333 kérdés tag #1

13:15 , 7 Hozzászólások

Igen, igen. Jól olvastátok. 333 kérdést fogok megválaszolni, persze nem egyszerre. Írói válság és időhiány esetére szépen lementettem a kérdéseket, majd részenként meg is válaszolom őket. Most csak 33 kérdés (és válasz) következik, tartsatok ki!:)
kipróbáltam a canva.com-ot. nem szeretem.
1. Mik azok a dolgok, amik motiválnak?

Sikerek. Kit ne motiválna, ha valami összejön?:) Ugyanígy a bukás is megindít egy új úton, (egy új) cél felé. Ezen kívül motivál a dicsőség, a jól végzett munka öröme... minden, ami megemeli az önbizalommérőm higanyszálát mínuszból a pozitív irányba :)

2. Milyen telefonod van? Miért azt választottad?

Sony Ericcson Xperia E.
Miért ezt választottam? Mert az előző bogárkám már szétesőfélben volt/van, ezért kellett valami gyorsan, olcsón. Kikötésem volt, hogy Sony legyen, mert elég jó tapasztalataim voltak a walkmanmobilommal és a "kis gagyimmal", az Xperia minivel is. Jó, minden telefonomat szidom, de rá kellett jönnöm, hogy mindig van rosszabb. A szoftverfrissítés már az első ikszpériánál  is baj volt, ezért nem lehetett használni. Az új, azaz fehér csodám rátett egy lapáttal: néha úgy dönt, kikapcsolja a mikrofont a beszélgetés kellős közepén; random teljesen lefagy, érdekes hangokat ad és még a kamerája sem jó (ami nekem lételemem. előlapi kamera? nincs). Szóval menőség, ha tehetitek, ne vegyétek meg.

3. Kik azok az emberek, akik az agyadra mennek és miért?
  • Ms/Mr. Know-it-all. Aki jobban ismer engem, mint én magam. Akadékoskodó, tudálékos, minden lében kanál. 
  • Túl magabiztos, már már egoisták. Ő mindig mindent tud, csak az lehet, amit ő mond, különben nem létezhet az ő engedélye nélkül a földön semmi. Semmi.
  • Kétszínű, lehetetlenül kedves(nek tűnő) emberek. Tökéletes ember nincs. Mindenkinek vannak hibái. Vannak dolgok, amiket nem szeretünk, és ezt ki is szoktuk mutatni. Ha valaki mindenkivel kedves, áhítatos, odaadó, az az ember nem tökéletes, csak elég alapozót rak a piciny szívének ráncaira, ahol meggyűjti a sok rosszindulatot és az egyéb elfojtott dolgokat.
  • Akik megbélyegeznek, és ezen nem tudnak túllépni. Paranoiás, önző, dagi, depressziós... Hiába fogytál már 10  kilót, nekik akkor is "dagi" maradsz. 
  • Gerinctelen és könnyen befolyásolható emberek. Ezzel együtt a vélemény- és hangulatváltozások. Tudom, hogy reménytelenül meg akarnak felelni mindenkinek, de a végére így egyedül maradnak.
  • "Jajj de csúnya vagyok, te persze olyan szép vagy!"-emberek. Arra várnak, ingerelnek, böködnek, hogy dicsérd őket. No. Nono- én ezt befejeztem.
  • Energiavámpírok. Sokat beszél, a semmiről. Folyamatosan éber kell legyél, mert belekérdez, lefáraszt, nyaggat. Nekem ehhez nincs energiám.
  • Ovisok. Mármint nem a kissrácok, hanem azok, akik nem tudják felnőttekhez méltóan kezelni a problémáikat. "Nem szeretlek, most kiközösítelek a klikkből! Elülök mellőled! Jajj, te hallottál valamit? Csak a szél volt!" és társaik. Gyerekes, nézzetek már magatokra!
4. Milyen nyelven tanulsz, és miért pont ezt választottad?

