Ha egy kívánság teljesül...

A japánok úgy tartják, aki meghajtogat 1000 darab papírdarut, annak teljesül egy kívánsága.
Nekünk még csak párat sikerült készíteni, de már teljesült a kívánságunk: egyre többen és többen nézitek szerény kis blogunkat! :)
Már túlléptük az ezer látogatót. Mi nem vagyunk tündérek, nem tudjuk minden kívánságotokat teljesíteni, viszont egyet biztosan meg tudunk valósítani: írjátok meg a bejegyzés alatt hozzászólásban, hogy miről szeretnétek az oldalon olvasni! :) 
*update: amire kikerült ez az időzített poszt, már több, mint 1500-an kattintottatok ránk!:) *



Ebből a különleges alkalomból hoztuk el nektek a papírdaru-hajtogatás minden csínját-bínját, lépésről lépésre :) Ha a többi kívánságotok nem is teljesül ezektől, akkor is szép emlékek lehetnek a darvak. Arról nem is beszélve, hogy szobadekorációnak sem utolsók!

Hajtogatásra fel!

A feladat csak ennyi: 



Kezdjük az alapoktól! 

Mire lesz szükség? Egy lapra és két kézre!:)

(a videót nem mi csináltuk)


 1. A lapból vágj ki/hajtogass ki egy négyzetet. Ebből lesz a darunk! Ha ez megvan, hajtsd be átlósan. 


2. Hajtsd a lapot félbe, hajtsd ki,  majd fordítsd el 90 fokkal és hajtsd be és ki megint. Az átlós hajtás mentén hajtsd be a lapot (már nem kell kihajtani). Az olló csak díszítés, használni nem kell ;)

kép: moly.hu

3. A "kilógó" háromszögeket hajtsd be úgy, hogy felemeled a papír felső felét, és az átlós él mentén hajtod be a papírt. 


4. A kialakult négyzetnek a középvonalához hajtsd be jobbról-balról a széleket, majd hajtsd ki őket, mindkét oldalon.



5. A 3. mozdulathoz hasonlóan a hajtogatott élek mentén hajtsuk be a papírt (emeljük fel a legfelső réteget és hajtsuk alá).


6. A papírsárkánynak így három "rétege" lesz. Az elsőt és a hátsót hajtsátok fel, hogy a fenti képhez hasonló alakzatot kapjatok. A felhajtott részek lesznek a daru szárnyai. A "középső réteg" (amit nem hajtottatok fel) két fele mozog, ne ijedjetek meg :)


7. Ismét hajtsuk a négyszög középvonalához a két hosszabb élt. 


8. Fordítsuk ki a hajtogatott formát, "lapozzunk" egyet. Az alsó részt (itt felső, mert nem tudjuk kontrollálni a blogspot képforgatását) hajtsuk fel mindkét oldalon, ameddig a hajtás engedi! 

9. A felhajtott részeket hajtsuk félbe, majd "lapozzunk vissza" a 6. állapotba, ami már nem egészen úgy fog kinézni. A két 8. pontban felhajtott rész egyikét nevezzük ki fejnek, és hajtunk bele egy kis kanyarulatot. 

10. Hajtsuk le a szárnyakat! :)


Közben rám sötétedett, de azért befejeztem a saját darucsaládom :) Egy A5-ös lapból 5-6 daru fér ki, ha ügyes a kezünk :)


Jó szórakozást, és ne felejtsétek: írjátok meg a bejegyzés alatt, mit szeretnétek a blogon látni! :)


9 megjegyzés:

  1. A pilot-szezon elhagyásának hatásairól szívesen olvasnék egy összefoglaló írást. :) Elvégre nagy sorozatfanok vagytok, jó lenne arról is olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia!
      már betábláztuk elkövetkezendő napjainkat, és arra a megegyezésre jutottunk, hogy a sorozatokról szóló rovatunkat vasárnaponként fogjuk vezetni :)
      szerintem amit javasoltál tökéletes téma kezdésnek, amint újra együtt a csapat (Blueberry még nyaral :)), azonnal nekifogunk a megírásának! :)

      Törlés
  2. Én top10-es listáknak örülnék, ahol az össze leírja a saját 10 kedvencét/utáltját az adott témában. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Igen, van egy ilyen "10-es lista" tematikánk, ami megjelenik a bemutatkozóknál, a Szigetes és a Donut Library-s cikkben is :)
      Viszont nem tudunk minden bejegyzéshez ilyen listát gyártani, mert nagyon sokban alapból is véleményt formálunk. Tulajdonképpen maguk a posztok egy óóóóriási, végtelen lista pontjai :)
      Ha van ötleted és leírod, hogy milyen témákban szeretnél top10-et látni, szívesen megcsináljuk :) + pilates, sorozatok, könyvek és havi kedvencek témákban számíthatsz egy-egy (utolsóban több) listára :)

      Törlés
  3. Én valami DIY dologról olvasnék, amivel tudom díszíteni a szobám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Még épülget a blog, nincs sok bejegyzés, de hamarosan a terveink szerint tele leszünk DIY ötletekkel! :) Havonta egyszer vagy kétszer (ez még vita tárgya) Színes Szombatot tartunk a blogon, ahol képes útmutatóval segítünk a dekoratív, egyedi és olcsó dolgok elkészítésében :)
      Hasonlóak lesznek, mint ez a bejegyzés, csak remélhetőleg kevésbé összecsapottak :)

      Törlés
  4. TOP 10 budapesti kocsma? :) Érdekel, hogy hova jártok iszogatni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na látod, ez az a kategória, amit nem tudunk teljesíteni :D
      két okból: 1) nem lenne meg a 10 hely, ahol jártunk; 2) nem járunk iszogatni... azaz önszántunkból nem. ha hívnak bulira, megyünk, de nem a mi stílusunk :)

      Törlés
  5. És akkor hogyan szórakoztok? Jó persze, az olvasás/zene hallgatása/ filmnézések jók. Egy ideig. :D

    VálaszTörlés