Született: 1997. 01. 27.

Furcsa leírni. Nincs semmilyen jelentősége - csak számok egymás mellett-, és mégis annyi érzelmet, indulatot, emléket hordoz. Eltelt 18 év, és most eszméltem rá, hogy bizony, én nem itt és nem így képzeltem magam ennyi idősen.


Ennek folyománya, hogy szeretnék változni és változtatni. Tudom, hogy ezek a napok nem jelentenek semmit, nem különlegesek, az ember akkor kezd el tenni valamit magáért, amikor akar... de ezek a "nagy számok" mégiscsak valamilyen szentimentális értékkel bírnak, melyek adnak egy löketet. Engem nem megérintett, ahogy visszanéztem éveimre, hanem elszomorított és kiábrándított. Annyi dolgot terveztem, és lustaságom legtöbbnek útjába állt. Erről pedig én tehetek. Az, hogy nincs kivel együtt ünnepelnem, tisztán az én hibám. "Fél év, fél év" -mondogatom magamnak. Fél év és mi? Világvége? Megváltás? Ha én nem változtatok, a dolgok maguktól fognak alakulni általam befolyásolhatatlanul. *elkalandoztam*

A blog is új külsőt kapott, bár kicsit előbb, minthogy betöltötte volna a 6. hónapját (febr. 6), de nem bírtam már várni. Ahogy már említettem, szeretnék előbb-utóbb teljes mértékben saját témát alkalmazni a PPP-n: ez talán annak az előszele. 
A fejlécen én lennék.. vagyis az, aki szeretnék lenni. Egy életteli, jó zsír-izom aránnyal rendelkező, pasztellbe burkolózó hölgy. Van hová fejlődni :)
Na igen, ezt a bejegyzést sokkal inkább "depi vagyok, öngyi leszek"-re terveztem, de miután kisírtam magam 26-án éjfélkor, megszűnt ez a késztetés bennem. Lezártunk egy korszakot, nagykorú lettem, de még mindig magam vagyok. Megpróbálok jobb én lenni.

Néhány napja (kicsit későn gondoltam rá) kitettem egy kérdőívet, melyben kérdéseket küldhettetek nekem, nekünk. Meg kell valljam, nem sokan írtatok, de nem szeretném a beérkezett "válaszokat" megválaszolatlanul hagyni. Ezen a linken továbbra is tudtok kérdezni, február 6-án bejegyzésben válaszolunk rájuk :) (édes Atyám, nem tudok szinonimákat a kérdés és válasz szavakra!)

Kérdezz, felelek!


Szeretitek a Jóbarátokat?

Régebben a TV2-n és a Viasaton követtem a több száz évadot (mondom ezt a Doctor Whoval...), de nem ültem le még a gép elé, hogy megnézzem legelejétől a legvégéig. Kultuszsorozat úgy, mint a Gilmore girls, de utóbbi valahogy mégiscsak befogadhatóbb számomra. Nem mondanám, hogy szeretem, de nem is utálom a Jóbarátokat. Ha kell, megnézem (régi jó angolórák). Túl sok részt láttam már belőle össze-vissza (mint a HIMYM-ből), talán ezért élvezhetetlen újranéznem :( Mindenesetre számomra ez egy egyszer nézhető szitkom. 

Kik a jelenlegi kedvenc előadóitok? 

Hmm. Megválaszolom Tori helyett is: P!aTD, FOB, Maroon5, Enrique Iglesias :D Asszem nem tévedek :D
Saját részemről mindenevő vagyok. Egy régebbi VKP-ban megneveztem pár kedvencem, de kiegészíteném a listát: állandó kedvenceimhez csatlakoztak az Of Monsters and Men, az Imagine Dragons, Ed Sheeran, Lana del Rey. Őket hallgatom rendszeresen, de 8tracksen nyomulok inkább manapság, ahol random listákat hallgatok hangulatomnak megfelelően :)

Én azt szeretném kérdezni, hogy milyen szakon szeretnél majd továbbtanulni? 

Mostmár itt a nyakamon a határidő... Nem szeretnék állambácsinak a 9000 kötelező összeg felett adományozni, ezért három helyet jelölhetek. Első biztosan az ELTE BTK Szabadbölcsészet lesz. Abból hogyan fogsz megélni? Nem tudom. Nagyon jó szeretnék lenni abban, amit csinálok, ezért választom azt, amit szeretek. Talán az informatikához lenne még agyam (jó, mindenhez lehetne, ha venném a fáradtságot és elkezdenék tanulni), de a matek visszarettent. Meg kell valljam, hogy jó hobbi a programozás, digitális rajz, de nem hiszem, hogy ki tudnék benne teljesedni, annyira kiemelkedőnek nem érzem magam. Aztán lehet, hogy lesz belőle egy info minor. Második helyre szerintem szintén egy Szabadbölcsöt írok, holnap megyek a Pázmányra körbenézni (ma voltam a Károlin és nem jött be). Harmadik a "ha minden kötél szakad"-tanári pálya. Természetesen mindegyiket csak államilag finanszírozott formában jelölöm. 
B terv? Valami OKJ-s. Ne adj Isten.

Ez hosszú lett, bocsi :)

Beszélsz idegennyelveket? Van nyelvvizsgád? 

Két nyelven tudom megértetni magam a magyaron kívül: angolul és németül. Angolból tavaly tavasszal tettem le a középfokú komplex nyelvvizsgát, németből soha de soha nem fogom :D Nem arról van szó, hogy nem szeretem a nyelvet, egyszerűen nem jó a nyelvtanom és kevés a szókészletem.
Szeretnék megtanulni spanyolul, latinul és valamilyen relatíve ritkán használt nyelven :)

Melyik a kedvenc városod, parfümöd, rúzsod és körömlakkod?

Kedvenc város... Budapest. Bár nagyon tetszik Pozsony és Bécsi is. Ezekről tudok nyilatkozni, mert itt jártam. Természetesen szeretnék eljutni a nyugati nagyvárosokba is (Párizs, London, Berlin, Madrid, stb..).
Parfümöket nem sokat használok (bár ez mindig állományomtól függ), inkább a testpermet-dezodor kombóban nyomom :) Szeretek minden gyümölcsös illatot, eddig Bruno Bannani Made for Womenjét használtam legtöbbet, Avril Black Starjából még van egy pici, most Christina Aguilera Secret Potionjét kaptam névnapra, ezért azt használom.
Rúzst nem használok, ajakbalzsamos vagyok :) Egyetlen rúzs, amit használtam essence volt, már a számára-nevére sem emlékszem. 
Körömlakk... imádom a piCture pOlish lakkokat, de sajnos nagyon drágák nekem, ezért nem próbáltam még egyiket sem. Próbált lakkok közül imádom a Catrice Oyster and Champagne-jét és Keep Poolját, az essence "The Suede" I love my blue jeansét és a Lovely Baltic sand pirosas kiadását (Réka lusta megnézni a nevét).

18 random dolog rólam

(nem saját találmány, Natushkánál láttam)

1. Egy óriási plüssbéka fenekén alszom. 10. szülinapomra (vagy névnapomra) kaptam, mondván "ő lesz az utolsó plüssöm, én már nagylány vagyok!" Azóta is kaptam plüssöket :D


2. A szülinapi tortámat anyukámmal csináljuk szerintem már 7 éve... Először mindig a gyümölcszselés túrótorta volt a nyerő, de mostanában új találmányunk van: krátersütit vonunk be étcsokival és tejszínhabbal díszítjük. Isteni! :)

3. Régebben sokáig magamban beszéltem, mert a nap nagy részét egyedül töltöttem (azt mondták a hangok, ez a magyarázat). Manapság ezt elhagytam, inkább zenét hallgatok a háttérben és ha szellőztetni szeretném a számat, éneklek.

4. A fülemet 9 évesen lövettem ki. Igazából nem szerettem volna fülbevalót, mindig azzal szekáltam azokat, akiknek volt, hogy éjszaka belemászik a fülükbe és megeszi az agyukat :D 

5. Nem szeretem az alkohol ízét. Uppsz, rosszpont nekem. Próbálkoztam pálinkától kezdve boron át sörig mindennel, de nem "jön be" maga az alkohol az italokban. 

