The Donut Library


Fánk. Farsang, Homer Simpson, amerikai rendőrök, könyvek. Könyvek? 

A The Donut Library új értelmet adott számunkra a fánkozásnak, olyannyira, hogy már a kalóriákat sem számoljuk. A hely már próbára tett barátságokat is: volt, aki napokig nem beszélt velem, mert elráncigáltam ide és elcsábult a sok finomság láttán. 

A hely a Pozsonyi úton van, a Jászai Mari térről 3-4 perc séta, a Lehel tér felől 6-8 perc. A kirakatban elhelyezett óriási, színes fánkplakátról fel lehet ismerni. Kissé nehézkes az úton átjutni: nincs zebra és útfelújítás van éppen folyamatban, szóval érdemes az út páros oldalán haladni végig. 
Nyitva tartása baráti, hétköznaponként és szombaton 10-től, vasárnap 12 órától este 8-ig látogathatjuk a helyet. Reggelire nem tömhetjük tele a hasunk az itteni finomságokkal, de ez talán nem is baj. 



10 ok, amiért érdemes a Donut Library-be ellátogatni


1. Fánkok!


Puha, finom fánkok várnak. Érdemes minél előbb menni a nagy választékért, de 6 óra után is van még a kínálatból :)

2. Könyvek!


Akad itt szépirodalomtól kezdve szórakoztató kortárson át ismeretterjesztőig, minden. Nagyon sok angol nyelvű könyv is van, egyszerűsített olvasmányok és nehezebbek egyaránt. Itt mindenki megtalálja a kedvencét, biztos vagyok benne.

3. Frissítők


A képen például jeges csoki látható, de a hely specialitása szerintem a jégszörp. Semmi rafinéria nincs benne, csak szörp, víz és nagyon sok jég, mégis ez az abszolút kedvencem nyáron (mindenki próbálja ki a bodzát!! :)).

4. Zene és hangulat


Klasszikustól napjainkig. Indie-től jazzig. A zene nem túl hangos, csak épp annyira, hogy ne legyen zavaró a körülötted ülők csivitelése. A hangulatot feldobja, az embernek dúdolgatni támad kedve. Itt egy kis ízelítő:



 5. ...mert megérdemled.


Minden héten órákat töltünk munkával, tanulással, sietéssel, megfelelni próbálással , másokkal való törődéssel. De mikor van időnk magunkkal törődni? Mikor van időnk szórakozásból lekapni egy könyvet a polcról és zavartalanul olvasni, amíg meg nem unjuk? Kell egy kuckó. Nekünk, és még sokaknak, ez a hely az. 

6. ...mert itt megtalálod a kedvenced


A kedvenc könyved, a kedvenc helyed, a kedvenc fánkod. Már 26 féle fánk vár megízlelésre... azaz csak Rád!

7. Különleges és olcsó 

Tudomásunk szerint ez az egyetlen fánkokra szakosodott hely Budapesten (, de lehet egész Magyarországon). Különleges kínálatuk ellenére nem magasak az áraik. Minden fánk 290 forint, ami eléggé pénztárcabarát ár. Egy "probléma" van csak, a fánkok etetik magukat, és nem lehet kettőnél megállni :)

8. Kreatív hely

Sajnos nem fényképeztük le a csodás párost, ami szerény kis blogunktól megkapta az "Év legkreatívabb fánkpárosa" címet. Ez a kettős a King és a Gnik. A King egy csokis külsejű, vaníliatöltetes telefánk. A Gnik, mint neve is mutatja, pontosan a fordítottja, azaz vaníliaöntetes belül csokipudinggal. 

9. Magyar vállalkozás

Fotó: Balkányi László forrás: http://welovebudapest.com/
...és fontos, hogy a magyar termékeket, kisvállalatokat segítsük! 
(Nemsokára ki is fogom fejteni egy posztban, miért gondolom így.)

10. ...ha nem érsz rá leülni, el is viheted!

forrás: http://fincsa-nindzsa.blog.hu/

+1 A TDL bővül!

Újabb fánkozóval gazdagodik Budapest! :) A Pozsonyi úti mellett hamarosan nyílik Budán is egy üzlet, a Móricz Zsigmond körtértől nem messze! Készüljetek, budaiak! :)


Összkép:

Hely: 10/10
Hangulat: 10/10
Ételek: 10/10

Ajánljuk: randihoz, kikapcsolódáshoz, nyalánkságot keresőknek, könyvimádóknak, lányoknak és fiúknak egyaránt :)

2 megjegyzés:

  1. Ehhez most nagyon megjött a kedvem, yummy!! Pont a héten kell felmennem Pestre, mily' csábító :D

    VálaszTörlés
  2. nagyon örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom :) ott lenni sokkal jobb, mint olvasni róla! :D
    +jó hír: most fogom frissíteni a posztot, nemsokára Móricz Zsigmond körtéren is nyílik egy üzletük! :)

    VálaszTörlés