Ünnepi haul

Sokáig (egészen ma délután két óráig) nem tudtam, mit jelent a haul, csak azt láttam, hogy mindenki posztolgat ilyen címmel. Utánanéztem: zsákmány, vásárlás során beszerzett termék és annak bemutatása. Bloggerinák megindokolják a posztban a megvétel okát, kifejtik reményeiket a termékek iránt. Talán röviden ennyi. *csupakép poszt következik*

Miért ünnepi? Itt volt a karácsony, itt az újév, de szeretném belevenni még (novemberi) névnapi szerzeményeimet is.

Ajándékot csak pár embertől szoktam kapni: vagy olyantól, aki ismer, és tudja, hogy nem nyúlhat mellé ennek fényében (anyukám és nagyon közeli barátaim); vagy olyantól, aki elrángat magával és a kasszánál fizet (apukám). A többiektől vagy randomcsokit zsebelek be vagy egy jelképes összeget. Utóbbi esetben pedig jön a vásárlási láz, azaz megpróbálok kihozni minél többet, minél kevesebből.





Christina Aguilera - Secret Potion

Igazából... Őt nem vettem, hanem kaptam, de előzetes beleegyezés alapján. Azaz elmentünk végigszaglászni a polcokat, és ez nekem is és édesanyámnak is tetszett. Megvéve. Az illata picit gyümölcsös, picit virágos, mindenképp édeskés. Nekem tetszik, bár nem hiszem, hogy újravenném.


Olivia Natural -termékek

Újonnan bukkantam, bukkantunk rájuk. Újpesten élek, és az adventi vásárunkban immár második éve feltűnt a márka képviselete is. /Tegyük hozzá, idén egy elég goromba fickóval akadtam össze, de mindenkinek lehet rossz napja./ Hogy is jellemezhetném..? Olyan mint a Bomb és a Lush összemixelve és magyarosítva. A "magyaros" jelző nem feltétlen a minőségre vonatkozik, arról még nem tudok nyilatkozni.
Az alapanyagok miatt mondanám magyarosabbnak: kecsketejjel készül szinte minden.. és na. Árai nem igazán alkalmazkodnak a hazai keresethez, de még így is olcsóbb mint a Lush.

levendulás fürdővaj
rózsaolajas
narancsos-citrusos

Nem vagyok levendula-párti. Szerintem azok a kisebbségébe tartozom a világon, akik nem szeretik a levendula illatát. A többinek nincs igazán markáns szaga, majd kibontás után meglátjuk milyenek. Nagyon nagy mezei pirospont, hogy sheavajat használtak hidratálásra, nem kakaóvajat (ami sokaknál allergén, úgy tűnik, nálam is). Ja, és nincs SLS!



Próbáltam megtalálni egy jó szöget a fényképezésre, de az illata közben elbódított... Citrusos, nagyon nagyon finom illata van! Alig várom, hogy ilyen pezsdítő fürdőt vegyek! Nem tudok mit írni róla, mindenkinek meg kell szagolnia, mert illatában rejlik bűvhatása. Szintén nem szárítja a bőrt!



Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én legszívesebben beleharapnék ebbe a fürdőmuffinba! Szintén citrusos (igen, gyümölcsmániás vagyok), tetején sheavajjal és narancshéj-reszelékkel. Sajnálom, hogy nem tuok jobb minőségben képet mutatni, de nem mertem kibontani.


Első két Catrice lakkom: nem csalódtam. Igen, már kipróbáltam őket, de a képeket mindig elfelejtettem feltenni nektek.



Catrice Crushed Crystals - 04 Oyster and Champagne

Örök szerelmem lesz ez a trendkiadás. Különböző méretű metálos babarózsaszín csillámok úszkálnak az aranyos-ezüstös "kristálytörmelékben". Akármennyire is fehér-opálosnak látszik a lakk, felkenve teljesen átlátszó. A pigmentek nem állnak ki annyira, hogy érdes körmöt eredményezzenek, így fedőlakk nélkül sem zavarnak, és nagyon tartósak. Olcsó (30 ft) fehér lakkomat ez tartotta össze majdnem két hétig, míg erőnek erejével le nem súroltam (!) körömlakklemosóval.
2015 elején kivonják az üzletekből, úgyhogy ha megtetszett, rohanás megvenni!


Catrice Million Brilliance - 01 It's Showtime!

