Őszi üdvöskék - filmek

15:30 , , , , 4 Hozzászólások

Inkább sorozat-, mint filmpárti vagyok, de meg kell hagynom ezen az őszön el leszek látva megnézendő mozgóképekkel. Nézzük, mit tartogat számunkra ősszel a mozi!

The maze runner / Útvesztő


"Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni." /továbbiakban forrás: port.hu/

Aka Legyek ura, Éhezők viadala és Kétévi vakáció keverve. Könyvtrilógia első kötetének megfilmesítése.
Minden ettől hangos. Dylan O'Brien. Nem miatta fogom megnézni. Őszintén szólva, elég nagy fenntartásokkal fogadom ezt a filmet. Az utóbbi időben elég sok utópisztikus fiataloknak/ról szóló regényadaptáció került a mozikba. Lőjetek le, de nem néztem rongyosra Az éhezők viadalát, se a Burkot, se a Beavatottat. Valahogy nem fogtak meg, több okból, amit egyszer majd kifejtek. Ez a Maze runner tűnik első látásra nekem a kategóriában legígéretesebbnek, remélem nem fogok csalódni. Már csak a színészgárda miatt sem. 
Színészek, akiket ismerek belőle: Dylan O'Brien /Teen Wolf, Gyakornokok/, Thomas Brodie-Sangster /egyik legfelkapottabb gyermekszínész/, Will Poulter /Családi üzelmek/. 
Magyarországi bemutató: szeptember 18.

Sráckor /Boyhood


"Olyan fikciós dráma, amely ugyanazt a néhány színészt követi egy 12 éves időszakon át, 2002-től 2013-ig, ily módon a filmben megtett páratlan utazás egyszerre nagy ívű és intim, végigvezet a gyermekkor életörömén, a modern család mindent megrendítő változásain, és magán az időn. A film a 6 éves Masont (Ellar Coltrane) követi az ember életének legradikálisabban változó évtizedén át a jó időszakok, ijesztő időszakok kavargásán keresztül. Ám a végeredmény kiszámíthatatlan, ahogy az egyik pillanat a másikba szövődik, így adva ki a felnövésünket formáló események mélyen személyes élményét és életünk állandóan változó természetét. A történet kezdetén az álmodozó tekintetű elsős, Mason nagy felfordulással néz szembe: egyedül álló, keményen dolgozó édesanyja, Olivia (Patricia Arquette) úgy döntött, hogy vele, és nővérével, Samanthával elköltöznek Houstonba - pont amikor régóta távol lévő apjuk, az idősebb Mason (Ethan Hawke) visszatér Alaszkából, hogy újra belépjen világukba. Így kezdődik az élet állandó változása. Ám a szülők, nevelőszülők, lányok, tanárok, főnökök, veszélyek, vágyak és kreatív szenvedélyek özönében Masonnek mégis sikerül a maga útját bejárnia."

Még nem láttam (uuu), de bármilyen legyen, biztos, hogy filmtörténetileg monumentális alkotás. Miért? Mert ilyet még nem csinált senki. 12 évig forgatni és várni, hogy a színészek öregedjenek arányosan az idővel. A történet és a koncepció első hallásra is briliáns, egy igazi "must have" az idei őszi filmek közt!
Hazai premier: szeptember 18.


Holtodiglan /Gone Girl


"Házasság? Halálos lehet.
Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.
Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához."

Könyvadaptációk? Jöhetnek! Nem vagyok ellenük, mert a "könyv vs. film" témát én két külön dologként kezelem. Amit a könyvekben leírásokkal szemléltetnek, arra a filmeseknek teljesen más eszközeik vannak. Sok esetben jobb, hogy nem teljes mértékben a könyvet dolgozzák fel, mert akkor a film nem állná meg a helyét önmagában. De nem erről szeretnék beszélni :)
Érdekesen hangzik, a könyvről nagyon sok jót hallottam, letöltve csücsükél a merevlemezemen, és ebook-olvasóra vár- 
Elsőre a Harrison Fordos film jutott eszembe róla *fuuu nem jut eszembe a címe, ha tudjátok miről beszélek, írjátok meg a címét kommentbe!*, amiben Harrison egy orvos, és valaki be akarja mocskolni. Megölik a feleségét, és ráterelik a gyanút, így bujkálnia kell. Közben ő maga is nyomoz stbstb... Szóval szerintem ez is hasonló lesz. Remélem sokat ki tudnak belőle hozni, pörgős és mégis kicsit lélektani film lesz. *Reekának ilyen kell*
Akiket ismerek belőle: Ben Affleck, Neil Patrick Harris /HIMYM/, Missi Pyle /Mentalista, Charlie és a csokigyár/.
Magyar premier: október 2.


