Versatile Blogger Award x2


Egy unalmas lyukasórán felnéztem a bloggerfeedemre. Görgettem, görgettem és egyszer csak a termékminták közt felbukkant Natushka posztja. Látatlanul is megnyitottam új lapon, ez már reflex. Mikor az oldalkánaán pálmafáit sikeresen kivágtam olvasással, a Cup of my life kávéforrása maradt fent. 
Újabb díjhullám... Azok a régi szép idők, mikor még Blueberryvel heti 5 posztunk állandó volt, s mikor megkaptuk a Liebster awardot... Hát igen, azok a régi, szép, dolgos idők! - kiirtottam magamból minden csíráját a reménynek. Bár tudtam, hogy Natival olvassuk egymást, de inaktivitásom miatt gondolni sem mertem rá, hogy hozzám is elvándorol a díj. 

És tessék, itten vagyok: ujjongok, tapsikolok, hogy díjat kaptam! Mostmár tapasztalatom is van róla, hogy a tizennyolcas karika után is lehet gyerekes az ember. 
Köszönöm szépen tehát Natinak és Dórinak, hogy gondoltak a PPP-re!
Mivel két embertől kaptam szinte egyszerre a megtiszteltetést, ezért nem szerettem volna két posztot írni, de egyszer teljesíteni meg hanyagság... Szóval az eredeti "7 random dolog magadról, 15 blogger megjelölése" helyett 14 random dologgal szolgálok és ahány bloggernek tudom, továbbadom a díjat :)

14 random tény rólam

1. Kedvenc színem a narancssárga (és ennek folyományából a mogyoróbarna). A 18. születésnap és a blog fél éves fennállása alkalmából változtattam ilyen színűre a kinézetet is. A tavasz sajnos kicsit messze van.

2. Sokszor van agymenésem és szófosásom (elnézést). Általában egyszerre több párhuzamos gondolatfolyam szalad a fejemben, mikor megszólalok vagy írok, ebből ragadok ki egyet-egyet. Ezért van sokszor, hogy félregépelek egész szavakat, mondatokat, vagy oda nem illő szóval válaszolok egy kérdésre, ami a fejemben lefolytatott gondolatmenetben még megállta a helyét.

3. Lájkfil vagyok. Oké, ez a szó tényleg nem létezik, de barátnőmmel ezt aggattuk kényszeremre. Ha valami tetszik, instant nyomok rá egy lájkot vagy reblogolom vagy lementem. 

4. Három éven át nyaranta lovastornáztam, 2 évet nem sportszerűen, de lovagoltam. Nem állítom, hogy előbbiből bármire is emlékeznék :D

5. Amikor egészen pici voltam, régész szerettem volna lenni. Ez a legelső hivatás, amit szántam magamnak kábé 3-4 évesen. Ugye nem kell mondanom, hogy imádtam a dinókat és Egyiptomot? 

6. Lehetetlenül rendetlen vagyok. Eszter cikkének minden szava igaz rám.

7. Nincsenek kedvenc vagy utált tantárgyaim. Minden tudományterület érdekel, ezért teljesen tanárfüggő volt az aktivitásom. Jó, azért a matek gyenge pontom, de nem mondhatnám, hogy utálom. 

8. Kiskoromban utáltam a nevemet, mert "nem lehet becézni! a Réka már eleve becézve van, ez nem éééér!". Ezért kitaláltam magamnak a Riky nevet, de anyukám kvázi megtiltotta, hogy "használjam". Amikor bekerültem 10.-ben a második gimimbe és már évekkel előtte elfelejtkeztem erről a dilemmáról, kaptam egy tanárt, aki a lehető összes hülye néven nevezett már. Rékula, Rékuli, Rékuci, Rékusmókus, Kuli, Kuci... Ez elindított egy újabb áradatot: már Madame Rekamé is voltam. Tanulság: ne elégedetlenkedj, mert még megbánod ezerszer. (Be kell valljam, van pár név, ami még tetszik is :))

9. Egyáltalán nem tanulok. Mármint ja, nem tudom elmagyarázni. Ezen változtatnom kell! (Az emelt érettségikre sajnos nem lesz elég. Mellesleg így is maximum 3 négyesem volt az évvégikben.)

10. Nem szeretem a színházat, mert: a) a színpadhoz közeli helyek nagyon drágák, b) máshonnan nem látok, c) egy film szerintem kifejezőbb, d) nem ismerem a színészeket. Inkább filmes vagyok. 

11. Imádom a gumicukrokat, a savanyú cukorkákat (amik tényleg savanyúak) és az olyan rágókat, amikből nagy lufit lehet fújni :)

12. Késős típus vagyok. Igen, ez egy típus. Valahogy az idő úgy hajlik körülöttem, hogy akármennyire sietek, sokszor (legtöbbször) elkésem. 

13. Szemüveges vagyok. Ezt már írtam? Mindegy. Mostanában egyre többet hordom, mert télen romlani szokott a szemem. A sok laptopos munka is megárt... na meg a sorozatok.

14. Néha én is meglepődöm azon, hogy a hangszínem hirtelen, durván sokat képes változni. Egyik pillanatban még dörmögök, másikban már cincogok, helyzettől függően akár pár másodperc alatt. 


Mivel a legtöbben már megkapták ezt a díjat, de nem szeretném kihagyni őket, ezért azt hiszem, kettéválasztom a jelöltjeim: 

Akiket kötelezően jelölök, mert imádom őket olvasni és minél többet szeretnék róluk megtudni:

.Ambivalentina, azaz Nina

Addict Agymenései írónője, Marianna

Anya blogol..., és a billentyűzete mögött Eszter


Az Ecofair(y) lányai

Monde de Fleur és Virág

REAl thoughts írónője, Rea

Styleriginal és mögötte Gabi


Ti, ha jól tudom, először kapjátok meg ezt a díjat, így leírom mit is kéne csinálni: először 7 random dolgot kell felsorolni magatokról, aztán 15 blognak továbbküldeni a díjat. Ez utóbbi szabályt szinte lehetetlen betartani, szóval a kedvenc blogjaitok jelöljétek meg, nem muszáj pontosan 15-öt. 

Akiket kevésbé kötelezően, de szeretnék megemlíteni, mert már megkapták a díjat, de nagyon szeretem őket olvasni:

A cup of my life és Natushka

Andreina's Diary és Andreina 


Peace, Love and... és Dóri 

Habfürdő és Réka

The Charmbandit és Kata

Pillecukor blog és Szilvi

Így meg is van a 15+1 blog. Ha az utóbbi pont alá soroltalak, valószínűleg már mástól megkaptad a díjat, szóval szerintem ezek után te döntsd el, hogy újra írsz random tényeket vagy inkább passzolod a melót :) Mindenesetre szerettem volna kifejezni felétek is, hogy olvaslak Titeket és nem hiányozhattok a listámról.

Köszönöm a díjat még egyszer, most pedig rohanok hajat mosni, mert este színház! 

Elérhetőségek: 

    

12 megjegyzés:

  1. Köszönöm! :))) <3 és véééégre posztoltál legalább :D Ha nyaggatlak, írsz gyakrabban? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit!
      Próbálok posztolni legalább hetente kétszer, de most adtam be az emelt angol-magyar érettségire a lapot, és nem gondoltam bele, hogy ezekhez vannak tételek :D Szóval jelenleg minden napomat felosztottam a tételkidolgozás jegyében, de próbálok időt és agysejteket szakítani a blogra is !

      Törlés
  2. jaj nagyon köszönöm :) tényleg igazén megleptél ezzel a díjjal, mert én csak néztem, hogy a "nagyok", hogy adogatják körbe. c:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazán nincs mit! ...milyen nagyok? :D én nem látok egyet sem!

      Törlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon édes vagy, hogy gondoltál rám! :) ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. semmiség, nincs mit :) köszönöm az említést facebookon!

      Törlés
  4. Még egyszer nagyon köszönöm, igyekszem reagálni rá :) Én állandóan szófosással küzdök :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon cuki vagy. :) Köszönöm szépen. Már meg is csináltam három nap után :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszönöm,ma véletlen tévedtem ide, egy extra húzós nap után (Zalán kinövesztette a 6. fogát...), feldobta az estémet :)

    VálaszTörlés
  7. A 8. pont. :D :D :D
    Nem tudom miről beszélsz :D :D
    Egyébkéntpedig: Köszönöm a díjat! Nagyon jól esik!

    VálaszTörlés