10 kedvenc film

Azt hiszem, elmondhatom magamról, hogy elég sok filmet láttam. Biztos van, aki sokkal többet, és nagyobb filmmániás, de azért úgy vélem, nem rossz az átlagom (konkrét számokat ne kérdezzen senki). Ennek talán az az egyik oka, hogy a családomnak van egy cuki szokása (néha azért bosszantó): minden pénteken és/vagy szombaton este megnézünk egy filmet. Letöltjük, fogjuk a popcornt, kekszet, rágcsát -kinek mi a kedvence-, beülünk a szokásos helyünkre a monitor elé, és indulhat a házimozi!


Szóval nézzük a kedvenceim! (változik néha, úgyhogy ezek az épp aktuális kedvencek)

1. Mielőtt felkel a Nap


Plusz a második és harmadik része. Nincs nagy cselekmény, nem mozgalmas film. A történet a két főszereplő beszélgetéséből bontakozik ki. Filozófia, pszichológia, politika, szerelem, töri... mindenről van benne szó. Jó, ez talán nem hangzott meggyőzően. A lényeg, amiért tetszett: valós, életszerű és emiatt meg tudja fogni az embert... és a stílus, a beszélgetések... minden! Imádom. Nincs jobb szó rá.

2. Időről időre


Mondanám, hogy hasonló okból tetszik mint az előző, de az alapja ennek a filmnek totál valószerűtlen. Viszont az ötlet és a szimbolikája a dolognak zseniális. Bemutatja, hogyan éld az életed úgy, mintha egyből másodszorra élnéd, amikor a hibáid javítod, amiket elsőre elkövettél. Kegyetlen jó film..

3. Ha eljön Joe Black


Romantikus. Brad-Pittes. Ja, igen: nagyon szeretem Bradet. Nem (csak) a külseje miatt, hanem mert mint színész briliáns. Kifejezetten sírós, szerelmes film. Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus filmeket vagy könyveket!

4. A Bourne-trilógia


Akció, bunyó, pörgős,  lövöldözős film. Régi kedvenc. Nem tudom, lányoknak ezek mennyire szoktak tetszeni...
(Te nem vagy lány?:D Btw ez nem tetralógia? ~ Reeka)

5. Ocean's 11, 12 és 13

Blueberry és Reeka a film megnézése után
Klasszikus. Nem unom meg soha. Körülbelül olyan, mint az előző, csak kevesebb bunyó és fegyver. Inkább ész.

6. Made in Hungária


Csak azért, hogy magyar film is legyen a listán (nem szeretem, és nem is nagyon nézek magyar filmeket). Vicces, és a kedvenc zenei-táncos korszakomat viszi színre. Azok a zenék *_*


7. Kapj el, ha tudsz


Leonardo ♡ izgalmas, pörgős és nagyon jó film. Nem bunyó, nem fegyver, de akkor is nagyon jó. És valós történeten alapul!
(kissé olyan, mint a White Collar [sorozat], tulajdonképp ez is egy nagy fehérgalléros átverés... de több!:) Reeka )


8. Bakancslista


Kötelező film! A nagyon muszáj kategória. Rengeteget lehet belőle tanulni. Megható, csipet humorral: pont azért, hogy ne legyen dráma. Zseniálisan el vannak találva az arányok!

9. Egy csodálatos elme


Nem tudom, miért fogott meg, mert elég nyomasztó film. De a története nagyon jó. Érdekes igazából a sztori. A főszereplő zseniális karakter. (Russel Crowe ^^ Reeka) Ajánlom azoknak, akik intelligens filmet akarnak nézni, ami érdekes, és jó színészek vannak benne.

10. Az esőember
Sírós! Nagyon édes film. Színészek 10/10; sztori 10/10. Na jó, az édes talán nem a legjobb megfogalmazás. De ez is nagyon alap film, szerintem. Olyan amit ha teszik, ha nem meg kell nézni. Gyönyörű.

10+1 Életrevalók
Hasonlít az Esőemberhez egy picurkát. Csak viccesebb, tekintve, hogy vígjáték. Ajánlom azoknak, akik vicces, de tartalommal rendelkező filmet akarnak nézni.

(Hmm hozzá kell tennem, ami valószínűleg a listából kiderült, hogy limonádé filmek nincsenek rajta. Nem rajongok a buta vígjátékokért... nézek néha, de ez elég ritka)

Nektek mi a kedvenc filmetek? Mit gondoltok a fent említett filmekről?
Jó filmnézést! :)

8 megjegyzés:

  1. Én filmbuzi vagy, és szerintem a te filmeid az elvont szerelemes kategóriából áll, és a kult film amit mindenki látott és ismer. Pitt pacsi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem nincs igazad. ezek nem elvont szerelmes kategóriás filmek... több mint a fele a fent említett filmeknek egyáltalán nem a szerelmi szálra fókuszál.
      A kultuszfilmeknek pedig nem feltétlen mindenki által kedveltnek és látottnak kell lenniük. Pl. nem hiszem, hogy a Valentin nap című limonádé (kakit) ne ismerné a legtöbb ember, de mégsem kultfilm.
      A kultuszfilmeknek van tartalmuk, filozófiájuk és értéket közvetítenek. Elgondolkodtatnak és válaszokat adnak. Nem feltétlen kell mindenki lássa/ismerje.
      Főleg ez a generáció nem elfogadó a régebbi filmekkel szemben. Száll a kakukk fészkére? Senkinek nincs meg manapság, és mégis, mégis milyen film!

      Törlés
  2. Én hozzátenném az Eredetet, a Viharszigetet is. Plusz A remény rabjait és a Mr. Nobody-t. Rekviem egy álomért és a Mielőtt meghaltam. Ja meg a Halálsoron. A The Philosophers is nagyon jó, csak még viszonylag új és kevesen ismerik. Egyelőre ennyi, ha még eszembe jut, megírom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erdet es Viharsziget is nagy kedvencek! Hát nem teljes a lista mivel csak 10+1szerepel rajta... lenne még ami rákerülhetne pl.: A napfény íze, Hazudós Jakab és van a világon még jó pár remek film. Tekintsük ezt egy apró töredéknek :) de jöhetnek még ötletek! :)

      Törlés
  3. Kicsit más a véleményem, szerintem Ha eljön Joe Black és az Ocean's folytatások kegyetlen szar filmek (pedig az első rész milyen fasza), na meg a Made in Hungaria sem élvonalbeli (magyaron filmeken belül sem). Viszont jó, hogy ilyen filmek is vannak a listán, mivel így őszinte. :) Mindenkinek vannak dédelgetett filmjei, amik talán nem a filmművészet csúcsai.
    A többi film viszont elég jó, Bourne-ok királyak, és igen trilógia, a Legacy csak egy spin-off.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen ez csak egy egyéni lista. Változóak az ízlések és maga a fogalom, hogy "jó film" is eltérhet valamilyen szinten, főleg, hogy ki mit tart értéknek :)

      Törlés
  4. Jo az izlesed :) En az eletrevalokat imadom nagyon ebbol a lisatbol, de az en kedvenc filmem Az ehezok viadala es a Futotuz :)

    VálaszTörlés
  5. A második nagy kedvenceem *-* :)

    VálaszTörlés