Ismerd meg a bloggert: Blueberry

10 dolog amit tudni kell rólam:


1. Könyvek

“Until I feared I would lose it, I never loved to read.  One does not love breathing. ”
-Harper Lee

Régen megszállottan olvastam. Olyan szinten, hogy filmnézés helyett én inkább az olvasást választottam. Reggeltől estig, sőt, hajnalig képes voltam feküdni az ágyamon és csak olvasni. Az idő múlását sem érzékeltem (amikor belekezdek egy könyvbe, mindmáig megfeledkezem a külvilágról). Mindenhol olvastam: metrón, buszon, rendelőben a dokira várva, egy időben még a suliszünetekben is. Manapság kevesebb időt szentelek a könyveknek, de továbbra is imádom őket, és képes vagyok órákat tölteni egy könyvesboltban még úgy is, hogy tudom, épp semmit nem veszek.
U.i. könyv rajongóknak: a fentiekből következően lesz egy posztsorozatom, mindig az aktuálisan olvasott könyveimről. Nem lesz storytelling (szóval spoilerektől mentes lesz), csak véleményezés és ajánlás.

2. Sorozatok



Na igen, mi más taszíthatta volna ki a könyveket előkelő helyükről, ha nem a sorozatok? Korábban nem értettem, az emberek hogy képesek csak ülni és nézni függő módon valamit, amit nem ők képzelnek el... Már látom, hogy ugyanúgy tudnak azonosulni valakivel és megszeretni egy-egy szereplőt, mintha olvasnának. Bár a színészek kinézete sem utolsó dolog ;)
U.i. sorozatmániásoknak: Reekaval lesz egy rovatunk a sorozatokról is. Szintén véleményezés és ajánlás. (Elég elfogultak vagyunk :)).


3. Zene



A zenét mindenki szereti. Nem egyformán, nem azonos stílust, de valamit mindenki szeret. Nem szoktam törődni az aktuális zenei trendekkel, nem ismerem a "menő" előadók neveit, és nem követem legújabb számaikat. Megvan a magam kis világa a zenében. Szinte minden stílusban van -azt nem mondom, hogy kedvenc előadóm, de- kedvenc számom biztosan. Megvagyok a megszokott zenéimmel. Új kedvenc úgy kerül fel a listára, hogy meghallgatom, a barátnőim mit hallgatnak és szortírozok abból aszerint, hogy nekem mi tetszik meg.
A zene más szempontból is az életem része. Csellóztam kilenc évig és mellette egy időben zongoráztam is. Jelenleg éneklek. A család miatt gyerekkoromtól fogva a zene szerves része az életemnek. Otthon fél perc csend sincs... (Lehet ezt ellensúlyozóilag beszélek olyan sokat?)


4. Úszás



13 évig úsztam. Ezzel azt hiszem, elég sokat elmondtam. Imádom. Egyszerűen jobb kikapcsolódást el se tudok képzelni. Egy időben kénytelen voltam abbahagyni. DE most újra kezdem végre! Félreértés ne essék, nem versenyszerűen űztem ezt a sportot. Heti 2x másfél óra saját szakállra.


5. Tánc Táncoltam is. "Csak" 9 évig. Jazzbalettel kezdtem kiskoromban. Utána volt magyar majd német néptánc (a suliban volt kötelező) Közben fashiondance, rocky. Utána hip-hop ...és ezzel lett vége. A rockyt hiányolom a legjobban. Szerettem ugrálni...


6. Rajz



Hobby szinten rajzolok. Egész jól, azt hiszem. Bár, csak úgy képzelet alapján annyira nem megy. Inkább másolok. Nem kopírozok! Másolok. Nem ugyanaz, és ezt sokan bosszantó módon keverik. Csak előttem a kép és lemásolom. Ha kell nagyítva, ha kell kicsinyítve. De soha nem színesben! Az valahogy nem az én világom...


7. Fotózás



Ennek a tevékenységnek az elsajátítása még elég kezdeti stádiumban leledzik nálam. A kísérletezésnél tartok. De jó. Élvezem, és ez a fő ;)


8. Idegen nyelvek



Tanultam németül, befuccsolt.. Nyolc év után oda jutottam, hogy megutáltam egy életre sajnos. Latinul is tanultam a sulinak hála öt csodás éven át. Beleszagoltam az ógörögbe. Jelenleg az angolt próbálom bevésni a fejembe, mint oly sokan manapság. Egész sok sikerrel! Sorozatokat például kizárólag angolul vagyok hajlandó nézni, felirat nélkül. Beleszerettem az angol nyelvű könyvek olvasásába is :)


9. Jövő



Pár szót arról, hogy mit is akarok kezdeni az életemmel. Nincs, ami jobban érdekelne a pszichológiánál. Az érzelmek az emberekben, a hatásuk a környezetükben előkre. Mire, miért és hogy reagálunk, és ezek az agyban mit keltenek. Szóval, az emberi viselkedés. Beszélgetni az emberekkel a problémáikról és segíteni nekik. Ennél szűkebb körben a delfinterápia érdekel. Autista és egyéb sérült gyerekek gyógyítása delfinek segítségével. Mert imádom a gyerekeket, a delfineket és a vizet. Ez kb. az álommeló kategória nálam *-*
Ami ezenkívül érdekel még az a lakberendezés. Na, IKEA-ba ne eresszenek be, mert egy napig elvagyok...


10. Vallás



Utálom ezt a szót. Erre nagyon ugrom. Akik ezt használják, azok általában nincsenek tisztában a jelentésével. Tudom, ez sokaknál olyan téma, ami kiveri a biztosítékot, de ha jobban belegondol az ember, valamiben mindenki hisz. Keresztény vagyok. Nem református, nem katolikus, nem szektás, csak simán szabadkeresztény. Erről szerintem ennyit.

+1 Apróságok
  • Őrült vagyok. Mármint jó értelemben,  amolyan crazy módon. 
  • Imádok nevetni, szórakozni,  igyekszem az életben a szép dolgokra koncentrálni és minden ellenére optimista maradni. 
  • Sokat beszélek néha. Na jó gyakran. 
  • Túl gyorsan ítélkezem mások felett, kellően szubjektív véleményt alkotok és makacs vagyok. Rossz hármas. De igyekszem változtatni egész sok sikerrel. 
  • Vörös vagyok. Festett, de szigorúan csak hennával! 
...szerintem ezzel zárom. Bár félbehagyott érzetet kelt. Nem baj. Az életnek sincs vége még.

8 megjegyzés:

  1. Miért pont Blueberry? :)))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nevem jelentésének angol fordítása :) kutatni és tippelni ér ;)

      Törlés
    2. Milyen név az, hogy áfonya?

      Törlés
    3. Francia név, csak a jelentése áfonya :)

      Törlés
    4. Szerintem a Katalin elég szép név :)

      *nyertem, nyertem, fejből tudtam, hogy mi a neved*

      Törlés
    5. Blueberry épp szabadságon van, de nem, nem Katalin a neve :D
      Lehet tovább találgatni! :)

      Törlés
  2. Google barátom szerint: Mirtill. Helyes a válasz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen, gratulálok! Én már azt hittem senki nem fog ezzel a kérdéssel foglalkozni :) és amúgy igen helyes a válasz. Mondanám, hogy tied a jutalom, de nem igazán van lehetőség ilyenre :/ hacsak nem mondasz egy akármilyen poszt témát(azért az illem határain belül) és arról akkor nagyon szívesen írok :)

      Törlés