Másik szerelmemről kevesebb jót mondhatok: nagyon durva felszínű a finish-e, akár két réteg fedőlakk is elkél rá. Szintén nagyon jó a tartása, de a fémlapocskák elszíntelenedhetnek, megfakulhatnak. Az ecsetlehúzásoktól könnyen beragadhat a kupak, vagy lereszelődhet a "zárókája". Nem tudom jobban leírni :P


Catrice Ultimate Nail Laquer - 49 Keep Pool 
Miss Sporty Metal Flip - 4105

Teljesen új lakkok, egyiket sem próbáltam. A Catrice azt írja, kell alá alaplakk, de szerintem két rétegben nem fedhet olyan rosszul a próba alapján.
A metal flip pedig ugyan nem az én színem (anyu, anyu), de nagyon szép olajos színekben pompázik. A lila, a kék és a zöld árnyalatai dominálnak benne. Mondtam már, hogy imádom az MS ecseteit?


Kiskarácsony, Lush-karácsony. Ismertek, vagy ismertek?:D Nem, még most sem vagyok megszállottja az üzletnek, főleg a borsos árai miatt rettenek el néha tőle. Viszont karácsony után... Minden ünnepi termék féláron!


Valójában ezt is kaptam egy kedves barátnőmtől, aki tudja, mennyire szeretem a vörös hajat és mennyire győzködöm magam a hennázásról... Ha nem is pure hennát, de egy kivonatot kaptam tőle. Nem színezi a hajat (ha jól tudom), viszont erősíti és szép fényt ad neki. Most látom, hogy van benne kakaóvaj D: Reméljük, a fejemet nem üti majd ki.


Kedvenc és első Lush-termékem. Tavalyi kollekcióban "Snow globe" néven szerepelt, idén Baked Alaska (Snowball)-ként lehetett megtalálni egy sokkal színesebb változatban. Nekem a tavalyi is tetszett, mint a kis jégtáblák az óceánon, de ez a partyverzió sem rossz :) Az illata változatlan, és ez a lényeg nekem :)



Happy Happy Joy Joy -kondicionáló. 
Már régen kinéztem magamnak, mert elég vékonyszálú a hajam, és talán ez az egyik legintenzívebb ápoló balzsam a Lushnál. Nincs benne SLS, ami nagyon nagy +, mert a kedvenc kis American Creamben van, és a samponom is jócskán szárítja zsíros hajam. A 2015-ös év a hajnövesztés és erősítés jegyében fog telni
Ja igen, hogy volt erre a csodára pénzem? Féláras volt, pedig nem is szezonális termék! Futás a boltba!




Már rég vadászom a treacle moon termékeit, de nincs Müller a közelemben. Másik bibi, hogy nagyon drágák a termékek. Most a csajos napunkon úgy döntöttem, egye fene, egyszer élek, a legkisebb kiszerelést kipróbálom! 350 forintom adtam érte, teljesen meg vagyok vele elégedve. Kicsit sokallom ugyan az árát, de az illat és a puhaság kárpótol :)

Ti már jártatok a leárazásokon? Mit vettetek, mit terveztek beszerezni? Megtetszett valami a fentiek közül?:)


Facebook:  Mail:  Ask.fm:  tumblr: Instagram:

8 megjegyzés:

  1. A Catrice dolgokat már el is kezdték leakciózni a Rossmannban, úgyhogy tényleg futás a lakkokért :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. húha, jó hogy mondod! futok és betárazok még néhánnyal! a kéket is kipróbáltam és maximálisan elégedett vagyok vele :)

      Törlés
  2. A király netemmel elszállt a kommentem... :D Szóval a hennától ne félj. :) A Catrice lakkok pedig királyak, én a sok közül, ami a birtokomban van egyet vettem teljes áron, a többit leárazva, és egyet sem bántam meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem tavasszal rövidebbre vágatom a hajam és akkor jöhet a henna-csoda :) úgyis kell erősödjön, azt meg a vágás és a festés is segíti. Furcsa leszek répafejjel, de már várom :D nem tudom elképzelni magam...
      a jövőhéten benézek a Rossmannba, és ártól függően bevásárolok Catrice termékekből :)

      Törlés
  3. Úristen végre aki nem él-hal a levenduláért. Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen. :D

    VálaszTörlés
  4. Alig vártam, hogy a Lush kiírja az ünnepek utáni akcióit :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is! már 25-én óránként frissítettem a weblapot! :D aztán megláttam, hogy egy csomó minden már nincs és elszontyolodtam, de az üzletekben hál' Istennek még van sok minden raktáron!
      apropó, olvastam a karácsonyi ajándékos posztod és írtam is egy szép hosszú kommentet... és elment a netem. aztán meg már a kedvem is elszalad a wifijel után, úgyhogy nem tudtam újraírni :( minden esetre nagyon jó ajándékaid vannak! :D

      Törlés