6. Szeretnék kocka lenni. Próbáltam már a Smite-ot, LoL-t, AC-t, minimál Skyrimet és szeretnék velük foglalkozni, de a gépem... hm kaki. Meg időm sincs :D

7. Nagyon sokszor kezdek bele valamibe, de ha elterelődik a figyelmem, könnyen abba is hagyom hamar. Ilyen a keresztszemes képem, ami tavaly óta készül, de az iskolából kitiltották a tű-cérna készletem :(

8. Egészen tavalyig kémiával szerettem volna foglalkozni, kutató vegyészként képzeltem el magam. 

9. Amúgy 170-172 centi vagyok, ezt lehet, már leírtam.

10. Régen sportos voltam: majdnem 3 évet táncoltam, nyaranta lovastornáztam, kosaraztam, voltam röpi edzőtáborban, 7 évet néptáncoltam. 

11. Kiskoromban szerettem mindennek és mindenkinek nevet adni. Így lett barátnőmből, Tündiből "Tüci Bucu", anyukámból Muni, Muu (ma is használom :D).

12. Már ötödik hörcsögöm szekálom: mindegyik neve Piri Buru volt. Kreativitás a köbön. Első hörim másodikban kaphattam és először Szotyi volt a neve, de "nem hallgatott rá" (nem tetszett nekem), ezért megváltoztattam. Összesen akkor a barátnőimmel 57 nevet szedtünk össze neki. Manapság már csak "BurBur", Burci, Burum neveken fut :) /háziállatok rovat: előtte gőtéim voltak, három tűzhasú./


első hetekben :)
13. Nem szeretem a tévét, rádiót és mozikat. Nem az fut bennük, amit én szeretnék, tele vannak reklámokkal és nyaff. A mozi hangulatát szeretem, de ára miatt nem sokszor járok vetítésekre.

14. Egy időben imádtam a rappet és az R'n'B-t. Nem tudom mi ütött akkor belém, de kedvenceim voltak 2 évig 50 Cent, Ne-Yo, Eminem, Soulja Boy, Lil Wayne... többre nem nagyon emlékszem :D

15. Szemüveges vagyok, a gépelésnek köszönhetően érzem, hogy romlik a szemem. Amúgy nem kímélem látásom: este későig szeretek olvasni, takaró alatt is sokági telefonozom, mert nem vagyok álmos és üvegajtón át látszik a fény anyukám szobájában...

16. Nem tudom elviselni a horkolást. Ez a legidegesítőbb hang a földön. 

17. Kedvenc édességeim a jégkása, jegeskávé és a hideg kakaó. Nem tudom nélkülük túlélni a nyarat. 

18. Az összes dalszöveget kívülről fújom, ami a Nyomorultak 2012-es filmváltozatában elhangzott :D 



Én ennyi lettem volna, megyek írni a VKP-t :) 

7 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot! :) Én világmegváltó dolgokat vártam a 18.-tól de azon kívül, hogy onnantól kezdve szavazhattam, és meg mertem mutatni a személyimet ha szórakozóhelyen elkérték (és elkérik a mai napig), nem sok minden történt. Valahol 20-21 körül kezdett el érni a változás, és most mondom, hogy talán sínen vagyok. Én akkor írtam egy levelet a 28 éves önmagamnak, alig 2 hónap múlva felbonthatom, nagyon kíváncsi vagyok, miket írtam, mit kívántam magamnak, és abból mi valósult meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Én sejtettem, hogy nem lesz hollywoodi tinifilmes konfettidobálós nagy változás a 18, de nem hittem volna, hogy így fogom tölteni. Egy kicsit kiábrándultam magamból. Mindegy, túléltem, fejem felkapom és menetelek tovább a nagykorúságban és próbálom nem elrontani az életem :)
      A levélírást én is szeretném majd kipróbálni, mert a régi naplókat is vicces visszaolvasni, a levelet vajon milyen lehet? Ezzel mindenesetre szeretnék várni egy fix pontig, amikor úgy érzem, megállapodtam akár csak egy kis időre is, mert így a rohanásban nem lehet összeszedni a gondolatokat... meg félek, elkallódna valamerre az évek során a boríték.
      Majd számolj be, miután felbontottad a leveled, kíváncsi vagyok! :)

