Music Monday #13

21:02 , , 1 Hozzászólások

Queen

Mit is mondjak... Szerettem volna egy újabb tematikus zenés bejegyzést, amiben egyik nagy kedvencem, a Queen számain szökdécselek végig. Szeretnék újat mutatni, kevésbé ismert szerzeményeket, de jelen esetben nehéz dolgom van, mert szinte minden daluk sláger.


Szóval kikből is áll a Queen? Biztos mond valamit az a név, hogy Freddie Mercury (eredeti nevén Farrokh Bulsara)... Vele együtt Brian May, Roger Taylor és John Deacon is zenéltek a bandában.
1970-ben alapult meg a zenekar, 1973-ban debütáltak 'Queen' című albumukkal. Kicsit nyersebb volt a stílusuk, inkább a progressive rock felé hajlottak.
Freddie 1991-ben halt meg, az AIDS egyik szövődményében. A zenekar továbbra is együtt maradt, egészen Deacon 1997-es kiszállásáig. Brian May és Roger Taylor napjainkban is turnéznak a régi slágerekkel és olyan előadókat kérnek fel énekelni, mint Paul Rogers vagy Adam Lambert. Állítólag készül egy Queen forever album is, Freddie utolsó felénekelt dalai hangszereléséből. -erre nem tudom mit mondjak-

Összesen 18 albumot adtak ki, 18 számuk landolt rögtön a slágerlisták legelején. 

Most pedig... zene. Figyelem! A napi adagnál több szőrös mellkast tartalmaz az alábbi összeállítás!Jó, ezt nem lehetett kihagyni...
Tudom, nem lehet értékelni, és teljesen szubjektív a legtöbb szempontom, de mégis megpróbálnám.

Tartalom, dalszövegek: 9/10 értelmes, jelentéssel bír.
Dallam, hangszerelés: 10/10 fülbemászó, dúdolható, mégis komplex, művészeti alkotás.
Vokál: 9/10 mit mondjak? ezt hallgatni kell!

Nektek van kedvenc Queen-számotok? Melyik az?:)


Facebook: Mail: Ask.fm: tumblr: Instagram:

1 megjegyzés: