Oscar Music Monday '15

22:37 , , , 10 Hozzászólások

Mi is lenne aktuálisabb, mint az Oscar? Ebből az alkalomból összeszedtem a jelölt dalokat (amelyek többségét be kell valljam, eddig nem ismertem).


A nyertes a kategóriában John Legend dala, a Glory lett, ami a Selma című film betéte.


Amit megkérdőjelezek: a Lego Movie jelölése. Miért? Mondom ezt úgy, hogy nem sokat láttam a filmből, mert nem bírtam folytatni. Lehet, hangulatfüggő. A dal leginkább a polifonikus csengőhangokra és kínai-japán játékok zenéire emlékeztet, ami inkább idegesítő, mint fülbemászó.


Rita Ora mikor nem rappel vagy kiabál, oscarjelölt számokat is képes énekelni. Kicsit emlékeztet Jordin Sparks stílusára, lehet csak az azonos műfaj zavar meg. Számomra ez a dal még, ami tetszik a jelöltek közül. Bár meg kell jegyezni, tucatszám, nincs benne semmi különleges.




Na igen, a Lost Stars. Inkább meg sem szólalok, mert Maroon5-elfogult vagyok. Számomra kiadós sírós szám.



Nektek melyik szám nyerte el tetszéseteket? Van esetleg olyan betétdal, amit nem neveztek, de szerintetek kellett volna?

    

10 megjegyzés:

  1. Ez a Maroon5 egészen bejött, a többihez nem volt affinitásom. A Whiplash zenéje nagggyon jó volt! Amúgy a tavalyi filmek sokkal-sokkal-sokkal jobbak voltak. De tényleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, a Whiplash zenéjét már én is hallgattam, de sajnos a filmet még nem láttam. Gondolom ugyanolyan ütős (badumm-tss) :D
      Igazából a tavaly jelölt filmek egyikét sem láttam (na jó, kivéve a Frozent), lehet, be kéne hoznom a lemaradást :)

      Törlés
    2. Hát a Whiplash-t én úgy ültem végig, hogy mikor történik már valami? :D Utólag jobban tudom értékelni, főleg egy dobos pasival az oldalamon. :D
      A tavalyiakból a Dallas Buyers Club az all time fav, Matthew és Jared is hatalmasat alakított benne. A 12 év rabszolgaság megrázó volt, az érzelmek széles skáláját váltotta ki belőlem. Na szóval azok jó filmek voltak. :D
      Az ideiekből csak a The Theory of Everythinget és a The Imitation Game-et láttam és nem is akarok mást megnézni, csak a Still Alice-t mert a többi nem keltette fel az érdeklődésem. :D

      Törlés
    3. Matthew fejét nem bírom elviselni, ez az egyetlen gondom :( Annyira antipatikus a pasas és annyi ellenszenves szerepben láttam, hogy hangulat kell hozzá, hogy olyan filmet nézzek, amiben benne van. Viszont ezt a filmet sokan javasolják... Na, talán egy szép nyári napon :D A 12 év rabszolgaság listán van (valahol, valamikor, valamerre)!
      A fent említett idei jelölteket én is tervezem megnézni. A Birdman őszintén nem kötne le, és ezt tudom is magamról. Tehát a Whiplash meg a Grand Budapest Hotel van még listázva. Remélem, még érettségi előtt meg tudok nézni pár filmet :)

      Törlés
    4. A True Detective-et láttad? Mert az és a DBC egyáltalán nem azok a nyálas kakik, amikben korábban szerepelt. Na, meg az Interstellar. Ezek zseniálisak.

      Törlés
    5. A True detective-vel nagyon sokat szemeztem, olvastam a kritikákat, aztán feltűnt, hogy basszus, Matthew van benne, szóval kezdés előtt elkaszáltam. Az Interstellart is miatta nem néztem meg :D Asszem, valami fóbiám van tőle... De ha te mondod, adok neki még egy esélyt :)

      Törlés
    6. Pedig az idei jelöltlista éd díjazás is sokkal korrektebb volt mint a tavalyi.

      Törlés
    7. Kedves Névtelen! Szerintem egyéni ízlés kérdése, hogy melyik film, illetve színészi játék tetszik az embereknek. Ajánlót én is elfogadok, de felesleges vitába nem bocsátkozom ilyenekről az egyéni preferenciák miatt.

      Törlés
  2. A glory nagyon tetszik, bár alapjáraton odavagyok John Legend számaiért. Viszont meglepődtem magamon, ugyanis Keira verziójában jobban tetszett a Lost Stars dal, pedig szegény Keirát nem igazán kedvelem. De szépen énekel és ad valami különleges hangulatot az előadása :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. John Legend nálam is favorit, nemrég töltöttem le az albumát, azóta folyton hallgatom :) /kicsit késve érnek el a trendek/
      Nem mertem leírni, de nekem is jobban tetszik Keira verziója és ugyanúgy nem kedvelem, mégis több érzelem van benne, mint Adam előadásában. Vagy nem is tudom... Talán az, hogy ilyen magasan írt szám egy nőnek "jobban áll" (no offense, Adam, imádom a hangját).

      Törlés