Liebster award #n+1+1

16:29 , , 4 Hozzászólások

Köszönjük most az n+1. Liebster award díjat Bertának, a Tíra-ríra blog írójának :) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretek ilyen tageket-díjakat kitölteni, csak a továbbadós részével van gondom. Miért szeretem az ilyen kérdés-feleleteket? Elsősorban azért, mert közelebb hozza az olvasókat a bloggerekhez, másodsorban a szerkesztők olvasta blogokat is megismerheti a közönség egy ilyen díjcsere által. Szóval, a minimonológ azoknak szól, akik értelmetlennek tartják a vándordíjakat: ezeket nem "elnyerni" kell, hanem kiérdemelni. Azzal, hogy legalább egy fellow bloggert megragadsz és lekötsz azzal, amit csinálsz.


Szóval talán ez lesz az első tömegdíjunk, a szó azon értelmében, hogy tömegesen fogjuk kitölteni. Mert három pont egy sík, három ember pedig tömeg, ha az olyan antiszocokat vesszük figyelembe, mint mi vagyunk. Nem, igazából nem vagyunk antiszocok, csak mint kiderült, kölcsönösen tsunderék (ha van ilyen :D).
Miközben a poszt piszkozatban pihent, megkaptuk-tam a díjat Ninától is, aki a .ambivalentina blogot vezeti. Neki is nagyon köszönöm, hogy gondolt rám, ránk! :)
Szóval nem is húzom tovább a szót, térjünk a tárgyra:


1. Tíz érdekes tény 

Rólam (Reeka):

1. Idén, pontosan ma kezdtem meg a tanulmányaim az ELTE BTK Szabad bölcsészet szakán
2. Művészettörténet szakirányra megyek tovább első év végétől, anglisztika minorral (ha túlélem a pokoltúrát)
3. El tudom táncolni mai napig emlékezetből a Las Ketchup ketchup dance-ét :D
4. Többet járok smink nélkül az utcán, mint sminkkel
5. Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy a legjobb barátaim, azaz akik legjobban ismernek, fiúk. Szám szerint ketten.
6. Resting bitchfacem van, amit nem tudok szabályozni, ha ideges vagyok.
7. Nagyobb társaságokban elhagyatottnak érzem magam, hajlamos vagyok egy-egy embert kiszúrni magamnak és hozzájuk hasonulni - nem jó tulajdonság.
8. Sokszor használom férfiakra a "szép" jelzőt. Mindenki letorkoll miatta, mert egy férfi sármos, nem szép. Ez nálam mégis élő fogalom, kb olyan, mint amit Charlie gondol Samről "beautiful" alatt a The perks of being a wallflowerben. Külsője és belsője összhangban van, azaz a kisugárzása szép, megkapó.
9. Titokban nagy Hetalia-fan vagyok :3 Mind manga-, mind animefanja. Greece for life ^^
10. Szeretek interaktívan részt venni a tanórákon, sokszor ezért túlbuzgónak tűnök.



+ 10 dolog, hogy Nina se sértődjön meg :3

11. Ha nem tetszik egy könyv, szinte rögtön visszateszem a polcra. Ez főleg a rossz fogalmazásmódú/rossz fordítású és klisés, összecsapott könyvekkel jellemző. Sajnos, ami nem mozgatja meg a fantáziám vagy nem kapcsol ki, nem az én műfajom.
12. Inkább sorozatos, mint filmes vagyok. Ha összevetnénk egy évben a sorozatokkal és a filmekkel töltött időmet, kb 96:4 lenne az arány.
13. Az érettségim óta nem számoltam :D Az előbb százalékot akartam írni, de rájöttem, hogy arány kell, de mindegy :D
14. Kedvenc rántott dolgaim a rántott hagymakarikák :3
15. Szörnyű alvó vagyok: reggelente úgy kelek, hogy a lepedő kitépve a szépen beigazgatott állapotából, párnáim szanaszét, takaró össze-vissza. Régebben eldöntöttem a fém állólámpám, ami az ágyamtól fél méterre volt; azóta el van ferdülve és pislákol.
16. Ez lesz az új szerencseszámom. Anno egy "kiszemeltemnek" a sixteen nicknevet adtam, mert ez volt a pólóján. A my sweet sixteen volt a legjobb születésnapom. Most pedig a 16. őrsbe kerültem gólyatáborban. Kísért :D (Igazából nem a legjobb események fűznek ehhez a számhoz, de na :D)
17. A művészettörténet szakirányra a Da Vinci-kód és Neil Caffrey inspirált.
18. Ha már kiszemeltek.., Ha kiszemelek magamnak valakit, akár nem is tetszik eleinte, képes vagyok annyira beleélni magam, elképzelni, milyen lenne, hogy már-már megszállott leszek. Azt hiszem ilyen, ha valaki a szerelembe szerelmes.
19. Rendetlen vagyok. Az én szobám a megtestesült ősrobbanás utáni születő világegyetem, a rendezett káosz. Mégis mindenről tudom, hol van. Asszem.
20. Ha keverékkutyám lesz, Villonnak fogom hívni. Nem tudom, hogy jött a név, csak random beugrott. Ha foxim lenne, Hemingwaynek nevezém :D


