Teen Wolf 4x12 -vélemény

Avagy különleges évadzáró-poszt. Miért? Mert senki sem számított erre. SPOILER. TW 4x12 recap.
Aki nem akarja hosszan végigkövetni velem az epizódot jelenetről jelenetre, csak a rövid véleményemre kíváncsi, annak itt a link: Lehet egy jó sorozatnak rossz zárása? -Teen Wolf

jó, ez DW :D
Csak én éreztem úgy, hogy hihetetlenül gyengén zárták le a negyedik évadot?
Mielőtt kifejteném egyes jeleneteken keresztül, hogy nekem mi nem tetszett: Foglaljuk össze, mit is vártunk ettől az epizódtól (és az évadtól), azaz, ami meg volt ígérve:
      • 1 óra 15 perces lesz, azaz majdnem kétszer olyan hosszú
      • kiderül, mi Parrish
      • Peter-Scott nagy leszámolás
      • Derek meghal
      • sok kérdés marad megválaszolatlanul
      • megtudjuk, hogy Peter miért akarja megöletni Kate-et
      • Danny felbukkanása 
      • Danny feltárja, honnan tud a természetfeletti dolgokról
      • Lydia sok-sok emberrel fog kavarni...
      • nagy és szívbemarkoló pillanatok Peter és Malia közt
      • Stydiás cliffhanger
      • Kate-probléma megoldása valahogy (bárhogy!)
      • legalább icipici magyarázat, hogy a 4. évadra le nem szerződött színészek karakterei hová szublimáltak és miért?
én is ilyen fejet vágtam, mikor vége lett a résznek
Ezekből mi teljesült? 
      • A rész 50 perces volt. 
      • Parrish rendőr. 
      • Peter - Scott catfight (cicaviadal, kb. azzal ért fel). 
      • Derek... meghalt, de mindenki tudta, hogy mégse. 
      • Megválaszolatlan kérdések? Nincs olyan, amiért életem adnám, hogy megtudjam. 
      • Peter badass és mindenkit meg akar ölni, mert miért ne. 
      • Danny? elrabolták az ufók és minden emléket kitöröltek róla az emberek fejéből. Magyarázat? Nincs.
      • Nem emlékszem, hogy Lydia bárkivel kavart volna... lehet, tévedek.
      • Peter -Malia.. no.
      • Nem hogy Stydia-cliffhanger nem volt, de egyáltalán én cliffhangert se találtam :(
      • Kate-probléma megoldva: következő évadban fogadok, hogy képeslapokat fog küldeni Üzbegisztánból.
      •  ugyan úgy, mint a többi karakter, akik csak úgy hirtelen "elutaznak"

Szóval nézzük, miért ez az eddigi legrosszabb Teen Wolf-évadzáró szerintem.


*Emlékeztető*
Várjunk, emlékszem. Volt valami B-betűs főgonosz ebben az évadban, nem? Bebe-bene-Benefactor! Aka Meredith. Vele például mi lett? Mert oké, hogy őrült és egy elmebeteg lázálmait hallgatta időtlen időkig, amit meg is valósított... nem ő a gonosz, de attól még pszichopata! És a pszichopaták nem "kattannak ki" annyitól, hogy szemükbe mondjuk, hogy "Nem minden szörny tesz szörnyű dolgokat". Magyarul a 4. évad fő főgonosza még él, és unikornisokon lovagol a szivárványréteken. Reménykedtem benne, hogy legalább a "Rossztevőket" megölik, de nem. 


Titkok kamrája.
Jó reggelt, Hercegnő, hasadra süt a nap! Kira úgy tűnik kialudta magát és felkelt végre. Csak azért, hogy slow motion-ben felfedezze, hogy börtönének ajtaját nem húzni kell, hanem tolni, és amúgy sosem volt bezárva. Most, hogy felfedezte, hogy a másik oldalon nyílik, rögtön azt hiszi, ebben Scott keze van. 
Időhúzás, sötétség, gyorsuló légzés. Ha ezt egy picit megvágták volna, a rész tökéletesen belefért volna az eddig megszokott 40-45 percbe.


