este jobban fog az agyam, mint reggel. Olyan a beállítottságom, hogy felkelés után még szeretek laza állapotban maradni, kevésbé összpontosítani, de estére teljesen felpörgök.
6. Kilencedikben házi dolgozathoz csináltam töriből egy kérdőívet a Rákóczi-szabadságharcról. Annyira jól sikerült, hogy továbbfejlesztettük és indultunk valami poszterpályázaton is vele. Na, de a lényeg, hogy most jutott eszembe, hogy nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, ezért gondoltam, megosztom veletek is. Nem kell hozzá doktori diploma, csak a lényeg, hogy tényleg minden segítség nélkül töltsétek ki :) Ha valakinek felkeltettem a figyelmét, itt a link a kérdőívhez (ami nem mellesleg anonim).

7. Van az ablakomon egy nagy festett R-betű, amit egyik barátnőmtől kaptam 12. születésnapomra. Azóta fent virít (üvegfesték). 

8. Egyik tankönyvemet sem dobtam ki, mert imádok nosztalgiázni (és mert nincs kályhánk, hogy elégessem az összes szemét matek- és fizikakönyvet). ^^

9. Állítólag, ha hazudok tágabbra nyitom a szemeim. Igazából nem hiszem. Anyukám mindig azt mondta, hogy nézzek a szemébe rebbenés nélkül, és elhiszi, hogy igazat mondok. Lehet innen jön, de biztosan nem alkalmazható minden esetre :P

10. Számomra mindig az utolsó pontot/mondatot a legnehezebb megtalálni. 

Válaszaim a hozzám szóló 10 kérdésre:

1. Mi jut eszedbe a tavaszról?

A tavaszillat, napsütés, hideg szellő és zöld(!) minden mennyiségben :) Akarva akaratlan beugrik a négy évvel ezelőtti kép, mikor két volt barátnőmmel iskola után a megszokott kis helyünkön találkoztunk a Központban, aztán elmentünk fotózni a közeli parkba. Még nem volt túl meleg, de hideg se, és nagyon jól éreztük magunkat, kimelegedtünk :)

picireeka

2. Van szerencsétlen/vicces sztorid? ((Ez itt egy felszólítás, hogy nevetni szeretnék, kérdés formájában. Storytime!))

Hirtelen nem tudok egyet sem felidézni, mert általában csak a helyzetben voltak viccesek az elhangzottak, de megígérem, hogy összegyűjtöm ezeket egy posztba :)

3. Hány idegennyelven tudsz (el)köszönni?

Fel kéne sorolnom a köszönéseket?:D Az könnyebben megy, mint összeszámolni (alapmatek, jee). Szia!, Hi/Bye!, Hallo/Tschüss!, Hola/Hasta la vista (baby)!, Buna ziua/La revedere!, Ciao/Baci!, vagy Arrive derci (amore), mert a baciban nem vagyok biztos, Námászté, Szálem Álájkum (huhh, kezd vicces lenni :D), Ahoy Landlubbers! (igen, a kalóz egy nyelv :D), Bonzsúr... asszem ennyi.
10 nyelv, több, mint amire számítottam :D

4. Kit/Mit tartasz számodra a leginspirálóbbnak?

Ha jön egy új feladat, személy vagy esemény. Nem szeretem az egyhangúságot, nem tudok úgy dolgozni. 

5. Mit gondolsz a példaképek kialakulásáról? (( Pl.: ahogy a fiatalok fölnéznek a celebjeikre, a szüleikre, te kire..stb))

Nem tudom... Igazából olyan példaképem sose volt, akit kitűztem a falra, minden nap ránéztem és arra gondoltam, hogy "igen, ilyen szeretnék lenni", akár külsőleg, akár belsőleg. 
Persze az egyháznál tanítják, hogy Jézus a példakép minden kereszténynek, de azt is közlik apróbetűvel, hogy Ő elérhetetlen. Köszi, jó tudni. Szóval akik Jézust választják példának, előbb-utóbb az önsanyargatásba hajszolják magukat, ha meg nem, akkor nem is Ő a példaképük.
Az emberek pedig tökéletlenek. Nem tudnék olyasvalakit mondani, akit minden szempontból követendő példának tartok. Természetesen mindenki hibázik, sokakat épp azért tisztelek, amiért  és ahogyan fel tudtak állni a bukás után. 
A celebek... Na na. Nem megyek mély vízbe, mert elsüllyedek a szavaim közt a végén.
Szóval számomra a facebook példaképek rovatában azok az emberek szerepelnek, akik valamivel inspirálnak. Leonardo da Vinci, Sir Isaac Newton, Ady Endre (és sokáig Adam Lambert és Ian Somerhalder is ott mosolygott). 

6. Mi a blogod címének a története?
Megálmodtam :P Azaz nem egészen. Valamilyen alliteráló címen gondolkodtam félálomban és beugrott ez. Tökéletesen leírta a bejegyzések értelmetlenségét, és jobb volt, mint az Ahoy Sailor! (meg az URL se volt foglalt), szal többséggel megszavaztuk (0,51:0,49, mert ketten voltunk Ősanyák, de én fejlesztettem a blogot, szal többet nyomtam a latba :D).

7. Hogy állsz az animékkel? (("otaku"-társak kereső kérdése))
Húúúha. Először is leszögezem, hogy elég masszív anime-áradat ér több félről: Tori, a társszerkesztő nagy fan, osztályban egyik legjobb lány és egyik legjobb fiú barátom is oda meg vissza van értük (igaz, más-más stílusokért, khm.). 
Az én anime-történetem valahol a Pokémonnal kezdődött, amit egy idő után anyukám nem engedett nézni. Aztán a Minimax utáni Animaxon bele-belenéztem a műsorokba: legtöbb címét már nem tudom, de volt valami "Yuyu Hakusho- A szellemfiú", meg volt valami boszorkányos, meg Caleido Star, meg Sailor Moon, Naruto, meg az a fehér kutyafülű srác, aki mindig piros kimonóban volt és volt egy kutya-róka-farkas izéje, ami egyszer kicsi volt, egyszer nagy és a hátán utaztak (így visszagondolva, lehet, hogy kitsune volt...). Szóval ja, ilyen élményekkel gazdagodtam. Aztán most "felnőttem" és vissza tervezek térni a manga-anime korszakomba (szigorúan nyáron, mert bele fogok buzulni mélyedni). tervezem elkezdeni a Kuroko no basuketet, a Mirai Nikkit, a One Piecet meg minden egyebet, amit a többiek javasolnak. Kivéve az SNK-t, mert abból elég volt pár rész... nem bírtam. F*cking Titans! (hupsz, kirohantam :D)

8. Mit gondolsz a haul posztokról?

Ha arról szól, hogy "jajj, nézzétek milyen szuper, elköltöttem 100.000 forintot!", akkor köszönöm, nem. Én csináltam kettőt, de őszintén csak időszakos ötlethiány miatt. Meg mert leárazás volt, és szerettem volna figyelmet felhívni rá. 

9. Mit gondolsz, mennyire lehet egy blogger őszinte/közvetlen az olvasóihoz/val?

Én teljes mértékben őszinte vagyok. Itt nem bélyegeznek meg (vagy legalábbis nem írják le) az igazság miatt. A közvetlenség pedig nálam alap. Természetesen, ha egy idősebb/tekintélyesebb olvasó tévedne ide, nem tegezném le rögtön és írogatnék smileykat. De egyébként ez a saját kis zugom a végtelenben, a saját szabályaim is érvényesek.

