Az arany ember - Tori feldolgozása

Nem elég, hogy ellustultam az ünnepek alatt (igen, van még mélyebben is lustaság!), de mikor a suli újra elkezdődött, megtörtént az, aminek nem szabadott volna.
~ Áhh!! Hazaérek a suliból, olyan posztot írok, hogy édes Istenem ...!!
A hazaérkezést ekkor általában alvás követte. Mit mentegetőzök, alapból is lusta vagyok!

Nos, gondoltam megosztom veletek az emelt magyar házimat, aminek feladata az volt, hogy Az arany ember című mű jelenkori filmadaptációját vezessük le. Tori morfondírozik, és hopp! megszületett az ötlet!

Az arany ember XXI.


Tímár Mihály és utasai egy BMW hetessel utaznak a román-szerb határnál, a csomagtartóban több kiló partidroggal. Egy kis pihenőre megállva kipróbálják az anyagot. Tímár "rátalál" a Senki szigetére, ahol megismeri a képzeletbeli Noémit.
Kijózanodva, útjukat folytatván Ali Csorbadzsi túllövi magát és lányára, Tímeára hagyja a ráeső drogrészt. A testét a Dunába lökik még aznap. Másnap a Csorbadzsit kereső dílerek megállítják Tímárt, de nem tudnak rajtaütni, mivel az öreg teste a Dunában nyugszik. Útjuk során Tímár félkómában belehajt a Dunába, s mikor mindenki kimenekül, ő visszamegy az anyagért a süllyedő autóba. Az egyik csomag eltért a többitől, azt Mihály magához vette, a többit pedig egy hátizsákba rakta.
Az útszéli bisztró mellől elkötnek egy Trabantot, és azzal mennek egyenesen Komáromig. Ott a Brazovics-családnál szállnak meg, akik jól futó dílerek hírében álltak. Tímea jó kapcsolatokkal rendelkezik, ezért Brazovicsék szívesen látják őt rezidenciájukon. Kacsuka, a remek beszerző azzal a tervvel hozakodik elő, hogy megveszi Tímártól az ázott anyagot, és vicces sütit készítenek belőle a közeli szórakozóhely részére. Mihály belemegy, de a különös csomagolású anyagot nem adja át.


Elég sok pénzre tett szert a sütik révén Tímár, s ezt az öreg Brazovics megirigyli, ezért feladja a rendőrségen Mihályt. Hősünk megkeni a rendőrt, és még be is köpi Brazovicsékat a terjesztésért. Tímár börtönbe juttatja Brazovicsot, és még a pénzét is lenyúlja.
Eközben Tímeát folyton piszkálja Athalie: rágalmazza Tímea anyagát és azzal idegesíti, hogy Kacsuka mennyire jó parti, de Tímeának esélye sincs a szétvarrt férfinél. Tímea és Kacsuka igazán jól kijönnek egymással, és sokszor beszélnek egy "tiszta életről", valahol messze ettől a drogtól fertőzött világtól. Tímea rájön, hogy Athalie és Kacsuka össze akarnak házasodni, de az öreg Brazovics öngyilkossága miatt felbontják a terveiket.
Másnap Tímea azon kapja magát, hogy a folyamatos rosszullétek környékezik: terhes. Tímár ezért elveszi őt, és a nevére íratja a drogvillát, amit Brazovicstól szerzett meg. Tímár keserűségében kipróbálja a rejtegetett anyagot, és kiderül, hogy az színtiszta kokain. Hallucinációiban mindig visszatér Noémi, akivel együtt főznek zöldalma-pálinkát.
Nemsoká felbukkan Krisztyán, aki megfenyegeti Tímárt, hogy lépjenek szeretői kapcsolatba, különben leleplezi őt, és minden cselszövését. Tímár kihúzza magát a problémából és elküldi Törökországba Tódort hasis beszerezőnek (jól fizető állás). Tímárnak fél évig egy tiszta napja sincs, de képzeletbeli szerelme boldoggá teszi őt. Télen az üzleti ügyek érdekében elvonóra jár, de tavasszal felhagy vele. Ez a folyamat teljesen felőrli Mihályt, és úgy dönt, hogy fejbe lövi magát.
Még egyszer bedrogozza magát, de már csak keserű képeket csal szemébe a hallucinogén anyag. Athalie beköpi Tímeát Tímárnak, és együtt kihallgatják a lány Kacsukával való beszélgetését, amiből kiderül, hogy Kacsukától várandós Tímea.
Eljött az idő Tímár számára: a befagyott Balatonon akar véget vetni életének, mikor felbukkan a megfagyott, megvert, szakadt Tódor és kárpótlást követel. A dulakodás közben Mihály kioltja Krisztyán életét, és félelmében elmenekül. Krisztyán teste halálra fagy, de mivel nála voltak Tímár iratai, azt hiszik, Tímár halt meg, mikor tavasszal rátalálnak a holttestre.
Mihály menekülés közben túllövi magát és végtelen boldog álomra talál Noémivel. Így, hogy Mihály többé nincs, Tímea és Kacsuka új életet kezdhetnek fiúkkal, Lacussal.


Nos, a Tanár nő nevetett és vastapsot kaptam (miután érdeklődtem a taps holléte felől). Sikeres mű, és azt hiszem, a huszonegyedik században megállná a helyét mint film.

Ezek után igyekszem kevésbé lusta, inkább aktív lenni!! Előhozakodom gamer-posztokkal és egyéb nyalánkságokkal!

Askon és egyéb helyeken lehet zaklatni Rékát!! 


Facebook:  Mail:  Ask.fm:  tumblr: Instagram:

2 megjegyzés:

  1. hát ez sokkal jobban tetszett, mint az eredeti :D Azzal nagyon szenvedtem, de ez igazi mai csemeg! :P

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, volt benne munka! Néztem hozzá az alap sztorit, de komolyan mondom így tényleg könnyeben beveszi az ember szervezete. :D

    VálaszTörlés