Berserker jobbról, berserker balról. Félkábultan észreveszi a lány, hogy Scotty tetkója van támadóján, ez csak egyet jelenthet: a szerelme csontos lett!
Kate néni betoppan (ó, igen, nekem még mindig Kate néni), és lenyom egy monológot arról, hogy milyen menő "vérpárducnak" lenni. "They call me la Loba. The bonewoman." Úgy hívnak, la Loba. A csontos nő Gyors gugliszótár... nem, nem így hívnak. A la Loba (nőstény) farkast jelent, a legpontosabb fordítását a Calaverák alkalmazták: "she wolf". Hol van itt csont?
Scotty agyát átmosták, és a kislányon tesztelték. Oké. Itt van az egyetlen lehetséges indok, amiért Peter meg akarná ölni Kate-et is. Az, hogy Kate berserkert csinált a True Alpha-ból, azt jelenti, hogy ölni fog, azaz nem lesz többé alfa, csak egy szuper erős, elpusztíthatatlannak hitt lény. De egy csontiból nem lehet alfaerőt szipkázni. De. Az elméletem értelmét veszti: Peter miért mondta volna pont most meg Kate-nek, hogy tud beerkát teremteni? Bumm.
*opening* 

image

Rendőrkapitányság. 
Stiles go to Mekkszikó. Stiles papán még mindig csodálkozom, hogy ennyi mindent látott és mégis próbál emberi módszerekkel harcolni (?) a természetfeletti ellen. 
És igen. Végre a jelenet, ahol felfedezhetjük, hogy a srác túlnőtt az apján. "Nem mehetsz Mexikóba, blabla..*Stiles magasabb, mint az apja* ...de, akkor is megyek! blabla... *édes Ég, eddig ezt miért nem vettem észre?* ...blablabla."
Az egész pillanat elrontója, hogy Stiles is visszacsöppen az emberi korlátai közé és pisztolyt kér apjától. Nemá. 

image

Dereks' loft. 
Fegyverpakolgatás. Derek a harmadik évad slágermondatát ismételgeti: "It's not about power". De, minden az erőről és a hatalomról szól, üdvözöllek a való világban. 
Ha valaki meg akar halni, az meg is fog. Ha nem így állna hozzá... jó, nézzük végig a részt másodszorra, ez még nem derült ki.
*nyafnyaf* Szerelmes pillanatok. De ők legalább nem hangosan cuppogva és nyálasan csókolóznak. 10 pont Draedennek!
*le cowboy boots and sarcasm* Ki más lehet, mint?.. Peter. Bár találóbb lett volna a v-kivágású pólójáról tágítani a képet, az jellemzőbb rá. Ha már ő a "Devil in a V-neck". 
Ha eddig ötletünk se lett volna, kitől kapta Kate a "How to make a berserker (for dumbasses)" (Hogyan készítsünk berserkert - a hülyéknek) könyvet, akkor most megvilágosodunk. Nahát, Peter egy járó enciklopédia.


Scotty háza. 
Stiles, komolyan? Nem hiszem, hogy poénnak számítana, hogy a barátnőddel meg akarod szagoltatni a BFF-ed alsóját... Drága írók. Maliának több esze van, mint a szuperagyas Stilesnak. Gratulálok.
Liamnek *** (nem, ezt nem írhatom le)... Szóval Liam megemberesedett, de csak annyira, hogy szembenézzen rémálmaival és a Berserkerekkel, és ezért a szent céljáért képes legyen hisztizni, mint egy kétéves. Stiles persze belemegy, hogy elkísérje őket, mert minden szereplő kell az évadzáró cameoba. 

image

Szervezkedés.
Ahha. Szóval vérfarkas nem veheti el a True Alpha erejét. Bökk. Akkor meg mifenének akarja megölni drága Peter Scottyt? Másodszorra összezavar ez a rész :I Oké, erre kellett Peternek Kate néni, hogy lopja el Scotty erejét és szálljon át reá (ahogy Dereké is, úgy látszik). De akkor miért akarta a jaguárt még a beteljesülés előtt kivégeztetni a lányával? Majd még egyszer átgondolom  mikor másodszor is végignéztem.


Lydia Kira dzsekijét szagolgatja. Oké. Mert ő biztosan érzi, ami Maliának kell majd Kira kiszagolásához. 
Szóval Lydia, a vérfarkas épp voodoo-varázslatot hajt végre izzadtságminta alapján a szaglóhámjában, mikor egy berserker megzavarja.
Stiles nem tudja elérni a lányt, és már mi is érezzük a Stydia-szagot a levegőben... amit megzavarnak a Sterek shipperek.
 

Ééés már jönnek is a Staliások.

És ezzel a felsorolással le is vágtuk Sámson haját. A rész összes ereje a fanokra és az ő vágyaikra építkezett. De nem úgy, mint a Sherlock 3x01. Ott fel volt építve, szépen, volt eleje és volt vége (najó, többé-kevésbé). Itt olyan pontot szerettek volna becsempészni a producerek + Jeff , ami miatt minden fan (főleg shipper) azt mondhatja: igen, jó ez a rész! Csak sajnos engem ezek nem kárpótolnak...

Szóval vissza a sztorihoz: Peter még közli is, hogy ne tekintsék a berserkereket embereknek, hanem gyilkolják le őket. NA akkor. Peter számíthatott rá, hogy Kate átváltoztatja Scottot. De minek mészároltatja le a barátaival? Így nem fog erőt se kapni, nem állhat bosszút (bár nem tudom miért állhatna, de a gonoszok mindig bosszút forralnak). Gratulálok.

Titkok kamrája.
Halálhörgés, siralom.
Berserker darabok.
Hangulatkeltésnek.


Mason elég nagy rajongója lehet Lydiának melegsége (? na, pl ezt se tudtuk meg, hogy milyen a szexuális irányultsága) ellenére, hogy ismeri Lydiát, tudja, melyik az autója. Bamm.


On teh road. (direkt az elírás)
Ismét Sterek. Mert kell a népnek.
Drága Derek elhozta az alvótársát, a nagy triskeliont, ami világít a sötétben, ha a kis farkas félne. Egy kicsit szemfényvesztés az egész. Az első évadban miért nem volt csodakő? Scotty elég sokat szenvedett az alakváltással, oké, hogy nem Derek volt az alfája, de miért nem mutatta meg neki (is) a mágikus Alfa-Béta-Omega módszert? Mert akkor még nem született meg a ma már évszázados múlttal rendelkező talizmán ötlete az írók fejében. Brafo.

Kihalt suli, de mexikói hangulat-
Oké, hogy homokos az évad témája, de attól még nem Mexikóban vagyunk, hogy minden narancs, sárga és homokszínű legyen. Ja várj, lehet, ez egy utalás... Szia Mason!:D

Had értelmezzem a helyzetet: Lydia mikor meglátta a Berserkert, előkapta okos Samsungját, megkérte a támadóját, hogy pózoljon, amíg betölt a kamera, készített róla egy egész stílusos fotót, amit utána meg is szerkesztett (fehér háttér, hogy került oda?), és betette feloldóképernyőnek. Ezután megkérte csontit, hogy had tegye le biztonságosan a cuccait, mert azért ez a telefon már magában nagyon drága, hát még a kabátja!
Végszóra betoppan a modellifjú.

image

On teh road.
Ó, végre, biztos most jön a beígért Malia-Peter bensőséges beszélgetés! ...hát, elég ellentmondó és klisés lett. Peter félti Maliát, hogy valami baja lesz még a végén, mert ahhoz, hogy Scottyékat megtalálják, keresztül kell gázolni a beerkákon meg Kate nénin, és az milyen veszélyes, juj. FARKAS. Te azt akartad előző részben, hogy a pici lányod egyedül ölje meg Kate-et. Most meg nyafogsz, hogy mennyire félted? Jhajj. És azzal a párhuzammal, hogy Scott ölne Kiráért, Malia meg Stilesért azt akarta kifejezni, hogy akit szeretünk, azért ölünk? Mert nem hiszem, hogy ezzel meg lehetne győzni Maliát arról, hogy meg kéne ölje a jaguárlányt, de arra se elég indok, hogy Peter felmentse magát Scott esetleges megölése alól.


Másik autóban Liamnak 99 gondja van, de egyik sem a szeretet. Mondjuk, ebből a 99-ből legalább 98 a teliholddal kapcsolatos. Yoda Derek tanításait azonban a kis bevágásból még nem ismerhetjük meg.
*fokozódik az izgalom... alszom*

Titkok kamrája
Kira haláltusáját vívja épp, mikor az adrenalintól mágikus kitsune gondolatátvitellel megtanul beszélgetni anyukájával. Apropó. Anyuka meghalt végül? Mert ugye ez nem fontos, nem derül ki, hogy most épp egy élővel vagy halottal beszélget a lányka.
Szóval Kira megtanul gyógyulni. Jó. Menő lesz, még sok lehetőség van a karakterben és a kitsunéban, amiből többet szerettem volna már ebben az évadban is látni, de ha nem, hát nem.

Suli.
Brühü, brühü, nem akarja a csúnya koponya, hogy elmenjünk. Oké- SEMMI.


On teh road.
Derek mester elbukott. Sterek pillanat. Stiles és a buddhizmus menőbb. Semmi.
Peter ki akarja hozni a lányából az állatot. Oké.
Meglepetés Berserker!:D

La Iglesia / A templom. jó.
... ha minden felvezetés nélkül, gyorsan, brutálisan, aláfestő zene hiányában (van, de nem igazán illik ide szerintem), értelmetlenül és összecsapottan gyilkolnak meg egy főbb szereplőt, nem tudom komolyan venni a halálát. Nem tudom megsiratni se. Allison hős volt, hősként halt meg, gyönyörű halált kapott. Derek... ugyan már, senki sem gondolta komolyan, még a producerek sem, hogy tényleg meg fog halni. Épp ezért nem is érzékeltették velünk a helyzet tragikusságát. Csak erre tudok gondolni, mert más magyarázatom nincs arra, hogy miért cseszték baltázták el ezt a jelenetet. Viszont a Világ ajándékul kapta ezt:

Igen, Hölgyeim és Uraim, ez egy igazi érzelem Peter Hale arcán.
Ilyet még nem láttam. Nem mondom, hogy szeretnék többször is ezután. De van benne valami emberi. És senki sem foglalkozik ezzel.
Nem azt mondom, hogy imádni kell a karaktert, de most jár a keksz Ian Bohennek. *taps taps*
Szóval nem szeretnék több érzelmes-Petert látni, de ez meglepő volt számomra és a részt a béka segge alól egy picivel feljebb tornázta. És nem, nem vagyok elfogult.


Save him, blabla, Sterek. És máris mindenki fut Scottyért.
Stiles papa közbelép. Na ez az, ami NEM kellett volna ide. Vagy nem ide kellett volna. Viszont Stiles papának nagyon realisztikus és jó szöveget írtak, szóval nem lenne érdemes kihagyni. Csak nem ide kellett volna beszúrni :I Mondjuk szívesen megnéztem volna egy feszültebb, de hangulatában mégiscsak másabb jelenetben: mikor Liam átváltozik. Jó lett volna akkor Sheriff Stilinskitől hallani, hogy "mik ezek a hangok? kérlek mondd hogy jól vagy!.. stbstb" + fokozta volna ott egy picit a feszültséget azzal, hogy más témában szólal meg és más stílusban. Így eléggé olyan szaga volt, hogy valahogy meg kell menteni a maradék kettőt is, de mindenki máshol van, ezért kell valaki, hogy menjen segíteni.

Draeden. Jó, oké. Már azzal, hogy ennyire kihangsúlyozod, hogy Halandónak érzed magad, és mégsem rögtön dobtad be a törülközőt (miután konkrétan szétdöfködött egy Izé), sejteted, hogy rohadtul nem fogsz meghalni. Senkit nem hatsz meg. Még csak érzelmet sem váltasz ki belőlem. Ezt elszúrtátok.

(amikor Reeka nem talál ide gifet)
Back to School.
Lydia megérzi a halált. Ahha. Nem kételkedem benne. De ha a Berserker meg akarta volne őket ölni, már rég megtette volna. A fogva tartás indoka még most sem derül ki.

Titkok kamrája, ami úgy néz ki, mint egy átlagos középosztálybeli amerikai háza halloweenkor.
Futás, semmi, szét van az egész kaki darabolva. Vááárjunk csak. Ez a templom nem tűnik olyan réginek, mint mondják... tudtommal az aztékok nem ismerték a boltíveket. Görög oszlopfőt láttam épp lezuhanni? Kannelúrás oszloptörzsek? Ahha... Magyarul ez a templom maximum azték alapokra (nem, akkor nem lenne a pincében se boltív) templom helyére épült.

Számolom a harcos perceket: 27től...

