Bloggerek házi feladata: Poszt az 5 kedvenc blogról

Biztos unjátok már, hogy ódákat zengek a legjobb blogos facebook-csoportól a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségéről... A másik mániám, mint tudjátok, a bloggerösszefogások. Mi sem evidensebb: az MBBK-ban indult kezdeményezésekben is részt veszek! Épp a "Bloggerek házi feladata" keretein belül kell az öt kedvenc és legkedvencebb blogomról írni. Kezdjünk is bele!




Sorszámozni nem fogok, mert nem tudok sorrendet felállítani az alább említett blogok közt. Mindegyiket egyformán szeretem, olvasom, követem. Kattintsatok a képekre az oldalak felkereséséhez!:)

Ecofair(y), avagy otthon, természetesen


Mit is írjak? Nem én találtam rájuk, ők találtak rám... Azaz Dóri (Dorothea) akadt valamilyen csoda folytán az indulóban lévő PPP-re. Néhány komment után felnéztem hát az Ecofairyre... és ott ragadtam! Mindig is vonzott a környezettudatos élet, de valahogy úgy gondoltam, hogy "áh, ez nekem úgyse menne". Aztán idővel rátaláltam néhány módszerre és termékre, amik megdöntöttek hitemben. A pontra az "i"-t mégis ez a blog tette fel (haha :)). A közvetlen stílus, a letisztult egyszerűség és (mindennél fontosabb!) a kreatív, inspiráló ötletek hatására elköteleztem magam én is: amennyire tudok, megpróbálok odafigyelni a környezetemre! Természetesen nem csak biokozmetikumok vannak a blogon: élvezem a gasztrobejegyzéseket, a "Fejezetek egy sorozatfüggő naplójából"-szériát és a hétvégi inspirációs rovatot is. 
Csak így tovább, Lányok!:)

Natushka - A cup of my life


Szintén Nati talált rám, s nem én őrá. Egyik első lelkes olvasóm, amit sajnos magamról nem mondhatok el viszont. Ha meglátom a blogfolyamomban, hogy van új bejegyzés, csapot-papot hagyok és futok olvasni. Igazi kis felfrissülés a hétköznapok forgatagában egy-egy posztot olvasni! Az élet (és a random.org) úgy hozta, hogy ő interjúvolt meg az MBBKK keretein belül, és már ott is megbeszéltük, hogy egymásnak VIP olvasói vagyunk :) Mégis, miért szeretem, miért olvasom? Mert nagyon sok mindenben hasonló a gondolkodásunk. Mert iszonyúan inspirálnak a My Fitness Journal-bejegyzései, és általuk ráeszmélek, hogy basszus, ki kéne kelni az ágyból és súlyzót ragadni, mert a zsír nem fog magától felszívódni a fenekemről! Na igen, a napi fenekek! A Random posztok sem a semmiről szólnak, szóval a nevük ne tévesszen meg senkit. Igazából nem hiszem, hogy meg tudna jelenni A cup of my life-on semmitmondó bejegyzés.
A lelkibazdmegolásokon sokszor nevetve sírok, mert magamra ismerek, s mert annyira keserédesen és valóságosan írja le mindennapi és kevésbé szokásos problémáinkat.
Összefoglalva: nekem kell minden napra egy korty Natushka! (ez picit bizarr lett :D)

Panna - Cherchez la Femme


Az egyetlen blog talán az általam ismertek közül, aminek nem tudom kiejteni a nevét. Csercsez lá Femme?
Minden nyelvi hiányosságom ellenére szintén egyik kedvenc blogom a dobogó első fokán csücsül a fenti kettővel karöltve. Itt szerintem már említenem sem kell, hogy szintén nem én akadtam rá. Azaz de: nézegettem, szemeztem vele, de csak alkalmanként tévedtem fel rá. Aztán Panna elkezdett kommentelni bejegyzéseimhez, és szépen lassan rájöttem: gondolkodásunk nagyon hasonló, érdeklődési köreink is nagyjából egyeznek, mindketten szarkasztikusak vagyunk... Ettől felbátorodva felfedezőutat szerveztem a blogjára, hogy még jobban megismerjem. Azóta már majd' minden bejegyzést elolvastam és (ezek alapján) szerintem talán ez a blog hasonlít legjobban a PPP-hez.
Mindenkinek szeretettel ajánlom a blogot, amely minden nőnek megmutatja, hogyan fogadj el önmagát, milyen praktikákat alkalmazhat az életben... és mindezt szellemes, szórakoztató és szarkasztikus stílusban! :)


Monde de Fleur


Mit mondhatnék? Imádom! Szintén mindenes blog, amit inkább színesnek neveznék. Személyes kedvenceim a tesztek és az inspirációk. Az előzőekkel ellentétben, Fleurt nem látogatom minden nap, de lelkes és kitartó olvasójának mondom magam. Vele még kevesebb a személyes élmény, de csak idő kérdése szerintem, hogy vele is "össze-távbarátkozzam" :) Ő már mondhatni, gyakorlott a szakmában: 2011-ig visszamenően találhatunk bejegyzéseket, melyek olyan élvezetesek és pörgősek, hogy együltünkben el lehet olvasni őket! Belekukkanthatunk egy lány életének négy évébe, és remélem ez a szám még jócskán gyarapodni fog. Egyszerűen-nagyszerűen nézzetek be hozzá!:)

+- 1

Netti - Szütyő blog


Talán az első blog, amit rendszeresen kezdtem nézegetni. Még jóval a PPP születése előtt, valamikor március-áprilisban a Szütyőre és nem mondom, hogy azonnal, de valamiféle varázserővel szépen lassan magához vonzott. Talán a villanykörte és a rovarok példájával tudnám ezt a folyamatot legjobban szemléltetni: én, mint kis szárnyas koncentrikus köröket leírva, minden poszt olvasásával egyre közelebb kerültem a fényhez, a megvilágosodáshoz. Miben világosodtam meg? Hogy nem hagyhatom el magam. Ez a blog adta az utolsó lökést, hogy végre magamhoz térjek és elkezdjek foglalkozni, törődni magammal. Mind a testemmel, mind a lelkemmel. Sajnos a blog egy hónapja bezárt, de sokszor visszaolvasom azóta is az előző bejegyzéseket. Mindenkinek ajánlom!

Ti milyen blogokat olvastok? Írjátok le, ti kiket követtek, linkeljétek saját blogotokat! :)

6 megjegyzés:

  1. Jaj de szépeket írtál rólam, komolyan meghatódtam. Köszönöm :)) <3
    Amúgy sersé la fámm, az "r"-t egy kicsit raccsolósan ejtve. Hülyébb nevet én sem választhattam volna, de most már mindegy :D
    https://www.youtube.com/watch?v=4CK-f-Hhij4
    Itt meghallgathatod a kiejtést, de vigyázz, mert amilyen bénán hangzik annyira addiktív ez a dal :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, minden szavam igaz volt :) Nem hülye a név, csak nekem nincs franciatudásom. Mea culpa. ... a dallal kapcsolatban pedig: már harmadszorra megy egyhuzamban! D:

      Törlés
  2. Ezért érdemes blogolni! :3 (Mért nem rak be a google a kommentekhez smiley választékot...? :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! Annyira jó érzés egymás oldalain viszontlátni a blogunk :) és igen, egy smiley-választék elkéne.

      Törlés
  3. Hjajj ezt most nagyon jól esett olvasni, köszönöm Réka! :)) Ennek örömére ma jön egy egyáltalán nem semmitmondó poszt, hahaha :D :D

    VálaszTörlés