      Törlés
  2. Nagyon boldog szülinapot Miss Szemtelenül fiatal! Nagyon tetszik a blog új ruhája :) Szerintem 23 szörnyű év, de a 30-at se várom, pedig közeledek hozzá :(
    Biztos, hogy szabadbölcsészet? Én magyar-színháztörin diplomáztam és most visszamennék az időben....viszont a párom fejlesztő, diploma nélkül (ha esetleg megjön a kedved az önképzéshez) és baromi jól keres, szóval gondolj a jövőre :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Azért 23 és 30 közt még jócskán van idő!:)
      Igen, a szabadbölcs mostmár biztos. Nem kőbe, de február 15. után adatbázisba lesz vésve. Még én sem írtam be a sorrendet, hezitálok meg érettségim sem tudom hogyan és mint lesz, de úgy érzem, ehhez van a legtöbb tehetségem (és kedvem). Természetesen vennék fel mellé minort, szóval egy "igazi b-terv" ott lesz tartalékban :)
      Másik tervem, hogyha nem lenne munkám a végzés után a Prezi Jump programjába szeretnék jelentkezni, ahova semmilyen diploma nem szükséges. Ahogy írtad, önképző alapon szeretnék foglalkozni egyetem mellett a kódolással és folyamatosan fejlődni, hogy munkanélküliként is tudjam magamra azt mondani, hogy szabadúszó programozó vagyok :D

      Törlés
    2. Boldog szülinapot! :) Én már 24 éves vagyok, de az emberek (szerencsére) sosem tudják hova rakjanak. Vagy túl fiatalnak, vagy túl idősnek néznek a koromhoz képest, ez mondjuk vicces szituációkat szül. Sok szerencsét a szabadbölcsészethez, én is hasonló szakon végeztem, bár nem bántam meg, azért most át kell képeznem magam. Nekem tanárim is van, de mivel a férjemmel külföldre mentünk, már másban gondolkodok. Ja, a férjem informatikus és sokáig diploma nélkül dolgozott. Kb. ötször annyit keresett, mint egy tanár, utólag örül, hogy mégsem ment néprajzra. Szereti az informatikát, a matekot ő sem. :)) És sógornőmnél ugyanaz a helyzet, a végén ő is tovább képezte magát, a férje programozó. De ez jellemtől is függ, van akinek tökéletesen megfelel pl. az irodalom, írás, tanítás, ilyet is sokat látok, én nem tudom egy területen elképzelni magam, még ha az annyira izgalmas is. Az önképzés pedig tényleg nagyon jó ötlet, bármikor jól jöhet. :) A blogodat elnézve, nem lesz problémád a szabadbölcsészettel sem. Sok sikert!

      Törlés
    3. Köszönöm szépen :) A kortévesztéssel nekem is vannak élményeim: vagy kislánynak (13-16) vagy felnőtt nőnek (25+) néznek, néztek.
      Sajnálom, hogy nem tudsz elhelyezkedni a szakmádban, de ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy ablak, neked ott van külföld :) Próbálok pozitívan tekinteni a jövőre, és mindent megtenni lehetőségeim szerint, hogy azt csináljam, amit szeretek. Természetesen az átképzés lehetősége is lebeg jövőbeli énem előtt, de ez még messze van...
      Furcsa hallani, hogy van olyan férfi, aki szereti az informatikát és a matekot nem. Esetleg megkérdezhetem, hol végzett és mit? (tudom, későn válaszoltam, ezért nem valószínű, hogy visszaírsz.)
      Köszönöm a hozzászólást és neked is sok sikert!:)

      Törlés
  3. Bocsi, közben más felhasználóval írtam, ilyen két blogot vezetni. :)) Szóval, a férjem Kolozsváron végzett, sima informatikát és a matekot nem vették annyira komolyan. Én most a legelső tervem viszem véghez, a szociális munkát, de a komparatisztikát sem bánom, nem lennék nélküle teljes. Sok sikert neked is! :)

    VálaszTörlés