Álmodozás és egy új kezdet

23:43 , , 4 Hozzászólások

Aki ismer, tudja, hogy a végletek embere vagyok. Lakberendezésben biztosan.
Kétféleképp tudom elképzelni otthonom: vagy egy meleg, külvárosi sorházban, vagy egy teljesen modern és egyszerű lakásban.

nem utolsó sorban, ha megnyerném három ország lottóját egyszerre, a Falling Water mindig itt lesz... :)

Várjunk, várjunk, lassítsak! Hogyan jött ez a téma hirtelen a semmiből?
Édesanyám ma már sokadjára nyitott be kérdezés nélkül a szobámba. Épp egy bloghoz köthető projekten dolgoztam, s mikor hallottam, hogy nyílik az ajtó mögöttem-mellettem, rávetettem magam a képernyőre, mint amerikai a BigMac menüre.
Anyukám nem tud a blogról, és ez jól is van így, míg le nem érettségizem :D Ő ugyanis azt hiszi, hogy amióta kikerültem a napköziből (anno általánosban), én szépen minden nap hazajövök, eszem, fél órát ejtőzöm és nekilátok feladataimnak. Háááááát... Nem. Napi rutin, hogy hazaérek, levetkőzöm, levetem magam a laptop elé és egy sorozat közben belapátolom étkem. Aztán itt ragadok. Blog, sorozatok, MBBKK, projektek... Amúgy sincs szükség a házira. Meg a tanulásra. Még.
Remélem, ez a mentalitás itt érettségipánikban szempillantás alatt elszublimál az elkövetkezendő két hétben, mert különben -nem mondom, hogy bajban leszek, de- jajj a felvételimnek. Ennek ellenére nem állok rosszul, csak az a fránya matek! De ne kalandozzunk el ennyire, erről lesz szó máskor.
Szóval anyukám szemei elkerekedtek és becsapta maga mögött az ajtót. Aztán előkecmeregtem vackomból (értsd: ágyikóm pehelypaplanos forró öleléséből) és máris jött a kérdészápor: "Mit titkolsz előlem? Féltesz valamit? El sem tudom képzelni, milyen ügyleteid vannak!" Ha te azt tudnád... Szóval elkezdett járni a fejünk: kopogás? Otthon vagyunk mindketten (szerinte ő inkább van otthon, mint én, hisz a lakást ő vette). Szóba került "rendetlenségem". Nem vagyok trehány vagy szétszórt, csak az ő rendje nem az én rendem, s mikor el kell pakolnom az általa helyeselt módon, nem találok semmit, nem érzem komfortosan magam és beköszönt a kupi.


Aztán jött a fantáziálás a költözésről. Hitellel a nyakunkban együtt nem lehet menni. Egyedül sem.
Mindenesetre így hónap végi hormonlöketemmel elszabadult a fantáziám és körbenéztem az ingatlanpiacon. Másfél óra keresgélés után, ami a másfél szobás paneleknél kezdődött, kilyukadtam a nyolcmilliárdos kastélyoknál (lifttel! minek lift két emelethez?!). Ekkor tértem vissza a realitásba (megláttam a tízjegyű számot).

Meséltem már arról, hogy érdekel az interiőr dizájn? Na igen, kit nem? Ha minden tervem megfeneklik (töröl, töröl, minden jó és szép.), egy OKJ-s tanfolyamot tervezgetek b-tervként. Nem, nem fogászati asszisztens szeretnék lenni, hanem lakberendező (ki nem?). Szóval, annak ellenére, hogy nem úgy néz ki, hogy mellékvágányra lenne szükségem, szeretnék szenvedélyemnek hódolni a blogon, ezért tervezek havonta-két havonta posztolgatni lakberendezéssel kapcsolatosan ötleteket, csináld-magad egyszerű dolgokat meg néhány álomképet :)

Hol is tartottam? Ja igen:

a kiugrók a gyengéim: esős délutánokon bekucorodnék ide a kakaómmal és bámulnék ki a fejemből...
nem ilyen színben szeretnék élni: ha hagyományos, hát legyen normális színe! preferálom a téglamintát és ez egyszerű festést.
na igen, a másik véglet...

4 megjegyzés:

  1. olyan kiugrót én is akarok, nagy párnával az ablaknál, esővel és kávéval :D Egyébként én is gondolkodtam régebben, hogy valami ilyesmit kéne csinálnom, végül csak az új lakás fürdőjét készíthettem el tervrajzba (15évesen hellyeah :DDD).
    Egyébként is 1-2 éven belül ideje lesz összecuccolnom és lelépnem, mert már elég gáz vagyok 20+3 évesen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából mindig kacérkodom a költözés gondolatával, általában a jövőre tekintve, de ha belegondolok, nem tudom, el tudnék-e szakadni a jelenlegi otthonomtól... talán egy kiugrós házért cserébe :D

      Törlés
  2. Ha odaírod, hogy a képek forrása a google, az olyan, mintha kiírnád hogy a képek forrása a FSZEK. vagy írd oda korrektül a forrást, vagy ne is írd oda, mert ez így semmit sem ér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hozzászólást, eltávolítottam a megjelölést.

      Törlés