Szalagavató #3 - Pipere

Talán az egyik legproblematikusabb része volt a báli mizériának a megfelelő smink és manikűr választása. "Ugyan már, miért olyan nehéz kihúzni a szemed meg felkenni egy franciamanikűrt?" -kérdezhetitek teljesen jogosan. Én is inkább a természetes benyomás mellett foglaltam állást (tudjátok, nem szeretem amúgy sem a sminket), de rá kellett jönnöm, hogy a BB krém- szempillaspirál párossal a sportcsarnokban csak egy nagy palacsintát fognak látni a fejem helyén. A fotókról nem is beszélve. *tapasztalat*


Tehát belecsempésztem egy kis "csavart" körmeimbe, sminkemről pedig teljes mértékben levettem a kezem és kozmetikusra bíztam magam.
Néhány ötlet, ami egyszerre látványos és szolid:

Smink


"A fehér ruhához minden illik." Ez igaz, DE. Ne menjünk el végletekig. A túl sötét vagy túl rikító árnyalatok nagyon elütnek a keringős fehértől. Próbáljunk meg nem úgy kinézni, mint a Barbie-babák: ne legyen rajtunk embertelen mennyiségű pirosító, rózsaszín és extrém színű rúzs.
Apropó, rúzs. Nem elég fehérek a fogaid? A rúzs optikailag fehérebbé varázsolja őket! Tartósabb, mint a szájfény /nincs olyan édes íze, ami miatt mindenképp belenyalsz. khümm./ és látványosabb is. A fenti tippel még tartósabbá és intenzívebbé tehetitek a szájfestéket :)

 

Soknak tűnhet ez a sminkrészlet, de mindig tartsátok szem előtt (haha), hogy mekkora táv lesz köztetek és a közönség közt. Ilyen közelről csillog és feltűnőaz arany szemhéjfesték, távoltól maximum egy arany vonalat látnak a szemeteken. A műszempilla szerintem felesleges ugyan (csak eltakarja a szemhéjatok). 


Kövek. Feltűnőek, csillognak és higgyétek el, nem ennyire bizarrak, mint közelről. Csak arra kell vigyázni, nehogy lepotyogjanak és esetleg a szemedbe menjenek.


Színátmenet és kiemelés. Mélyenülő szemekre tökéletes.
Egy kis tipp: ha végighúzzátok teljesen szemzugig a tus/ceruzavonalat, az kisebbíti a szemet! Ha ezt ez szeretnétek kerülni, a szemetek ívének legmagasabb/legalacsonyabb pontjától szépen vékonyítsátok el a vonalat!


A díva. Csak hangsúlyozni tudom: ne ijedjetek meg tőle! Fele ennyi sem fog látszani belőle :)


Ha mégis egyszerűt... Műszempilla nélkül jobban látszik a fémes szemhéjfesték.


Füstös-metálos.


Személyes kedvenc ↑ .

HA tényleg hercegnős sminkekre vágytok, ajánlom a Sleeping Beauty blog Disney-sminksorozatát! :)

Utóirat: Csak okosan!


Körmök


Tartózkodjunk a sötét színektől! A színes még azt mondom elmegy, de a fekete és társai szörnyen mutatnak. Ne legyen rajtunk neon vagy nagyon élénk szín se. 


Saját körmeimet mondhatni erről a manikűrről mintáztam. Nem, nem lettek kékek/lilák. Megmutatom őket is majd :)
Néhány kép komment nélkül:Remélem, sikerült tippeket adnom, inspirálnom titeket! :)

Facebook:  Mail:  Ask.fm:  tumblr: Instagram:

2 megjegyzés:

 1. hm... ha szalagavatóm nem is most lesz, ballagásom igen! :D
  bár nem hiszem, hogy a nyolcadikos ballagásra ekkora hűhó kéne, de ha valakinek ez tetszik..
  Igen, a sminkkel jómagam se vagyok megbarátkozva, semmit se használok, eddig korrektoroztam, de most "javulóban" van a bőröm, így az se kell (úgy hiszem, az csak jobban eltömíti a pórust)
  így most csak testápoló, meg egy krém, ami pattanásos bőrre jó.
  OK, eltértem :D
  Szóóóval a frizurák is tetszettek, a ruhák is, meg most ez is. Nekem mindkettőből a natúrabb változat jön be, nem szeretek kitűnni, bár ez saját rigolya. Meg lehet, egy ilyen eseményen jó az élénk.
  De tényleg, eltértem eléggé :D :)
  Majd a körmödről, hajadról, ruhádról muszáj lesz posztolnod! :D :D <3
  Puszi, ölelés: Luna xoxo

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismertem emberkéket, akik hasonló felhajtást csináltak nyolcadikos ballagásra is :) Ahogy írtam előbb, nálunk akkor is volt keringő meg osztálytánc /csak én eljöttem hatodikban, szóval kimaradtam belőle/
   Igen, a korrektort csak nagyon nagyon vészhelyzetben ajánlatos használni, a begyulladt pattanáson egyáltalán nem lenne szabad (haha, Réka nem törődik ezzel). Csak így tovább, őrizd a bőröd! :)
   Ruhákat még nem gyűjtögettem, de ígérem, ma már tényleg közzéteszem!
   Nem rigolya, nekem is a szolidabb változatok tetszenek (ehhez képest..), de ha tényleg nincs rajtad szín, nem látnak semmit belőled. Ha van rajtad, akkor meg közelről nem ismernek rád. *tapasztalat*
   Amint megkapom a hivatalos fotókat is, rögtön összeállítok egy hipermenő személyes posztot, ígérem :)
   Örülök, hogy írtál! :)

   Törlés