Angolt és németet tanulok (?). 
Általánosban angol szakos osztályba írattak szüleim, nem igazán volt választásom. Szeretem ezt a nyelvet, de nem megy annyira jól, mint szeretném. Már nem tanulok angolul, de próbálom fejleszteni magam. Például most A cup of my life-on láttam a gyors, szórakoztató nyelvtanulásról szóló bejegyzést, és ennek hatására visszatértem a Duolingohoz. Imádom a kis baglyot, csak sok helyet foglal. Elkezdtem a posztban linkelt blogokat is olvasni, nagyon inspirálóak és szórakoztatóak :) Most spec. a lyricstrainingre vagyok rákattanva: megunhatatlan! Az 5perc angol hírleveleket is kapom, meg az oldalt is szoktam bújni, ha van időm.
A német. Német. Második világnyelv, és annyi hasznát tudom venni a Kárpát-medencében, hogy jajj. Ezért beszélt le édesanyám a franciáról. Télen, megfázva úgy érzem, tudok beszélni németül, de amúgy életképtelen lennék Németországban. A praktikusságáról meg csak annyit: nyáron kirándultunk Szlovéniában, az osztrák határtól pár kilométerre. Eltévedtünk, gondoltam "de jó, vége kamatoztathatom a némettudásom". Senki, de senki nem beszélt németül (se magyarul, se angolul...). *taps taps*


5. Mi volt oviban a jeled?

Jujj. Az első ovimban piros pöttyös labda, a másodikban nyuszi :) Mindig zavart, hogy nem tudtam olyan szép nyuszit rajzolni, mint anyu vagy az óvónéni.

6. Mit gondolsz a prostituáltakról?

What. 

*pár perc szünet és gondolatrendezés*
Szerintem 3 fajta prostituált létezik: 1) Aki pénzhiány miatt árulja a testét 2) Aki az élvezetek miatt űzi az ipart 3) Akik prostituálják magukat, a szó nem szoros értelmében.
Az elsőt úgy ahogy megértem. A helyzetet az elkeseredettség kényszerítette ki. 
A másodikat megértem, kellemest a hasznossal, de nem tudom, hogy van ehhez valakinek gusztusa.
A harmadikat pedig konkretizálom: a) a társadalmi minták és eltorzult képek miatt a fiatalok többsége azt hiszi, attól lesz felnőtt, ha átesik a Nagy Dolgon. Ezért 12-13 éves korban már pasikra vadásznak, túl vannak Tolnán-Baranyán. Tudom, mert az elszállt fejemmel én is szerettem volna pasit már 10-12 évesen. b) amikor olyan inappropriate (nem tudom máshogy mondani) képeket és szövegeket teszünk közzé, ami tényleg nem tartozna senkire. Médiaprostitúció. Esetleg előnytelenül és oda nem illően dekoltált/felvágott ruhákban jelennek meg hivatalos helyeken/hétköznapokban.  

7. Hány évesen voltál igazán szerelmes?

Nem érzem úgy, hogy eddig megtapasztaltam volna az igazi szerelmet. (Kinek mit jelent, ez szubjektív.)

8. Mit gondolsz, hol tartasz 10 év múlva?

Nem tudom, csak remélek. Remélem, hogy lesz mellettem egy Férfi, lesz hol élnünk, lesz állásom, és lesz diploma a farzsebemben. Ennél több nem kell, de ha van, az se baj.

9. Melyiket választanád, család vagy karrier?

Ha abba a helyzetbe kerülnék, hogy választanom kéne: életem nagy áttörését viszem-e véghez vagy szülök egy gyereket a Férfinak, akit szeretek és háziasszony leszek... Fú. Nehéz kérdés. Főleg ilyen fiatal fejjel, mikor úgy érzem, még egy ideig nem szeretnék gyereket vállalni. Nehéz kitekinteni a jelenlegi helyzetből. 
Ha. Úgy kéne választanom, hogy folytatom-e karrierem csúcspontját, vagy családot alapítok, utóbbit választanám.

10. Hány gyereket szeretnél és miért?

Egyelőre egyet sem. Ahogy mondtam, nehéz kitekintenem a jövőre család szempontjából. 
Ha találok magam mellé valakit, akivel teljes az összhang és szeret (és szeretem) és biztos pont az életemben, akkor akár 2-3 gyereket is szülnék. De mindent helyzet szül. Ha szobakonyhában élnénk, valószínűleg 1 lurkónál megállnék. Ha nem találom meg az Embert, akkor inkább gyerek nélkül élem le az életem.

11. Szereted az állatokat?

Jup. Minden állatot szeretek, kivéve a pókszabásúakat és a rovarokat. Ennyit erről :D

12. Mi a véleményed a környezetszennyezésről?

Nem jó. Mi, pórnép is tehetünk kis dolgokat pl. szelektív gyűjtés és spórolás, de szerintem a vállalatoknak, multiknak és további nagyobb szervezeteknek többet kéne tenni a Föld megőrzéséért.


13. Szerinted egyszer eljön a világ vége?

Mi a világ? A Föld? A Naprendszer? A galaxisunk? A Világegyetem?
A Földnek és a Naprendszernek vége lesz. A Nap egy csillag, ami magába fog roskadni, mikor felélte hidrogénkészletét. Néhány millió év. A többiről még nem gondolkoztam, felesleges. Az emberélet túl rövid, hogy ilyen átfogó elméleti dolgokon gondolkozzam... főleg, hogy sem én, sem leszármazottaim nem fogják megélni a Véget.

14. Van jogsid? Ha nincs, szeretnél?

Nincs autónk, nincs jogsim. A tömegközlekedés és a lábbusz híve vagyok. Ha úgy adódik, szeretnék jogosítványt szerezni, de csak azért, hogy bevásárolni autóval menjek (pazarlááás :D) és tudjak egynapos kirándulásokat szervezni magamnak.

15. Ki az a személy a világon, akit mindennél jobban szeretsz? Miért?

Nem tudom. Komolyan. Most gonosz, szívtelen embernek tűnhetek, de tényleg nem tudom. Túl racionális ember vagyok, azt hiszem.

16. Gyerekkorodban gyűjtöttél valamit? Ha igen, mit?

Matricát, szalvétát, a gyümölcsökről a kis matricákat... leveleket, Buci Maci újságokat, régi pénzérméket.

17. Facebook vagy Tumblr? Miért?

Facebookon inkább a hírekről értesülök, én magam csak a blogos csoportokban vagyok aktív. Tumblim van, egy időben megszállottja voltam, most már leszokóban vagyok. Egyik sem, mert beszippant és ez nem jó.

18. Van olyan dolog, amire büszke vagy?

Országos második lettem nyolcadikban egy kémiaversenyen (!). 11-ben továbbjutottam a nyelvtan OKTV 2. fordulójába, és ha nem lenne bennem annyi dac, talán az első húszban is végezhettem volna.. hosszú történet. Bejutottam a Prezi-Skool Processing foglalkozásra, bölcsészként. Segítő voltam tavaly az Olvasás Éjszakáján. Kitartóan vezetem a blogot, és egyre többen olvasnak, szólnak hozzá és iratkoznak fel a szösszeneteimre (shoutout: love ya all, guys!). Büszke vagyok, hogy kitartóan tornázom és látom az eredményét.

don't ask me why. ez kellett ide.

19. Mit csináltál ma?

Egy ideje ezt írom. Felkeltem, visszaaludtam, felkeltem, ettem egy túrórudit, leültem ide és gépelek. Közben részben takarítgatok.

20. Milyen a hajad?

Olyan... semmilyen. Könnyen zsírosodik, hullik, elvéknyodik, sok baj van vele. Vállig ér, szőkés barna.

21. Van olyan dolog, amit megbántál? Ha igen, miért, ha nincs, miért?

Van 2 dolog, de ezeket inkább nem feszegetném.
Ami kisebb kaliberű, az az, hogy levágtam a Barbie-jaim haját. 3 évesen. Fodrászost játszottam. Sokáig eszembe jutott és mindig megsirattam őket.

