Álarc

14:02 0 Hozzászólások


Azt hiszem, mindenkiről elmondhatjuk, hogy van álarca.

És most nem a halloweeni maszkokra gondolok. Mindenki fél egy kicsit megmutatni magát a világnak. Ekkora jön a gondolat: Mi van ha nem fogadnak el ?!  Szuper álcákat vagyunk képesek kreálni, de ezzel csak azt érjük el, hogy mások nem értik meg az érzéseinket, hisz az érzelmeink valódi önmagunkhoz tartoznak és nem a bábhoz, amit magunk előtt tartunk. Így jobban belegondolva, egészen jól át lehetne építeni ezt a gondolatot egy Naruto-hasonlatba. A sharingannal átlehet látni az emberek álarcán.


Egy jó emberismerő észreveszi, ha hazudnak neki. Látja a mimikán, hallja a gyorsuló beszédben, és érzékeli a gesztikulációban. Szépen lassan ki tudja csomagolni az igazságot a borításból, és sokszor nem azt találja, amit a a felszín takar. Sokan várják el, hogy olyan legyél kívül, mint belül. Az igazság az, hogy belül mindig rejlik egy nyers gyémánt, ami akkor csiszolódik meg, ha másoknak megmutatjuk igazi valónkat, és velük együtt formáljuk magunkat! - persze, ez az én nézőpontom -

Nos mindenki ismer minimum egy embert, aki a felszínen rosszalkodik, vagy ép figyelmetlen, vagy butának tűnik, de ezeknek mind megvan az oka! Mindenkiben (hiszem, mindenkiben ..!) meg van a jó, csak lehet, kicsit mélyebbre kell ásni. Érdekes dolgokat rejthet még az ember, amit még csak sejteni sem sejtünk, ezért a türelem egy olyan fegyver, amit mindig élezni kell, hogyha szükség van rá, kéznél legyen.
- Tori's patience : during development - 

Van, aki több mögé rejtőzik!!

Van sulis, munkahelyi, otthoni, szórakozós és még sorolhatnánk. Ezek az emberek mikor önmaguk? - merül fel a kérdés. Mindenkinek vannak dolgai, amiben ki tud bontakozni, embere választja. :)

Ismertek olyan embert, aki erősen próbál más képet mutatni magáról? A válaszok jöhetnek kommentben, és persze Rékát is lehet zaklatni! ;)

0 megjegyzés: