Őszi üdvöskék - sorozatok

"Itt van az ősz, itt van újra, nincs mit néznem paplanba bújva."
Hál' Istennek a tévécsatornák nem hagynak minket unatkozni. Alábbiakban összegyűjtöm az első látásra érdekesnek tűnő friss sorozatokat. Nem tudom, mit várhatok tőlük, de a sztori és a színészek alapján ezekbe biztosan belekezdek :)

Gotham /Fox/


Képregények? Batman. A promoképek elég sötétre sikeredtek. A sorozat is az lesz. Érdekel, de nem tudom, milyen lesz. Kicsit félek is tőle. Mást nem hiszem, hogy érdemes lenne megemlíteni. A színészgárdát nem ismerem, vagy nem tettek rám eddig mély benyomást. Meglássuk.
Premier: szeptember 22.

Scorpion /CBS/

Újabb nerd-sorozat :D Egy szuperokos klub, ami világproblémákat old. Ennyi. Jónak néz ki, érdekesen hangzik, és igényesnek tűnik. Remélem jó is lesz :) Színészekről nyilatkozni nem tudok. Az eddig felfedett címek nem sokat árulnak el, de örülnék egy problémákkal foglalkozó fiatalos, enyhén humoros, pörgős, tudományos sorozatnak.
Premier: szeptember 22.

Forever /ABC/


Húúúha :D Jónak ígérkezik. 200 éves főhősünk, Dr. Henry Morgan hullaházban dolgozik. Feltett célja, hogy megfejtse, miért nem öregszik és hal meg. Egyelőre ennyit tudunk a sorozatról, de engem ez is meggyőzött. Főszerepben? Ioan Gruffudd, akinek még most sem tudom kimondani a nevét :D Miért győz ő meg? Fantasztikus négyes, Arthur király, Glee. Nekem ennyi is elég.
Premier: szeptember 23.

Selfie /ABC/


Nem nagy szám. Mindenki utálta, már mielőtt megjelent. Mégis, hogy vetemedhetem erre?! Néhány ok: Karen, John, közös készítők a Suburgatory-val. Napjaink felületes témája. Remélem karikatúra lesz és kritika. És nem klisés, vagy éppen túl klisés, ami a kritika része lesz. Várom. Judge me.
Premier: szeptember 30.

The Flash /The CW/


Imádom a képregény-adaptációkat! Ironman, Spider man, X-men, Fantastic Four... és most Flash. HA nem is lesz annyira jó, mint ahogy mindenki elvárja tőle (remélem nem lesz igazam), akkor is nézni fogom legalább 10 részig. A pilotja nagyon tetszett (huppsz, kiderült, hogy kalóz vagyok :D), összefoglalt, megalapozott. A színészekről nyilatkozni nem igazán tudok, nem ismerem őket. Az első évadban kétszer lesz Arrow-crossover, Stephen Amellel és Emily Bett Rickardsszal. A Szökés sztárja Wentworth Miller is biztosan szerepelni fog két részben Captain Coldként. A név, ami még ismerősen csenghet, Robie Amellé (Stephen öccse), aki Firestormot fogja alakítani.
Premier: október 7. 

Jane the Virgin /The CW/


Miért? Kövezzetek meg, de az előző bejegyzésem ellenére még mindig reménykedem abban, hogy nem minden sorozat klisés. Szerintem első betekintés alapján ebből a történetből sok mindent ki lehet hozni, remélem nem hagyják a legtöbb szálat parlagon. 
A sztori röviden: A 23 éves Jane tanárnak készül, de lelke mélyén mindig is író szeretett volna lenni. Nagymamája kiskorától fogva tévésorozatokon nevelte, így elég furcsa képe alakult ki a lánynak a szerelemről. Ráadásul a nagyi elültette szívében, hogy szüzességét minden nőnek a végsőkig őrizni kell. Ki a fene vágyik egy ilyen kapcsolatra? Mégis, Jane menyasszony. Michael tetőtől talpig szerelmes a lányba és még az önmegtartóztató életvitelét is elfogadja. Ez mind szép és jó. Egészen amíg össze nem találkozik régi szerelmével, Rafaellel, akinek elég szép múltja van playboyként (nem mellesleg rákbeteg is volt). Kiderül, hogy ő lett Jane új főnöke a hotelben, ahol dolgozik. Néhány héttel később kiderül, hogy Jane terhes, az apának, Rafaelnek felesége van, Jane anyja elmondja, ki lányának apja. Hirtelen főszereplőnk élete telenovellává változik. Vajon hogyan küzd meg a helyzettel?
Premier: október 13.


Constantine /NBC/


Mindenki várja. Mindenki imádja. Meglátom. Nem tudok mit írni róla, nem ismerem, bár a csapból is ez folyik. Ez is képregény-adaptáció, de az eredetijét nem ismerem. Shame on me. Jónak néz ki. Meglátom.
Premier: október 24.

2 megjegyzés:

  1. Innen engem max a Gotham érdekel valamennyire, de ott is visszahúzó erő, hogy network. Majd elválik, hogy meddig maradok.

    VálaszTörlés
  2. Ez a poszt pont jókor jött, épp már kezdek kifogyni a sorozatokból.:) Most válogathatok majd. Valószínűleg mindegyikbe bele fogok nézni. Talán, ami a legérdekesebb a Gotham és a Constantine.

    VálaszTörlés