22. Humán vagy reál beállítottságú vagy?

Mindkettő. Ha szigorúan tekintjük, inkább humán. Szeretem a kémiát, bioszt, fizikát, informatikát, földrajzot, meg is tudnám őket mélységeikben tanulni, de nem lennék boldog, ha egy élete keresztül ezekkel kéne csak foglalkoznom. Marad a humán és a művészettörténet.

23. Jártál zeneiskolába? Milyen hangszeren szeretnél játszani?

Sulis szolfézsra jártam 4 évig, ami kapcsán állítólag zeneiskolai tanuló voltam. Szeretnék megtanulni gitározni normálisan, és szeretem a zongorazenét, ezért zongoráznék szívesen (bár nem biztos, hogy tudnám olyan szépen csinálni mint szeretném).

24. Mi az a tíz dolog, amit mindennap megteszel az alapdolgokon kívül?

  1. Beveszem khm. a vastablettákat khm. Kéne, de sokszor elfelejtem.
  2. Rendet teszek. Mindig van valami, ami akadályoz. Nem is igazán rendet rakok, inkább elteszem az utamból a dolgokat. Másnap az arrébb rakott cuccot teszem el...
  3. Felnézek a PPP-re, facebookra, gmailre. 
  4. Iszom kakaót! ^^
  5. Találok valahol aprót. Tényleg.
  6. Nézek egy sorozatrészt vagy videót.
  7. Eltervezem, hogy csinálok valami újat, aztán semmi nem lesz belőle.
  8. Olvasok. Blogot, újságot, könyvet.
  9. Beszélgetek a hörcsögömmel.
  10. Merengek az időjáráson 1-2 percet.

25. Hol tartanád álmaid esküvőjét? Hova szeretnél nászútra menni?

Kaboom. Vagy szabadtéri esküvőt szeretnék, vagy Veleméren tartanám a kis Árpád-kori templomban. Nászút? Mindegy. Lényeg, hogy együtt legyünk. Azt se bánnám, ha nem lenne.

A photo posted by Réka (@ree97) on

26. Ha 1 napig azt tehetnéd, amit akarnál/szeretnél, mi lenne az?

Az 1 nap, 24 óra vagy csak okt 26-tól 27-ig tart? Legyen utóbbi :D
Szereznék egy TARDISt (meg a Doktort bele), mint Donna (jó, az én életem még nem függ össze... NERD.) Szóval bejárnám a világot, a történelmet és jól szórakoznék.
Realitás talaján maradva: lovagolnék, jegeskávéznék, barátokkal lennék, elmennék néhány helyre, felvásárolnám a könyv-, körömlakk és ékszerpiacot, neveznék GISHWHES-re..
De így is jó az életem :)

27. Kinek a bőrébe bújnál szívesen? (híresség)

Hm. Hmhm. Egy napra lennék Audrey Hepburn. Igazán nincsenek ideáljaim, főleg nem a mai hírességek közül. Akivel még szívesen cserélnék egy napra, az Leonardo, Van Gogh és Ady Endre.

28. Mi szerettél volna lenni kiskorodban?

Archeológus. Állatorvos. Buszvezető. Divattervező. Író. Tanár.

29. Mi a véleményed a drogokról?

Egyetlen drogot fogyasztok: koffeint. Nem szeretnék mást kipróbálni. Károsak és pusztítók... de ettől zeng minden, nem szeretném szaporítani a szót.

30. Mit gondolsz a bántalmazásról?

Komolyan? Minden tizedik kérdés mély filozófiai klisé lesz?
A bántalmazásról szerintem ép eszű ember nem gondolhat jót. Nekem fáj, neked fáj, ne csináljuk.

31. Melyik álmod vált valóra?

Régen, másodikban írtam egy kívánsághalacskát. "Szeretnék egy saját szobát." Meglett. És rendetlen, szóval nem érdemlem meg...

32. Milyen zenei műfajt szeretsz és miért?

Mindenből egy kicsit. Pop, rock, indie, rap, R'n'B, elektro, folk, klasszikus... Mindent. Miért? Mert mindenben van értékelhető alkotás.

