Vigyázz! Kész! Posztolj! - Kedvenc zenék

18:00 , , 7 Hozzászólások

Újra VKP! Ezt már nagyon vártam, végre nem én kell beszéljek, hanem az énekesek :D
(Sajnálom, közben nem volt időm befejezni és minden kedvencemen végigzongorázni. Azok majd megmaradnak Music Moondayre :))

Vigyázz! Kész! Posztolj!

Általában minden stílusból van kedvenc számom, előadóm. Ezek folyamatosan változnak aszerint, hogy éppen mit dobnak piacra, hogy változik az ízlésem. DE. Vannak "Imádatom tárgya" kategóriások. Ezt a címet még egy kedves barátnőmmel találtuk ki hetedikben. A lényege annyi, hogy akiért konstans odavagyok, az bekerül "imádatom tárgyai" közé, mert folyamatosan be nem áll a szám róla. Vannak örök kategóriások és vannak évi kedvencek. -hú, már megint nem arról beszélek, amitől kéne- 

Állandó Imádatom Tárgya:


Adam Lambert. 

2009-ben ismertem meg a Whataya want from me-vel (WWFM). Annyira nem tetszett se a dal, se a klip. Épp softemo korszakomat éltem (ahogy mindenki, csak épp hardcore verzióban), ezért egyre többet hallgattam. /ezeket a mindenki által ismert számokat inkább nem linkelem :)/
Aztán jött a FYE (For Your Entertainment). IMÁDTAM. Imádom. Áh. Nagyon. Az If I Had You után már az egész albumot letöltöttem + az American Idolos szezont, + a Beg For Mercyt. Apropó, Beg For Mercy. Senki sem ismeri, pedig szerintem eszméletlenjó. Rock. Rock. Rock.


Sok-sok várakozás és kijött a Trespassing. Még jobb hangzással, mélyebb tartalommal és ahh. Olvadok. 
Trespassing-ot, a címadó dalt nagyon kevesen ismerik, pedig szerintem elég ütős. Na jó, szerintem itt átadom neki a szót:









Miért szeretem? Rendkívüli a hangja, ez az első tényező. Január 29.-én született, amit nem nehéz megjegyeznem... Maradjunk annyiban, hogy a januáriak lelki társak. Meleg, felvállalja és nem korlátozza ez semmiben. Azt hiszem, a példaképeknél említettem, hogy abban szeretnék rá hasonlítani, ahogy elfogadja magát és kezeli az életet. Minden csillogás és hedonizmus mellett sokat fordít az adományozásra is. A Quennel turnézik, és fenomenális!
Ja, és a magyar Glamily az egyik legnagyobb! Csodálom az összetartást és a szervezőmunkát!:)

Bastille.

Igazából eleinte nem nagyon érdekelt. Nem azért, mert nem tetszett, hanem mert elvoltam a magam kis Adames-klasszikus világomban.
De. Ed Sheeran mellett őket is nagyon sokat hallgattam (jó, főleg az ismertebb számait, mint a Pompeii meg Things we lost in the fájafájöfájö). Aztán jött a lehetőség. Sziget. Kaptam egy bármely napra felhasználható tiszteletjegyet és ott álltam, hogy Imagine Dragons, aminek minden számát ismerem és kívülről fújom, vagy ez a Bastille, amiről semmit sem tudok, csak a rádió játszotta számait (huhh, ez szép alanyi alárendelés lett :D). Melyikre mentem? Amire más is jött velem. Bastille. És. ott. minden. megváltozott. Hazaértem és az egész All this Bad Blood albumot letöltöttem. Azóta is folyamatosan napjában egyszer hallgatom.
Zseniális. Zeneileg, szövegében, emberileg, mindenminden áh. /sajnálom, nem tudom magam kifejezni fellelkesül állapotomban/ Inkább beteszem néhány számukat. Nem, nem a mainstream mindenhol hallhatókat :) Najó, néhány olyat is.







Fall Out Boy.

Tudomásom szerint nincs olyan ember, aki legalább egyszer ne lett volna rajongójuk, vagy egy számukat se szeretné. A Fall Out Boy egy kultusz. Nekem is több (!) korszakomban játszott zenéjük fontos szerepet. Nem, soha nem voltam punk, rocker vagy emós, de nagyon szerettem és szeretem őket.
Az már más kérdés mikor miért. Régebben a rock miatt. Meg mert olyan környezetben leledztem, ahol szerették Pete Wentzet. Aztán cseperedtem, félretettem a CD-ket, rapper korszakom éltem, akkor megtanultam normális szinten angolul...
És itt vagyunk, kijött a Save Rock And Roll, ami kapcsán újrahallgattam a régebbi számaikat is és meg kell mondjam, a legtöbbnek VAN. mély tartalmú szövege! Oké, már megint jövök a mély jelentéssel, biztos ez a mániám; és igen. Nagyon nehéz manapság olyan blogot, zenét, könyvet, filmet találni, ami mögött VAN jelentés. A dal költészet. A zene költészet. Kell legyen hatása. Különben a dallam mit fejez ki, mit erősít fel, ha nincs szöveg? -jó, ne beszéljünk a fauvizmusról és a mozgás zenéjéről...-
Szóval érdemes belehallgatni a zenébe és érteni az szöveget is közben.
Egy kis múltidézés következik jelennel és jövővel :D














Utolsó "zene", amiről szót szeretnék ejteni...

The Silversun Pickups.

Őszintén, már arra sem emlékszem, hogyan találtam rájuk. Mindenesetre nagyon megszerettem zenéjüket. Leginkább alternatívnak mondanám, kissé rocknak, de nem vagyok a kategorizálás mestere.. Szóval náluk is nagyon jó dalszövegekkel találjuk magunkat szembe (fülbe :D). Nem olyan zenekarról van szó, akiket naponta hallgatok. Ha hangulatom van hozzá, ami sokszor van, előveszem őket. Telefonom memóriakártyájának már lassan 4-5 éve lakói a dalaik. Ne én beszéljek, állítsatok le!:)






Ui.: Ezen a héten el vagyok/voltam havazva, remélem jövőhétre felszabadulok egy kicsit :)


Ti milyen zenét szerettek? Ha három előadót/bandát kéne mondanotok, kiket választanátok?:)

7 megjegyzés:

  1. A Fall Out Boy nálam is kedvenc, de most lemaradt a listáról :)

    VálaszTörlés
  2. ooooh Fall out boy! Na megyek is hallgatni néhány zenét, amit szerettem tőlük :)

    VálaszTörlés
  3. A The Silversun Pickups nagyon megtetszett. KÖSZI! :) nehéz új zenéket találnom, amik igazán megfognak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy segíthettem :) igen, az új zenék felfedezésével nekem is vannak nehézségeim.. talán ezért is vagyok kissé kőkorszaki ízlésemben :D

      Törlés
  4. Uhhh Bastille... jó hogy említed mert már rég hallottam felőlük pedig nagyon nagyon szeretem őket :D
    http://the-lists-of-everything.blogger.hu

    VálaszTörlés