Az ismeretlen Drakula /Dracula untold


Avagy Drakula igazi története. 
Már egész kiskorom óta (6-7 éves lehettem) ismerem a Drakula-legendát. A havasalföldi nemes, Vlad Tepes (áhh, nincs ilyen karakterem a "c"-hez) "karóba húzó" Vlad vérontást rendezett mindenfelé. Segesváron egész városturizmus épül arra, hogy Drakula "ott élt", mikor csak raboskodott a várban, csótányokat és patkányokat húzogatva karóba. Anyukám sok mindent mesélt róla, és meg kell valljam, talán ettől, megszerettem a kegyetlen nemest. Nem a vámpírt, Drakulát, hanem a valódi Vladot (apropó, Drakula = sárkány gyermeke; egyesek szerint a Sárkány-rendi tagságáról kapta nevét, mások szerint kegyetlensége miatt). 
Kíváncsi vagyok, milyen lesz ez a film. Remélem kicsit emberközpontúbb lesz, mint a vámpír-horrorok. Sötét, szomorú, kissé brutális alkotást várok. 
Akiket ismerek belőle: Luke Evans, Dominic Cooper, Samantha Barks.
Magyar premier: október 23.


A zéró elmélet /The zero theorem


"Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) egy elhagyatott templomban egymagában dolgozik. Minden nap egy bizonyos telefonhívásra vár, melyről megvan győződve, hogy magyarázatul fog szolgálni azon kérdéseire, melyek megválaszolására régóta vár. A Vezetőség (Matt Damon) titokzatos munkával bízza meg, melynek célja, hogy egyszer és mindenkorra kiderítse az élet értelmét vagy megállapítsa annak hiányát. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Me´lanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Bob (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál."

Őszintén, erre a filmre most akadtam rá. Érdekesnek hangzik, de nem tudom megítélni. Az IMDb máshogy nyilatkozik róla, mint a port.hu, nem tudom, melyiknek higgyek. Minden esetre itthon elkezdem és meglássuk, mi sül ki belőle.
Akiket ismerek belőle: Matt Damon, Ben Whishaw /Parfüm, Skyfall/, Tilda Swinton /Narnia, Benjamin Button különös élete/.
Magyar premier: október 23.


Amnézia /Before I go to sleep

Before I Go to Sleep Movie Poster

Amnéziás film. Ami előbb könyv volt. Ne szúrjátok el. Nicole Kidman minden este elfelejti az aznap történeteket. De hagyott magának egy videót, amin elmondja magának, hogy ne bízzon senkiben. Ránézésre alap összeesküvés-elméletes film, remélem a maximumot ki tudják hozni belőle.
Akiket ismerek belőle: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong.
Magyar premier: október 30.


Éhezők viadala: A kiválasztott /Mockingjay pt. 1.


Mint mondtam, nem fogott meg. A könyv sem. :( Tényleg nem rajtam múlt. Talán, ha angolul is elolvasom...
De. Mivel úgy érzem, ez lesz az eljövendő generáció kultuszfilmje, ezért megnézem. Amúgy nem rossz a film... Sajnálom, annyira szeretném szeretni :(
Színészek: DONALD **** SUTHERLAND, kapj már szerepet!!!!!!! *-*
Premier: november 20.


Förtelmes főnökök 2. /Horrible bosses 2.


*fingers crossed* legyen olyan jó mint az első, kérlek ne szúrjátok el, Chris Pine is jó szerepet kapjon benne lécciléccilécci *-*
már csak ennyi telik tőlem :D
Magyar premier: november 27.


Káprázatos holdvilág/ Magic in the moonlight


Woody Allen. Emma Stone. Colin Firth. Kell ennél több? Nekem nem. Bármiről szólna, megvenném rá a mozijegyet.

Ti milyen filmeket terveztek megnézni? Ezek közül megtetszett valamelyik? Írjátok meg a bejegyzés alá!:)

4 megjegyzés:

  1. Az éhezők viadalát már alig várom. A könyvet nem olvastam, de a filmet imádom. : )
    Förtelmes főnökök 2. részét is várom. Ebbe is szerepelni fog Jennifer Aninston? Imádom.
    A többi filmet is valószínűleg megnézem, de annyira még nem keltették fel a figyelmem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az ÉV előzetese engem Adam Lambert- Never close our eyes c. klipjére emlékeztetett nagyon :D majd megkalózkodom itthon, moziba nem megyek érte :P
      A Förtelmes Főnökökben benne lesz Jennifer is és még kiéhezettebb, mint valaha a trailer szerint :D
      Örülök, hogy ajánlhattam :)

      Törlés
  2. Innen egyedül a Gone Girl az ami igazán megmozgat, meg talán az éves Woody Allen menet, de a többi majd a kritikáktól függ. Elvileg a Zero Theorem sem lett egy nagy szám. :(

    Egyébként nagyon hiányolom a listáról az Interstellar-t, a Fury-t, a Szabadesést és a Boyhood-ot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, sajnos a Zero Theoremről egyre rosszabb kritikákat hallok :( én ezeknek mindegyikét el fogom kezdeni, de pénzt még nem tudom biztosan, melyikért adnék ki :I
      A felsorolt filmjeidből az első hármat nem ismerem, de utána nézek :)
      A Boyhood hogy maradhatott ki?! :O Nagyon-nagyon szeretném megnézni azt a filmet, szerintem korszakújító, akár tetszeni fog, akár nem. Holnap kiegészítem vele a listát!:)

      Törlés