Rólunk (Tori & Natalie):

1) imádok enni, falatozni nassolni (persze csak azt, ami a fogamra való)
2) szerelmes vagyok a mesékbe, amiket kiskoromban láttam (betegen újra szoktam nézni őket, vagy gyenge pillanatokban) 
3) szerelmes vagyok a szerelembe 
4) annyira gyerekes vagyok, hogy néha hülyének néznek az általános iskolások 
5) imádok játszani mindenféle típusú játékkal, ha kedvem támad hozzá

6) Már több mint egy éve hennázom a hajam.
7) Néha úgy érzem,hogy rossz dolgokkal töltöm a szabadidőmet...

8) Nem nagyon szeretem a nyarat.
9) Nagyon sokáig pszichológiára akartam menni,de végül az utolsó héten kommunikációra jelentkeztem.
10) Nagyon szeretek moziba járni.


Tíz kérdés - tíz válasz:


Bertának:

1. Ha tehetnéd, milyen fiktív karakterrel töltenél el egy napot?

Reeka: Csak egyet lehet választani?:D
A Doktorral (és Amyvel), mert egy nap, vele nem egy nap. Sherlock Holmessal, mert imádom az arroganciáját. Neal Caffreyvel, hogy ellopjunk egy festményt (White Collar). Peter Petrellivel meg úgy az egész Heroes szereplőgárdával, mert nahát mert ♥. Micimackóval, mert ő az én csacsi öreg medvém :) Görögországgal, mert macska (Hetalia) :3 Sam és Dean Winchesterrel és Castiellel és Crowleyval és Charlieval (Supernatural) :D Angel Clare-rel (Egy tiszta nő, könyv). Mr. Darcyval, hogy elmondhassam, hogy töltöttem vele egy napot :D Hirtelen ennyi.

(Közben a többiek nem lelkesültek a kérdés-feleletért, szóval magamra maradtam a tömegtaggel :( Majd máskor...)


2. Ha csak egy könyvet írhatnál az életben, de azt garantáltan mindenki elolvasná, miről szólna?

Nem vagyok írós alkat, életemben nem fejeztem be egy művet se, a kreatív írás minorról is letettem... szóval nehéz kérdés. Azt szeretném, ha valami minden gondolatomat felfogná, az összes gondolatomat adatnám ki :D Az lenne igazán szürrealista absztrakt izé :D

3. Mi az a sorozat/tévéműsor/film, amit titkon imádsz, de senkinek nem vallanád be?

Manapság odáig süllyedtem, hogy semmi sem bevállalhatatlan :D A Doctor Whoval nem minden körben dicsekszem, a Supernaturallel csak keresztény közegben hallgatok. A Hetaliát alapból nem emlegetem sokszor... Néha a Teen Wolfot szégyellem, mert neve alapján valami gagyi tinidrámának tűnhet.

4. Ha bármilyen állatod lenne, amihez minden életszükséglete meglenne, milyen állatot tartanál?

Gőtét, hörcsögöt, sünit, tengerimalacot, békát, macskát, kutyát (legalább egy mopszot), lovat, rókát, csillám****lámát, narvált, alpakát, nyancatet, oodot, daleket, 

5. Melyik a kedvenc magyar zeneszámod?

*Quimby összes + Middlemist Red: Aanimal *




6. Ha bármilyen tudást birtokolhatnál, mi lenne az (akár szellemi, akár testi)?

Whaaat? :D milyen képességem lenne? I would be the Master of Time and Space! Egyébként egy látás utáni muscular memory jól jönne, ha már "testi tudás", szellemi pedig minden jöhet :D

7. Mi az a ruhadarab, amit soha nem vennél fel?

Lábtyű. Szörnyű neve van. 

