Rémálom: a rettegett bőrönd

Utazás. Ki mire asszociál a szóról?


Ha nem is elsőre, de azért a top ötben benne van, hogy "mit vigyek?" Vagy inkább "miben vigyem?" Bőrönd. Eddig oké is a történet, de melyikbe férek bele? Sőt, rosszabb esetben a kérdés így hangzik "anyámék szerint mibe kellene beleférnem?"
Tegyük fel, megvan, hogy mibe pakolunk. Kinyitjuk a bőröndöt, és elkezdünk pakolni. Mármint kezdenénk csak, mert újabb kérdéssel találjuk szembe magunkat. Mégpedig: "honnan kezdjük?".

Nem biztos, hogy ezzel mindenki így van. Biztos vannak nálam sokkal gyakorlatiasabb emberek, akiknek ha megvan az úticél, egyből kész a fejükben a terv, hogy mennyi cucc kell, melyik bőrönd az erre megfelelő, és hogyan pakoljanak bele. Szerencsések! Én mindig irigyen néztem anyám, aki pikk-pakk kettőt fordult és bepakolt. Vagy apám, aki képes lenne Balatonra csak egy fürdőnadrágban és egy törölközővel lemenni. Nézem őket, és csak egyre tudok gondolni: hogy csinálják? Nyilván velem van a baj, mármint nem feltétlen baj, hisz mindenki más.


Szóval ott hagytam abba, hogy honnan kezdjük a pakolást. Én az 'építős' módszert vallom. Szépen, alulról építkezem. Legnagyobb cucc alulra, ami általában a törölközőm. Utána rá oszloposan, egymás mellett a nadrág oszlop és a pulóver oszlop. Eléjük kerül a póló/top -általában igen terjedelmes- oszlop. Aztán pizsama, kozmetikumok, plüss(!), töltők. Fehérneműknek külön hálója van. Nekik a legjobb komolyan, mindig fix helyük van. Óóó majdnem kimaradt: a fürdőruha. Muszáj. Akárhova megyünk, sose lehet tudni, nem fog-e kelleni!
Cipők mehetnek az oldalzsebbe. És elméletileg nagyjából készen is vagyunk. Elméletileg. Mert hol maradnak a  kikapcsolódás eszközei? Én személy szerint külön táskában hordom magammal ha viszek könyvet, tabletet, rajz cuccot, mp3-at, stb. Na most már tényleg kész. Lehet a bőrönd fedelét lecsukni és ráülni, hogy be tudjuk húzni a cipzárt, ha nem megy, hát kezdjük elölről az egészet...
Na, ez így gyorsnak hangzott. Az is lenne, ha nem lennék olyan ember, aki fél percenként csinál valami mást. Bármit! Csak más legyen. Nem szeretek pakolni... Főleg, mert nálam utána az itthon maradó cuccok fele a szoba padlóján landol, és ha kész a bőrönd, kinek van kedve még rendet is rakni?! És a kedves kupi szereti megvárni amíg hazaérek...


Hátha listával jobban megy..! Próbáltam. Nem. De azért nézzük, hátha van akinek jól jön:

Ruhák: top, póló, nadrág,  pulcsi, valami kényelmes futócucc (mindig berakom és sose futok), pizsama
Fehérneműk: bugyi (tanga/francia kinek mi), zokni, melltartó (minden felsőhöz kb. másik)
Cipők: zárt, balerina, strandpapucs, saru
Fürdőszoba: sampon, balzsam, tusfürdő, szappan, fésű, törülköző, fogkefe, fogkrém, testápoló
Kozmetikumok: smink (én épp leszokóban vagyok, hogy a bőröm helyrehozzam), körömlakk, csipesz vagy olló attól függően, ki mit preferál, körömreszelő, arctonik vagy radír
Szemüvegeseknek: szemüvegtok, szemüveg, tisztító, ha van kontaktlencséd, akkor ahhoz tok, folyadék, és egy kis tükör se árt
+ könyv, rejtvény, film akármi, ami csak eszedbe jut
++ plüss!! (kicsit vagyok csak mániákus)



Viszont, ha fel akarjuk dobni ezt a komoly kihívást, itt van egy kis apróság hozzá, hogy közben ne unatkozunk (imádom ezt a számot):


képek forrása sorrendben: 1, 2, 3, 4

Nektek van bevált módszeretek, hogyan lehet túljárni egy bőrönd eszén? És írjatok, ha valami kimaradt! Vagy ha csak írni akartok nekünk :)

0 megjegyzés: