MBBKK Interview - Dóri és a Peace, Love and...

Eljött a várva várt alkalom! Előző héten velem készült interjút kaptatok kezetek közé Natushka tollából az MBBKK interjúsorozatának keretein belül, most pedig rajtam volt a sor, hogy kikérdezzek egy bloggertársat. A random.org-nak és a jószerencsének köszönhetően Fazekas Dórit, a "Peace, Love and..." blog szerzőnőjét faggathattam. Az említett blog nem olyan régen indult, de annál színesebb és változatosabb bejegyzésekkel szolgál. Nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek a válaszok!:)





A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében már sokat szemezgettem a "Peace, Love and..."-del. Mondhatni, egészen a kezdetektől követem a bejegyzéseid. Ez az első blogod, vagy már van webes tapasztalatod?

Tapasztalatom talán annyi van, hogy 20 éves koromban írtam egy fanfictiont, ami a Harry Potter világáról szól, de sosem fejeztem be :) Pozitív visszajelzéseket kaptam róla és anyukám sajnálja a legjobban, hogy nem fejeztem be mert neki például nagyon tetszett. Aztán most ismét elkezdtem évek múlva írni mert rájöttem, hogy nagyon szeretek másoknak "adni" illetve nekem ez terápiás dolog is.


Akkor nem vagy új a szakmában!:) Ez a terápia (ahogy a blogon is említetted) milyen formában jelenik meg írásaidban?

Sosem tanultam az írást, nekem csak úgy jönnek a szavak, igyekszem fejleszteni a szókincsemet és változékonyan írni. Az olvasás is sokat segít mert azt is nagyon szívesen teszem, rengeteg könyvem van itthon. A terápiás rész abban jelenik meg az írásaimban, hogy lelki dolgokról szeretek elsősorban írni. Az érzelmeimet közvetítem a bejegyzéseimben és a lelkemben zajló változásokat amik úgy gondolom, hogy egyszerűen azért fogja meg az olvasókat mert ezeket a dolgokat mindenki átéli vagy már talán át is élte tehát tud vele azonosulni. Az életemben volt egy nagyobb változás kb egy hónapja ami fenekestül felfordította az akkor megszokott hétköznapjaimat és minden újra kezdtem ekkor született meg a blogom is. Akkor még úgy gondoltam, hogy egy beauty blog lesz de közben rájöttem, hogy nem akarok egy ezredik ugyanolyan blog lenni ezért inkább "Dórisan" fogom tovább folytatni és személyesebb posztokat írok.

Mikor kutattam picit a blogodon, láttam, hogy leírásod megváltoztattad: "Egy személyes blog, lélekmorzsákkal fűszerezve". Amit írsz, 100% saját tapasztalaton alapszik? Az aktuális gondjaid-gondolataid írod ki magadból?

Teljes mértékben mondhatom, hogy igen! A lelkemben zajló változásokat pontosan le lehet követni a posztok alapján. Eleinte féltem is, hogy ezáltal sebezhető leszek hiszen őszintén kiírok magamból mindent. Eddig szerencsére pozitív visszajelzéseket kaptam csak ami nagyon nagyon jó érzés. Azért a személyes dolgok közé néha-néha becsempészek egy kis beauty-dolgot mert az is szenvedélyem.


Ismerős ez a félelem a nyílt gondolatokra érkező visszajelzésektől, és jó hallani, hogy kapsz pozitív megerősítéseket. Hidd el, ez a bloggervilágban még a már régóta tevékenykedő íróknál sem annyira gyakori. Volt más pozitív tapasztalatod is a bloggal kapcsolatban?

Elsősorban nekem tényleg abban segített a legjobban, amit már említettem, hogy számomra gyógyító erejű dolog az írás és ez tényleg tökéletesen működik. A pozitív visszajelzések mellett pedig új embereket ismertem meg a blogger világban ami számomra eddig ismeretlen terület volt de jó érzés, hogy befogadta ide. Remélem ez kölcsönös :) Valamint rengeteg jobbnál jobb blogot kezdtem el olvasni én is, ami szintén nagyon inspiráló.