33. Mi a véleményed a márkás dolgokról?

Utolsó kérdés! :D
Ich finde Marke manchmal bedeutet qualität, aber es geht mit höher Preis. Wenn ein Produkt gute (oder berühmte) Name hat, Menchen werden mehr kaufen. 
Csak nem téma volt németen? Szóval nyelvtani hibákkal tele, de úgy gondolom, hogy sokszor/néha (magam sem tudom eldönteni) a híres márka együtt jár a jobb minőséggel és/vagy a drágasággal. Marks&Spencer például egeket verdesi áraival (számomra), de ha veszek valamit onnan, tuti, hogy 10 évig használható/hordható marad. Például ez a H&Mről, Bershkáról és Pull&Bearről nem mondható el. Pedig ők is elég drágák (jó, manapság mi nem az?).
A reklámok által belénk ültetik, hogy csak az a jó, amit a tévében nyomatnak minden film közben. Tudatalatti agymosás. Néhány dologban viszont nem adok alább: a kozmetikai szereknél megnézem, mit veszek, és itt nagyon érvényes, hogy olcsón (márka nélkül) jót találni csoda. Ruháknál nem foglalkoztat, ami tetszik, azt veszem meg (persze árhatár meg ár-érték arány van).

Van esetleg kérdésetek hozzám?:) 

Inkább azokra válaszolnék, mint az ilyen felesleges és érdektelen hülyeségekre... (azért folytatom a 333 kérdést :D)

7 megjegyzés:

  1. Végre egy ember, aki nem jó angolból és inkább németezik. Imádtam ezt a bejegyzést. Várom, hogy legyen még ilyen.
    A németre visszatérve. Utálok dolgokba belekotnyeleskedni, de egy mondatodat kijavítanám. Tényleg sajnálom, de idegesít, ha nyelvtani hibát találok.
    Wenn ein Produkt gute (oder berühmte) Name hat, Menschen werden mehr kaufen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, szerintem félreértettél! Angolból nem tartom kiemelkedőnek magam, de gyakorlom; németből pedig reménytelennek ítélem pályafutásom, de próbálkozom :) Semmi baj a javításért, ezért is mondom, hogy nincs jövőm a némettel.
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés, javaslom, hogy nézd vissza a régebbi tageket :)

      Törlés
  2. Hihetetlenül érett gondolkodásod van, komolyan lepipálsz itt a blogszférában jó pár huszonX éves lányt. Na meg elég hasonlóan látjuk a dolgokat azt vettem észre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de az áldásos világnézet átok is: korosztályom sokszor nem ért meg. Igen, már én is felfedeztem, hogy hasonlóan gondolkodunk :)
      Apropó, megragadom az alkalmat és megkérdezem: a Szép-ostoba, okos-unalmas című cikked hová tűnt? Próbáltam többször megnyitni, de csak a blogger hírfolyamban jön fel, ha rákattintok, nem jön be a bejegyzés... Pedig nagyon érdekelne :)

      Törlés
    2. Óh azt még írom, piszkozatban van, csak a telefonon véletlenül rányomtam a posztolásra és kitette :S Jövő héten kint lesz ha minden a terv szerint halad.
      Ne törődj azokkal, akik nem értenek meg, egyetemen már sokkal jobb lesz majd. Addig meg fél lábbal is :)

      Törlés
  3. ez jó kis bejegyzés volt, köszönöm az említést, sőőőt annak még jobban örülök, ha motivált bárkit is a nyelvtanulós poszt! :P Ne add fel egyik nyelvet sem ;) Én kíváncsian várom a többi kérdést, és ahogy előttem is említették tényleg érett a gondolkodásod (mondom én, max 2-3 évvel vagyok idősebb ugye? :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Vicces, mert még magamnak sem spoilereztem el a többi kérdést, szóval az első reakcióimat írom le, amit nem mindig gondolok érettnek :D Én is kíváncsi vagyok a továbbiakra, szóval még ebben a hónapban legalább egy folytatást közzéteszek :)

      Törlés