10. Mi az amire most leginkább vágysz?

Kaja, csokifagyi és egy forró fürdő. Meg egy hét suliszünet és rend a szobámban. Meg még pár zavartalan óra :) Egyet sose tudok választani :P


Ismételten sajnálom, de nem küldöm tovább senkinek. Azért felteszek 10 kérdést, és ha itt jársz, olvasod ezt, nyugodtan válaszold meg őket a blogodon! Csak hivatkozz rám és hagyj kommentet, hogy megtaláljalak ;) Esetleg megválaszolhatjátok csak a kérdéseket a sok kertelés nélkül kommentben a bejegyzés alatt :)

10 kérdésem az olvasókhoz, avagy tavaszi tag:

1. Mi a kedvenc tavaszi elfoglaltságod?
2. Otthonülős vagy szabadban ugrándozós ember vagy? ("szabadban"-nak az erdők, parkok és a természet számítanak, nem a kávézók ;))
3. Mi a kedvenc virágod?
4. Vannak növényeid otthon?
5. Szoktál fényvédős kozmetikumokat használni? Milyeneket és milyen időszakban?
6. Legtöbbet használt/hordott színed tavasszal?
7. Mi a kedvenc (tavaszi) illatod? (lehet parfüm, virág vagy bármi más)
8. Van valamilyen tavaszi rituáléd? (például átrendezni a szobád/lakásod, minden reggel futni menni, stb.) 
9. Hová utaznál legszívesebben, ha lehetőséged lenne egy tavaszi kiruccanásra? 
10. Megkaptad már a Liebster Awardot? Ha nem, most megkaptad :)


        

6 megjegyzés:

  1. Neeee, neee, csak a Rákóczi-szabadságharcot ne! :D A múlt héten írtam egy ismétlő dogát, amiben az is benne volt és azért imádkoztam, hogy ne azt húzzam esszének :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mostmár én is így vagyok vele, messziről szeretném kerülni. elárulom, a kérdőív inkább vicces, mint történelmi, hátha ettől megjön a kedved :) már csak nevetek rajta, mert én sem tudom a saját kérdéseimre a választ :D

      Törlés
  2. Először is:
    Nagyon imádtam ezt az egész posztot (főleg, mert tényleg engem érdekelő kérdésekre kaptam választ) és a jövőben mindenképp szeretnék veled egy random interjút lenyomni, azt hiszem nagyon király lenne.
    A továbbiakban:
    A Kuroko no Basuke kötelző és ha megnézted feltétlen számolj be róla, hogy hogy tetszett (Team Kagami). Az SnK-t én csak azért utáltam, mert mindenki imádta, de utána megnéztem és az első rész bár nem tetszett, utána engem is elkapott és tényleg jó amúgy, bár az emberek különbözőek, így van akinek tetszik, van akinek nem...:'D
    A következő VKP posztban pedig pont lesz egy SnK képem, ez csak így random beugrott.
    Ezt a tavaszi tag-et meg szerintem megcsinálom, de csak mint "még sose volt TAG a blogon és Reeka kérdéseiről van szó, szóval ofc" c:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El sem hiszed, de először lehangolt, hogy megint díjat kaptam, aztán most már ott tartok, hogy kacarászom a válaszaimon meg a kommenteden :D
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés! Ajjaj, a random interjúk nem szoktak jól sikerülni velem, mert be nem áll a szám (ahogy a fentiekben sem :P).
      Félek, hogy animeaddict leszek, szóval ha elkezdem a beszámoló(ka)t, tuti nem érnek majd véget :D Kurokoból én mindig Akashiról hallok, barátnőm ódákat zeng, mert "ő a férje" (nála ez kitüntetett pozíció, mert animesrác-háreme van :D). Lehet, hogy bennem is van egy ilyen "mindenki szereti ezért én nem nézem" ellenállás az SnK-val szemben... talán újra elkezdem majd.
      Apropó, felmerült, hogy SnK-s tablónk legyen :'D Laza lenne titánokat bevágni a tanárok mellé, hozzánk meg az embereket :D
      Ugye, nem az emberek a kedvenc nassolni valóid? Akkor inkább menekülök :D
      Nagyon köszönöm, hogy beiktatod a blogodba a kérdéssorom! Még életemben nem csináltam taget, szóval az indokolatlan kérdéseket le lehet offolni :D

      Törlés
  3. tőlem is kaptál egy díjat :) http://lizalakkja.blogspot.hu/2015/03/the-versatile-boblogger-award.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp most kattintottam a hírfolyamban a bejegyzésedre :D Köszönöm szépen, szó szerint ugrálok örömömben! ^^

      Törlés