Emlékszem, amikor én kezdtem neki a PPP-nek, kitárult előttem a blogok tárháza! Első bejegyzésedben felsoroltad kedvenc blogjaid. Változott, kiegészült azóta ez a lista? Ha ki kéne emelni 3 hazai blogot, melyek lennének ezek és miért?:)

Na, megfogtál ezzel a kérdéssel! Nem igazán szeretek rangsort állítani mert minden blog amit követek pontosan más és más okok miatt tetszik. Inspirál. Ezért nem is szeretnék kiemelni egyet sem mert nem is tudnék mert több van háromnál.
És változott amúgy a listád? Vannak új kedvenceid?:)

Vannak bizony! Andreina's Diary, Suz'n Világa és a korábban Veled készült interjú miatt a Te blogod is most előtérbe került és ezt nem csak hízelgésből mondom. Jó ez az ismerjük meg egymást kezdeményezés.


Egyetértek, már várom, hogy több interjúból lehessen szemezgetni! Hamár a kezdeményezésnél és a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségénél tartunk... Hogyan találtál rá a csoportra?

Teljesen véletlenül, és tényleg :) Miután elkészítettem az első bejegyzésem meg akartam osztani az ismerőseimen kívül úgymond ismeretlenekkel is. Keresgéltem egy közösségi oldalon és így találtam rá. Tetszett az, hogy itt komolyabb blogokat találtam nem pedig tinédzsereket megcélzó történeteket.
Aztán kiderült az is, hogy szuper emberek vannak ebben a közösségben és tényleg amit csinálnak annak van értelme.


Igen, sajnos a csoportok zöme csak történetekkel és fanfictionökkel foglalkozik, a komolyabb írások pedig elvesznek a hirdetések közt.
Visszakanyarodva kicsit a bloggerélethez: Avass be egy picit, hogyan születnek a posztok! Van egy napirended, miszerint beosztod a bejegyzéseket, vagy akkor írsz és arról, amiről szeretnél? Szerinted van értelme az elvárásoknak megfelelően írni, úgy, hogy nincs hozzá épp kedved/időd/hangulatod/ötleted?

A blogom indulásakor, ami mellesleg december 1-én volt, tehát kvázi három hete, még volt egyfajta koncepcióm, hogy mit, hogyan és mikor akarok írni. Ez az első héten sikerült is aztán rájöttem, hogy a munka mellett sajnos ez nem mindig sikerül. Nincsen napirendem, akkor írok amikor inspirációt érzek. Ez nem minden nap van így mert nem akarok egy semmi tartalommal nem rendelkező posztot írni csak azért, hogy akkor letudjam a napi adagot. Azt mondanám, hogy tényleg az aktuális dolgok inspirálnak amik teljesen spontán jönnek.


Ezt jó hallani, és remélem még sokáig érzel majd ihletet magadban, mert amit csinálsz (és főleg, hogy ilyen ösztönösen csinálod) nagyon jó!
Már tudom, hogy huszonéves egyetemista lány vagy, aki halak, ezért (is) csapongó, mély gondolatai vannak a világról, szeret olvasni és írni, él-hal a beauty-témáért. Ha még 3-3 jó és rossz tulajdonságod kéne felsorolni, mik lennének ezek?:)

Akkor a rosszakkal kezdeném mert az könnyebb:) Nagyon makacs vagyok ami néha megnehezíti a dolgokat saját magamnak is. Hisztis vagyok elég sokszor és borzasztó hangulatingadozásaim vannak. Egyszer fent egyszer lent. Szó szerint.
A jók közül azt emelném ki, hogy nagyon empatikus vagyok ezért is tanulok segítő szakmát illetve tanultam már. Segítőkész vagyok, tényleg ha kell akkor mindig számíthatnak rám a környezetemben élők valamint nagyon jó intuícióim szoktak lenni, sokszor megérzek dolgokat és nagyon jó beleérző képességem van. Hoppá ez négy volt!


Látod, még sem olyan nehéz magadban jó tulajdonságokat találni! :)
A segítőkészségeddel és empátiáddal magyarázható tehát a szociális munkás szakirány. Mindig tudtad, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Ugyebár ez lesz a második diplomád... mi volt az első?

Az első szakmám szülésznő. Amiben nem dolgoztam, mert elkezdtem tanulni utána a szociális munka szakot. Igazából ez sem volt tudatos, mondhatni véletlenül találtam rá erre a szakra, de nem bántam meg. Segíteni nagyon jó dolog csak sajnos ezt a szakmát eléggé lenézik, ami elég szomorú. Jelenleg egyébként teljesen más területen dolgozom szóval azt mondanám, hogy minden szakmám segítő szakma de az, hogy mit fogok tényleg a későbbiekben csinálni az számomra is rejtély. Mindig sodródom az árral de egyben biztos vagyok, hogy a segítés az én feladatom ez akár az írásra is mondható. Adni jó.