8. Ki a kedvenc kortárs képzőművészed?

Nem szeretem a kortársakat igazán... Ben Heinét követem facen. Egyébként "komolyabb" művész, aki közel áll hozzám szívügyileg meg időben is, az Morris Louis.



9. Ki a kedvenc kortárs íród?

Háy János :'D xD Nem, nem, soha. Grecsó? Varró? Frei? Nope. Jajj várjunk! Nem kell magyar legyen :D J. R. R. Tolkien. Nem tudom, mennyire kortárs, de őt emelném ki. 

10. Hogy vagy?

Élve, ülve, gépelve, énekelgetve :)


Ninának (mondtam már, hogy egyre jobban tetszik a neved?:D) :

1. Hogy jött a blogolás ötlete?

Igazából nem tudom már... Valamikor 12 éves korom környékén nyitottam egy webnaplót, aztán egy web(fan)oldalt, majd történetes oldalkákat (igen, jártam ilyen berkekben is), majd jött újonnan a PPP. Nem tudom, milyen motivációm lehetett eleinte, talán az, hogy mindenki webnaplót írt anno, megjelentek a neonos blogok meg a gportalon kívüli tárhelyek is. Csomó gportalos fanlapot olvastam, de csomó inaktívvá vált idővel, ezért úgy éreztem, be kell töltenem íz űrt vagy valami ilyesmi. Szerintem volt bennem egy "ezt én tudom jobban is" egoizmus. A történetet és ezzel pérhuzamosan futtatott webnaplót saját és ismerősi szórakozásra, az idő eltöltésére és a grafomániám kiélésére hoztam létre. A PPP pedig... még alakul. Célja a céltalanság :) 
-Ja, hogy nem ez volt a kérdés :D

2. Hány bejegyzés piszkozat porosodik nálad? (Nálam kifejezetten sok, nincs szívem őket törölni, meg hát majd egyszer úgyis megírom)

Jelenleg 11 piszkozatom van, a többiek nem draftolnak :D Van köztük olyan, aminek csak címe van, van, ami félkész írás és van olyan is, ami régebbi írás visszaállítva. 

3. Hogy jön a legtöbb ihlet? (Nekem pl buszon többnyire)

Össze-vissza random időben. Nagyon gondolati ember vagyok, úgy értem, sokat gondolkodom, de szerintem erről már írtam. Kicsit elvont vagyok, asdfghjk nem ez a kérdés. Miért olvastok ti engem? 
Szóval tényleges válasz: Alvás előtt, de nem jellemző konkrét időpont vagy esemény/hely. Sok ihlet jön és megy, mert nem tudom feljegyezni.

4. Kire nézel fel, kit tartasz a blogvilágban példaképnek? (Magyar/külföldi)

Nem tartok példaképnek senkit, mert mindenki egyedi, megismételhetetlen dolgot csinál a blogvilágban. Ha akarnám, se tudnám a többi bloggert utánozni. Sokan váltak híressé és népszerűvé, de nem tudom a történetük, ezt hogyan érték el. Én legjobb tudásom és saját jóérzésem szerint vezetem a világháló ezen bogos-blogos szegletét.

5. Kivel (blogger) dolgoznál együtt egy projekt erejéig?
Veled :D Nem tudom hirtelen, kit említsek. Random Shit Thinges lányokkal is szívesen összefognék, veled is, Nina... Natushkával, Dórival az új blogja apropóján. Talán veletek vág leginkább össze leginkább az érdeklődésünk és blogjaink. De igazából az itteni listán felsoroltak közül bárkivel szívesen összefognék :)

6. Mi okoz nagyobb örömöt, egy új komment vagy egy új feliratkozó?

Komment :Q :D 

7. Mi volt az eddigi legnagyobb sikered?

A 106 követő talán. Meg hogy egyáltalán valaki rákattint a blogra ennyi szünet és indokolatlanul minősíthetetlen, mégis publikált poszt után :) Meg úgy egyáltalán, hogy van, aki olvas :)

8. Szerinted mennyi ideig fogod ezt a blogodat vezetni?

Ameddig lesz valami más dolgom, ami mellett/helyett blogolhatok :D Szerintem amúgy kisebb-nagyobb változtatásokkal még pár évig biztosan megtaláljátok az újabb írásaim :)

9. Használsz saját képeket a blogodon? (Ha nem, miért?)

Igen, igyekszem minél többet. Úgy érzem, így személyesebb a légkör, hitelesebbnek hat az írás. Meg szeretem megosztani az élményeim/szemszögem. Szépségápolási teszteknél elengedhetetlen a saját képanyag.

