Vigyázz! Kész! Posztolj! - Ilyen volt 2014

Vigyázz! Kész! Posztolj!Elérkeztünk az év utolsó napjához s ezzel együtt az év utolsó VKP-jához is.
Örülök, hogy ezúton össze tudom foglalni az évet, mind személyes vonatkozásiban, mind a blog szempontjából.
Nem igazán szeretem magam fotóztatni, kivéve, ha mások is vannak a képen, ezért nem igazán lesz rólam ábrázolás az alábbiakban.

Ilyen volt a Pretty Pointless Posts 2014-e

A blog 2014 augusztusában indult. Egészen pontosan augusztus 7-én jelent meg az első poszt a The Donut Libraryről.

Hogyan kezdünk bele? Egyik barátnőmmel sétálgattunk egy fülledt nyári napon, mikor nekem szegezte a kérdést: „Te, Réka, nem szeretnél velem egy blogot indítani?”. A válasz habozás nélkül igen volt, mert már én is agyaltam ezen, de végzős évemben nem mertem egyedül belevágni. Ezután pár hét szervezkedés következett, az URL-ről, a névről és a dizájnról szóló viták sorozata.Végül szó szerint megálmodtam a Pretty Pointless Posts nevet, s mivel egyikünknek sem volt jobb ötlete, megszavaztuk. Jól hangzik, illik a tartalomhoz, alliterál és könnyű rövidíteni (PPP).
Mikor már a dizájn is megvolt és az első bejegyzést alakítgattam, barátnőm kilépett, én meg bepánikoltam. Ekkor írtam ki akkori négy legjobb barátnőmmel közös beszélgetésbe, hogy "basszus, rám szakadt egy blog egyetlen bejegyzéssel, és annyira beleéltem magam, hogy szeretném folytatni, de egyedül nem megy"... a lányok pedig sorban jelentkeztek írónak. Awkward egy bejegyzést sem írt, deers-and-owls-nak köszönhetem a Fitness-mítoszos posztot, Blueberry pedig másfél hónapig aktív szerkesztőként tevékenykedett.
Négyes csapatunk szépen lassan felbomlott: Awkward és deers-and-owls már a legelején kiléptek, Blueberry pedig szeptember közepén hagyta el a blogot.
Torival október elején ismerkedtem meg a Processing-tanfolyamon. Első pillantásra különbözünk, de mikor elkezdtünk beszélgetni, rájöttünk, hogy nagyon is sok közös van bennünk. Már ő is gondolkodott blog kezdésén, de egyedül nem akart belevágni, én pedig felajánlottam neki, hogy ha szeretne, csatlakozzon hozzám a PPP-n.

(HA hosszabban és cizelláltabban szeretnétek olvasni a blogról és rólam, nézzétek meg Natushka velem készített interjúját itt.)

Tekintsünk végig gyorsan a bejegyzéseken!


Ilyen volt az én 2014-em



Január 


Visszatért Sherlock! Igen, három részből kettőt "valós időben" néztem online streamen. Szerintem ilyenre ez előtt még nem vállalkoztam, szóval mondhatni egy új korszak kezdődött.


Ahogy most is, tavaly ilyenkor épp nagyban birkóztam a nyelvtan OKTV okozta örömökkel. Igazából utolsó héten szedtem össze azt a 23 oldalt, amit végül beadtam.
Tanulságok: nem szabad halogatni, a társadalomtudományok nem nekem valók, érettségiztető tanárral ne vessz össze, ne legyél dacos és olvass tömény kakit, akkor is, ha fáj.



Eljött születésem napja is, a lehető legfinomabb tortával (krátersüti két rétegben, házi tejszínhabbal lekenve).
Ne is beszéljünk arról a nagy tényről, hogy Lush-szüzességem megtört.




Felszabadult időmben sorozataimba temetkeztem. Doctor Who-ból lazán lenyomtam 3 évadot januárban. Ráakadtam örök szerelmemre, a White Collarra.
Ja igen, és itt még LoL-oztam. Azóta lekerült a gépről, néha visszasírom.
A sokat emlegetett yogomore-ban is ekkoriban voltam törzsvendég :)


Február


Képen látható férfi ismerősöm ekkor fedezte fel a bitstrips csodáit.
Elkezdtem olvasni a Csillagainkban a hibát. Be is fejeztem, nagy nehezen. Nem tetszett, ezért szenvedtem vele.
Újra elkezdtem a Teen Wolfot, és amennyire utáltam az első évadot, annyira belejöttem a következőbe. Nem csak tinédzsereknek ajánlom, de el kell tudni vonatkoztatni a (néha kicsit sok) nyáladzástól főleg az első évadban.


Elkezdtem a Squat Challenget. Sajnos nem tudtam végigcsinálni (akaraterő 0), de kábé 20 napig guggolgattam.
Életem egyik legviccesebb (és legszakadozottabb) Skype-beszélgetése is ekkor zajlott, három barátommal. Az írott részt megőriztük, azóta is sokat poénkod(t)unk rajta.


Mi mást is lehet csinálni, tavasz közeledtével, mint hímezni? Projektmunkába kezdtem. Ugye mondanom sem kell, hogy mai napig nem fejeztem be?:D


Ismét túléltem egy egyedül töltött Valentin-napot.
Megnéztem a SÖR - Shakespeare Összes Rövidítvét, mindenkinek nagy szeretettel ajánlom!


A hidegben itt volt a forrócsokiszezonom csúcspontja :) (Burger kingben 150 forint volt !)





Végül de nem utolsó sorban elkészítettük Blueberryvel közösen egyik barátnőnk szülinapi ajándékát, ami szerintem nagyon nagyon nagyon jó lett (hátulján egy démonűző "r****-rendszám lett fenék felett :))


Március

Egyik legjobb időszak volt az évben. Sokakkal voltam jóban, hülyültünk, jól éreztem magam.


Elhatároztam... najó, inkább sodródtam az elhatározás felé, hogy tornázzam. Jó lelkiállapot = törődés önmagunkkal?
Én is nagy 2048-korszakomat éltem, de kirakni... hát azt sokáig nem sikerült :D


Rákattantam a Snapchatre. Sajnos drága fémkacatom nem képes éles képet csinálni (sehogy.) Manapság már csak fekete háttérre ujjal pingált képeket küldözgetek szét a világba.

Azt hiszem, valamikor ilyenkor adhattam le a kémiafaktot és vettem fel helyette a művtörit. Drasztikus váltás, nem?


Legjobb idő volt az óriás kádfürdőkhöz!..


Na meg a kakaózáshoz. Újra felfedeztem eme csodás találmányt és élveztem a kedd-szerdai későkelést.


Április


Büszkeségem. QuizUp-ban április elsején elértem valamit random kattintgatással :D


Elkezdtem készülni első, középfokú angol nyelvvizsgámra. Ennek keretében állandó tag lettem omeglén.


Első íbéj-rendelésem is megérkezett, Blueberryn keresztül. Mi más, ha nem egy TARDIS?

Életemben másodszor elmentem haverokkal lézerharcolni. Annyira amatőr voltam, az első alkalommal majd' mindig én haltam meg először. ...de itt! Első alkalommal én szereztem a legtöbb pontot és vesztettem a legkevesebb életet! D: Élmény volt.



 


Május

Rohanós hónap- érettségi, nyelvvizsga, vizsgák.


Tudni kell rólam, hogy nem szeretnek a virágok. Én szeretem őket... csak nem élnek meg nálam. Valójában nagyon könnyen elfelejtkezem róluk. Ennek megoldására főleg kaktuszaim voltak a szobában, de megnőttek. A többi valamennyire igényes növényt mindig úgy kellett sürgősségire szállítani 2 hónap eltöltése után a szobámból.
Így kaptam egy broméliát. Nem nagyon igényes, tűri a szárazat, sötétet. Nekem való. Azóta is szépen éldegélünk kettecskén :)




Engem is elkapott az a facebook-mizéria, hogy magunkról kell sport közben képet posztolni, aztán továbbküldeni a felhívást. Mi mást tudtam volna kitalálni?


Újra elkezdtem firkálgatni.


Jajj igen, a nyelvvizsgám meglett, az érettségim egész tűrhetően sikerült (na, majd az emelt!), a vizsgák.. ja, azok júniusban vannak :D


Június



Vizsgaidő! Mindkettőn átmentem. tapasztalat, hogy akármennyit készülök, úgyis azt húzom, amit át se néztem, mert "túl könnyű". Azaz annak tűnik. A matek meg matek.


Rámszakadt a nyári szünet.

Újranéztem Chuckot.
Doctor Who Legacy -facebook verziójának béta-tesztelője voltam ^^
Demóna barátokkal.

Osztálytábor. ***-rá ázás fél 11kor a Velencei-tónál, jégesőben. Leégés és tejföl a háton. GYROS. A világ legjobb gyrosa. Hosszú, éjszakába nyúló emlékezetes beszélgetések.


Július

A július volt számomra a családdal üdülős hónap.


Nagymamámnál voltam egy hetet vidéken, természetesen a cicázás-kutyázás sem maradt el. A kiscicát egyik nap találta nagynéném és nagymamámhoz hozták, hogy a pesti kislány is kélhesse szenvedélyeit :D
A palacsinta Nagyi palacsintázójából való, extrafinom volt!
A Tor Carnuntumban van, Ausztriában. Pannónia provincia egykori központja volt, és a feltárások alapján rekonstruálták egy részét. Volt therma, piac, lakóház és minden interaktív! Vissza szeretnék menni.
Egy nap pedig az Őrségben kirándultunk. A templom Veleméren van, talán egyik legrégebbi fennmaradt templomunk (Árpád-kori). Kábé 50 ember fér el benne. Freskói gótikusak/-protoreneszánszak, és *gyönyörűek*. Réka oda és vissza volt/van tőle. És ahww.


Négy napot töltöttem Szilvásváradon. A Fátyol-vízesés épp csak csordogált, a pisztrángok fuldokoltak az algás-moszatos, piszkos kis medencéikben. DE. A bélapátfalvi templom/apátság gyönyörű, az importlazac finom, a nap süt, és ez a lényeg :)


Július további részében khm. Kockultam. Az azték templom az enyém, és igen, sok időmbe telt. A TARDIS-belsőt már készen töltöttem le a modban (jó, azért építettem hozzá pár /tíz/ szobát).
Kipróbáltam a Fruccolát, a The Donut Libraryt és találtam 160 forintért akkora gombócot adó fagyizót!
Megfogant a blog ötlete Fruccloás-TDL-es barátnőmmel :)


Augusztus


Mi történt augusztusban? Egyik legsűrűbb és legpunnyadósabb hónapom volt. Eljött a Croatoan-hónap, de a vírus nem érte el a Földet. Megnyitott a PPP, első cikkével, a TDL-ről (fent már említettem, mi?). Kaptam bármikor felhasználható 1 napra szóló Sziget jegyet, én ezt 14-én váltottam be és ott csápoltam barátnőmmal Bastille-on :) Megvettem a Sims3-at, amit egész kicsi korom óta vágyam. Elkezdtem a Blogilates Begginners calendarját, és be is fejeztem, szeptember 3-án. Elkezdtem figyelni ez étkezésre, szépségápolásra és környezettudatosságra.
Blueberry meghívására én is megcsináltam az Ice Bucket Challenget. A videó fellelhető facebookon, de nem ajánlom senkinek megtekintésre :D Az elején eldadogtam, mi is az ALS, miért fontos és... Na igen. Rékásan.



Szeptember


Visszacsöppentem a rohanásba. Jelentkeztem a Prezi-Skool Processing foglalkozására, ahová meglepetésemre felvettek, és szerintem bölcsészként egész jól helyt is álltam. Szert tettem 7 imádni való lány barátságára, egy csomó tudásra és két saját játékra. A blogélet pörgött tovább! Indultak az új sorozatok.

Október 

Síri csend és hullaszag. Annyira el voltam havazva, hogy egyetlen képet sem készítettem. Rohanás, OKTV, tanulás ésatöbbi.

November


Sok-sok nyűg után eljött a szalagavató. Első képek a blogon, de ígérem, nem utolsók. Azért merem feltenni ezeket, mert annyi a smink rajtam, hogy fel sem lehet ismerni :D
Ebből állt a hónapom meg a Nyelvtan-Irodalom OKTV-kből.

December és a közelmúlt.


Osztálykirándulás, megfagyás, Green Tree Caffé.
TDL, naplemente, barátok.
Maximálisan kikölcsönözhető könyvek itthon, olvasás, tanulás, OKTV.
Vége a Prezinek :'(
Újra előkaptam a rajztáblát, amit mostmár tényleg vissza kéne szolgáltatnom tulajdonosának...

Boldog új évet kívánok minden kedves Olvasónak!:)


Nézzétek meg a többiek évét is!







4 megjegyzés:

  1. TARDIS ❤️❤️❤️
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  2. Ez a legKÉPesebb személyes posztod, és én imádtam! :D BÚÉK! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és végigolvasható volt :D Neked is BÚÉK! ♥

      Törlés