Apropó segítés: Hiszel abban, hogy amit adsz, azt kapod vissza az élettől, az emberektől?

Nagyon ráéreztél a személyiségemre. Teljes mértékben hiszek a sorszerűségben és abban, hogy semmi sem véletlenül történik.


Azt hiszem, egy hullámhosszon vagyunk :) Gondolom a tanulás és a munka nem köti le minden időd (bár tapasztaltaim szerint a blog mellett így is elég sokat felemészt). Mit csinálsz szívesen szabadidődben? Vannak "állandó" hobbijaid?

Nagyon szeretek zenét hallgatni, számomra nem telhet el úgy nap, hogy ez kimarad. Filmeket is szeretek nézni, valamint a barátokkal beszélgetni, beülni valahová. Legszívesebben persze aludni szeretek és olykor beiktatok egy-egy hétvégén egy olyan napot amikor igazából semmi sem csinálok, néha ez nagyon jól tud esni. A blogok olvasása sem elhanyagolható de ezt már említettem. Számomra ezek a kikapcsolódás legjobb formái.


Említetted, hogy szenvedélyed a szépségápolás. Örülök, hogy a blogon a személyes témák mellet megmarad néhány beauty-poszt is.
Melyek a kedvenc márkáid, termékeid, melyeket legtöbbet használsz/legjobban szeretsz?

Főleg drogériás termékeket használok ami megfizethető de mégis középkategóriás. Az arckrémek terén használok kicsit drágább termékeket a koreai bb krémekért oda vagyok, szerintem mindegyik egy kisebbfajta csoda. A kedvenc márkáim többek között a Maybelline, Max Factor, Essence és Catrice termékek. Jelenleg szempillaspirál mániás vagyok, előtte a rúzsokért voltam oda és a szájfényekért. Mindig van amire éppen nagyon rákattanok :D


Végére hagyom a settenkedő legszemélyesebb kérdésem: Honnan jött a "Póni" becenév?

Szeretem a pónikat mert picik és aranyosak. Valahogy az egyetemi éveim alatt rámragadt ez becenév, hogy Dóri Póni aztán csak simán Póni. Igazából nem is nagyon emlékszem, honnan jött ez, de találó, mert amúgy 159 centi "magas"vagyok. :D


Szerintem ez tök jó és aranyos. Mindig irigyeltem a többi lányt, mert lehet a nevüket becézni... úgy látszik, ez mégsem név függvénye :)
Zárásul... Milyen terveid vannak a bloggal kapcsolatban a jövőre nézve?

A terveim között az szerepel, hogy minél szélesebb körben meg tudjam mutatni a blogomat és remélem, hogy a továbbiakban is lelkes leszek az írást illetően. Jó lenne az írásból megélni, de ezek olyan álmok amiért nagyon sokat kell dolgozni, de mindig azt mondom, hogy merjünk nagyot álmodni!

Remélem, valóra válnak az álmaid! A világ tényleg sokat nyer egy ilyen őszinte és mély bloggal. Köszönöm szépen a válaszaid, örülök, hogy ilyen jót beszélgettünk és hogy közelebbről is megismerhettelek :) További jó írást és olvasást!

pónyi.jpg




Ha bármilyen kérdésetek van még, bátran tegyétek fel kommentben! 
Mindenképp látogassatok el Dórihoz a Peace, Love and... -blogra!:)










Facebook:  Mail:  Ask.fm:  tumblr: Instagram:

5 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés, a te blogodat sem ismertem és ez a poszt alapján 2 új blogra is szert tettem :) Szuper emberek vannak ebben a Magyar Bloggerek csoportban :) Boldog Karácsonyt! Judy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönjük szépen!:) Én sem ismertem eddig a blogod, de máris elkezdtem bújni! Nagyon szép körmöket festesz!
      Neked is kellemes Ünnepeket! Réka

      Törlés
  2. Egy újabb remek interjú ^^ Kedvet kaptam hozzá, hogy szétnézzek nálatok, úgyhogy már meg is van a délutáni programom.. :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Jó szórakozást és böngészést!:)

      Törlés
  3. Nagyon örülök ennek az interjúnak, mert hiába "ismertem" Dórit az egyetemről, azért sok mindent megtudhattam róla! :)) Jók voltatok lányok! :)

    VálaszTörlés