10. Tervezel vloggerkedni is, vagy elég csak a blogolás?

Egyszer próbáltam meg kamera előtt beszélni, ez a... khm, baleset fellelhető a privát facebookomon, Ice Bucket Challenge néven. Nem tudok kamerának beszélni, hihetetlenül idegesítő a hangom és most üzemképes felvevőkészülékem sincs (csak a telefon), szóval egyhamar nem videózom nektek. 

11. Van kedvenc vloggered? (Magyar/külföldi)

Mainstream leszek: pewdiepie. Nem sokakat nézek, nem vagyok youtube-arc. Főleg Szirmait és Dancsót nézek/néztem, de mindketten erősen eltértek a kezdeti elveiktől, minőségtől és irányuktól, ezért nem ülök tűkön az új videóik miatt. A többi magyar vloggert ismerem, egy-két videóját mindegyikőjüknek láttam, de nem kedvelem őket.


10 kérdés Nektek:


1. Örülsz a díjnak?:)
2. Írj le egy kreatív ötletet, amit hallottál/olvastál/kigondoltál és a közelmúltban foglalkoztatott!
3. Ha ebben a pillanatban bekopogtatna egy idegen az ajtón és felajánlaná, hogy elvisz bárhova térben és időben, hova mennél?:)
4. Szerinted mi a rosszabb: elbukni vagy meg sem próbálni valamit?
5. Ha tehetnéd, melyiket törölnéd el: az előítéleteket vagy a tökéletlenséget?
6. Szerinted manapság fontos az egyházi esküvő? Egyáltalán fontos a házasság, vagy "csak egy papír"?
7. Ha egy tanácsot adhatnál a gyermekednek, amit azután egész életében meg is fogadna, mi lenne az?
8. Szerinted (jogosan) büntethető az, aki valaki iránt érzett szeretetből szegi meg a törvényt? 
9. Ha egy dolgot csettintésre megváltoztathatnál az életeden, mi lenne az? (nem fogadok el olyan választ, hogy "nem változtatnál semmit". akármit, bármit :))
10. Ha egy dolgot változtathatnál a blogvilágban, vagy azzal kapcsolatban, mi lenne az?


A díjat pedig ünnepélyesen továbbadom:

- Ninának, mert mielőtt tőled is megkaptuk a kitüntetést, már szerepeltél a listán :D
Akik nem ismernék a szabályokat:
1) Említsd meg a bejegyzés elején, kitől kaptad a díjat, és tedd ki a Liebster award képét!
2) Írj 10 dolgot magadról!
3) Válaszolj a hozzád intézett 10 kérdésre!
4) Írj 10 kérdést, majd küldd tovább a díjat 10 bloggernek!

Van, aki a tizenegyes rendszerrel csinálja, de szerintem 10-10-10 bőven elég mindenből :)

Még egyszer köszönjük a díjakat! :)

4 megjegyzés:

  1. Hát köszönöm a díjat, és azt hiszem így legalább nem kell kérdezz-felelek kérdéseket kunyerálnom majd facebookon, hogy videózhassak... :'D
    Ja és a Middlemist Red hála neked Reeka egyre jobban bejön, pedig amikor még barátom mutatta húztam a számat. :'D
    Éééés egy közös projektnek nagyon-nagyon örülnék (bevallom már régóta töröm a fejem, hogy mit lehetne így többen csinálni) és fun fact, hogy én is nagyjából ezekre az emberekre gondoltam. :'D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagyon köszönöm!!! Ígérem igyekszem minél hamarabb eleget tenni a felkérésnek!!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, nagyon-nagyon köszönöm èn is! Azt hittem, hogy mindenki elfeledkezett a blogomról olyan rég nem volt bejegyzés. Ez egy tökéletes visszatérési lehetőség lesz. :D

    VálaszTörlés
  4. Middlemist Red, Quimby... micsoda ízlése van valakinek <3
    U.I.: Titafiúkban az élet! :3

    VálaszTörlés