Argent papa gyorsan felépült sérüléseiből és a sok vér, amit vesztett azóta az úton már újratermelődött. Nem tudom, ha az én májamat-vesémet szúrnák keresztül egy fémrúddal, milyen gyorsan épülnék fel..?
Parrish. -jó, lelövöm a poént, hiába bukkan fel, és hiába közelítenek rá, nem tudjuk meg, hogy mi.
Stiles, az okos: ezért nincs itt Lydia, hogy ne tudják, hogy Scottot ölik meg. Oké. Oooké. Nem vitatkozom.
Kate megfutamodik. És mi történt azzal a Kate-tel, aki megölt legalább 20 bérgyilkost? De az mindegy, elfelejtettük.
Véééééééééégre. Derek meghalni látszik. Nem azért, imádom a karakterét, imádom a színészt, de ez már rég meg kellett volna történjen, ahelyett, hogy ramaty színészi alakítással elhúzzák 5 percig (szaggatottan). Jó, akkor nézzük, hogy éli túl.


Lydia és a baseball ütő. Csak nem lesz ebben még Stydia? De. Egy ilyen értékelhetetlen halál után, jár a rajongóknak. Ez a jelenet tetszett. Nem tudom megmagyarázni, miért. Nem a harc része fogott meg, hanem az a rövid intervallum amikor Lydia és Mason a baseballütőkről "beszélgetnek".
Sheriff Stilinski megölt egyedül egy Berserkert, amíg egy csomó természetfeletti és kb. 20 vadász nem tudott karcolást sem ejteni rajtuk.
Húha, kimondják a nyilvánvalót. Scott miatt tartják Lydiát a suliban.

Fight. Argent papának eszébe jut a sebe... nem izgat. Úgyis tudjuk, kik nyernek. Csodálatos varázsgolyó. Lehetett sejteni, hogy valami készül a farkasölőből.

Slow motion templomfight. Kira és Stiles közbelép. Menő.
Berscott 3 próbát áll ki, mint a mesebeli királyfi: 1) szerelem: Kira 2) barátság: Stiles 3) falka: Liam. Találjátok ki, melyik a legerősebb? A falka.


ÉS ennyi. Megtört a nagy varázs. Meg kell mondjam, értelmetlennek tartottam, hogy Scottyt berserkelték, de mostanra valahogy megbarátkoztam a gondolattal... NEM. Mi értelme volt ezen a példázaton kívül?!
Mindenesetre a jelenete jobban meg volt szerkesztve, mint Derek halála. És jobb is volt. Csak értelmetlen és szükségtelen.

"You." Kihívlak egy Shaolin leszámolásra!!! D:
Scott-Peter összecsapás. Jajj. Scotty túl okos, úgy, hogy nem volt ott, ahol elhangzottak az ehhez a tudáshoz szükséges információk. Menő, nem? Scotty gondolatolvasó alfa lett.
Komolyan. Ez a Peter-átváltozás olyan.. olyan.. olyan... gagyi volt. Olyan 2006-os. Nem élvezem. Ezt már nagyon nem, nehéz (újra)nézni is.


Éééééééés Derek. Valahogy sejthető volt, hogy ő is képes full-farkassá alakulni, hiszen Peter, Talia és Malia is tud... Nem volt meglepetés. Meg úgy amúgy is.. Ott a farkas az openingben utána. -Sajnálom, hogy úgy szétszaggatták ezt a részt. :( Farkaskoma szétnyalogatja Kate nénit. Kate-nek eláll a lélegzete is attól, hogy Derek meztelenebb, mint újkorában. Tök menő, "felfejlődött", mint egy Pokémon. Húú.

Chris meglövi Kate-et. Ez nekem már nem megy. Nem bírok többet írni, mert nincs miről, nincs izgalom.

Fight.
Scotty könnyű prédának ígérkezik, Peter fél kézzel lenyomja... Vagy nem. Úgyse győzhet Peter. Szánalmas a maszk, beszélni se lehet benne, ahogy Peter rávigyorog Scottra az meg egyszerűen olyan, mint Chucky, a gyilkos baba mosolya :I
"Ne, egy padot eldobtál a Bétám feje fölött fél méterrel! Még a szele se ért el hozzá, minden hajszála tökéletesen áll, de akkor is! Ezért még számolunk!" -gondolhatta Scott magában.
Istenkém, csak hagynák ki ezeket a belepörgetéseket. Olyan irreálissá teszik az egészet. Nem mintha két vérfarkas csatája egy mexikói templomban telihold estéjén nem lenne az...
Bumbumm bummm, sokba kerülhetett a kaszkadőr. Meg kell mondjam, ezek után nem csodálnám, ha kiírnák Petert. Kapott végre az ő története is egy lezárást azzal a mondattal, hogy "You were never an alpha, Peter. But you're always a monster."

