10 dolog, amiért imádom a könyveket

1. Illat


Első dolgom, ha a kezembe kerül egy könyv, hogy kinyitom és megszagolom. Legális drog *_*

2. Tapintás


A borító, az oldalak végigsimítása. A lapok az ujjaink között tartva. Puha, száraz, sima. Egyszerűen könyv.

3. Íz

Csak vicceltem. :D

4. A hátlap


Mindig elolvasom a hátulját a könyveknek. Összefoglalja a tartalmat, és felkelti az érdeklődést. Vagy éppenséggel lerombolja. Legalább nem veszek meg feleslegesen könyveket.

5. A cím


Frappáns. Figyelemfelkeltő. Érdekes. Szórakoztató. És van, hogy elszúrják.

6. Szereplők

Megszereted őket. Megutálod őket. Beléjük szeretsz. Élnek. Meghalnak. Jók. Rosszak. Összetettek. De mindenképp ragaszkodni fogsz hozzájuk.

7. A történet


Ezért olvasod a könyveket!, hogy megtudd, milyen a történet. Ahol épp tartasz, mindig alkotsz hozzá egy befejezést. Együtt "nő" veled, együtt bontakoztok ki. Csalódsz vagy örülsz a végén, attól függ milyen vagy.

8. A helyszín


Mindig más és más világokba csöppensz. Más része leszel. Újabb és újabb dolgokat fedezel fel, helyeket szeretsz meg. Elképzeled és teljes mértékben csak rajtad múlik, milyen lesz. Az író csak irányt ad hozzá.

9. A stílus


Van jó történet, aminek rossz a stílusa, és van rossz történet, aminek jó a stílusa. Kérdés: melyiktől lesz jó a könyv? Ez kétség kívül rengeteget számít! Ezen áll, vagy bukik majdhogynem az egész könyv.

10. Csak a fantáziád a határ!:)


10+1 A könyvek a legjobb fegyverek a világon! (by Reeka)


Ezt a Doktor is megmondta...


Na meg Belle... :)


Ti mit szerettek legjobban a könyvekben?:)

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok,
    Tegnap találtam rá a blogra, de egyszerűen már most imádom. Én, ha megveszek vagy rendelek egy könyvet otthon kiveszem a csomagolásból, majd megszagolom, kb. háromszor megforgatom a kezemben, átpörgetem a lapokat, végig simítok a borítóján, majd kényelmes helyet keresek és neki állok olvasni.
    xoxo, egy fanatikus könyv és sorozat imádó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Köszönjük, hogy olvasol minket!:)
      A könyvekkel én is pont így teszek és szerintem Blueberry is :D Ez az a pont, ahol már nem olvasni szeret az ember, hanem a könyvélményt szereti szőröstül bőröstül :)

      Törlés