46-ig tömény harc. 19 perc az 50-ből harc. Oké.

Argent papa és Kate néni beszélgetése. Ezt eddig is tudtuk, ki milyen állásponton van Allison halálával kapcsolatban. Viszont. Kitűnő színészi játék JR! Nagyon, nagyon, nagyon-nagyon tetszett! Keksz.
Szerintem érdemes nemsoká lezárni, a vége magáért beszél, mindenkinek érthető és kevésbé kritizálható.

Kate-et nem fogjuk egy ideig látni.
Argent papa sem hiszem, hogy a közeljövőben felbukkanna, max csinálnak "Calaveras + an Argent" vagy "Forty-something Hunter" (Negyvenéves vadász) néven nekik egy spin-offot. Pénzhiány miatt nem hiszem. Pedig végignézném a hajszát Kate után, mondjuk olyan 6-12 részben.
Derek valahonnan szervált egy új pólót, ami megy a visszakapott farkasszeméhez. Menő.
Braeden fellibbenti az 5A témáját, a Desert Wolfot, nehogy valaki elfelejtse, hogy van ilyen is.
Malia családtag, bye bye Stydiások.
Kira anyja él, amint mellesleg megtudjuk. Ad neki egy farkat (, ami nem mellesleg abból az obszidiántükörből való, amivel megtanult gyógyulni). Jó. Magyarul Kirában jóval több, van, mint hisszük és több is lesz, remélhetőleg. (most néztem meg, a magyar fordításban a "tail"t, mint farkat dobócsillagnak fordították, ne tévesszen meg senkit az emberi hülyeség, Kira farkat kapott.)
Minden happy, Coach (az edző) mondja ki a végszót a BFF-eknek: tartsatok össze és vigyázzatok a kölyökre.

Parrish és Lydia közt feltételezek valamit. Stydiások összeomlása 2.0 közeleg. Help me figure it out. Bestiárium. Zárójelben megjegyzem, hogy a Bestiárium könyv formátumban elérhető volt a SDCC-on (San Diego Comic Con), de szerintem még azt is bővíteni fogják, mert csak az eddig megismert lények vannak benne.
image

Peter az Eichen House-ban. Igen, ha valaki nem látta volna már elégszer, még rá is közelítenek a kovácsoltvas feliratra. Szeressük őrültPetert. Ismételten dicsérhetném a színészt emiatt a megnyilvánulása miatt, de ez az összefoglalás helye.
Tehát az Eichen House egy szörnyintézet is, mert úgy látszik, az őrület és természetfeletti sokszor keresztezi egymást.
Dr. Wallack vagy ki a német meg nem tetszik (sorry, Valack). Miért? Mert elég guszta, ahogy MINDEN ALKALOMMAL mutogatják a koponyalékét szépen, lassan, részletesen, közelről. Nemá. Erős a gyomrom, de ez nem menő, nem a Freakshowban vagyunk (bár várom az AHS 4. évadát, és mindenképpen elkezdem). Oké, hogy nagyon rejtélyes meg erős meg ijesztő, de inkább néhány jellemvonását vázolnák fel, ahelyett, hogy a menő harmadik szemét mutogatnák minden szögből (oké, a lyukon keresztül csak egy szögből lehet :P).
image

Visszatérve Derek feltámadására, engem eléggé emlékeztetett a Hemlock Grove-ra. Csak az jobban meg volt írva, élvezhetőbb és váratlanabb volt. -jó, én nem olvastam a könyvet :P Nézzetek bele amúgy, ajánlom a vérfarkas-imádóknak. Egyedi, nagyon újszerű és... wow.

Nektek hogy tetszett az évadzáró?:) Vélemények?

2 megjegyzés:

  1. Hmmm. Az a DW gif már az elején felvillanyozott :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig jó magyar whovian Teen Wolf-nézőkkel "találkozni" :D ilyenkor feléled bennem a remény, hogy nem csak én vagyok ilyen "kocka" :D

      Törlés